En ölümcül kanser olarak biliniyor, başka hastalıkları taklit ediyor! Bu 7 belirtiye dikkat! Yüzde 90...
En ölümcül kanser olarak biliniyor, başka hastalıkları taklit ediyor! Bu 7 belirtiye dikkat! Yüzde 90... Dünyada kadın kanserleri arasında 7. sırada yer alan yumurtalık kanseri, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, 40 yaş üstü kadınlarda meme kanserinden sonra 2. sırada görülüyor. Ülkemizde de her yıl yaklaşık 4 bin kadında teşhis edilen yumurtalık kanseri, jinekolojik kanserler arasında rahim kanserinden sonra 2. sırada geliyor. Herhangi bir belirti vermeden sinsice ilerlediği için genellikle geç dönemde tespit ediliyor. Hastaların büyük çoğunluğunda tanının ileri evrede konulması nedeniyle en ölümcül kanserler arasında yer alıyor. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavisinde yüzde 80-90’lara varan başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.
7.05.2022 Sağlık
Perdeler meme kanseri farkındalığı için açıldı!
Perdeler meme kanseri farkındalığı için açıldı! Kadın kanserleri alanında faaliyet gösteren Pembe İzler Derneği, Türkiye’de bir ilk imza attı. Meme kanserine farkındalığını artırmak için dernek üyesi Ayşe Alagöz tarafından kaleme alınan tiyatro oyunu 'Gülbahar' seyircisiyle buluştu.
23.11.2017 Kültür Sanat
Boğaziçi Köprüsü pembeye boyandı
Boğaziçi Köprüsü pembeye boyandı Sağlık Bakanlığınca, kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Boğaziçi Köprüsü pembe renkle ışıklandırıldı
29.09.2021 Gündem