SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödüyor! Her ay hesaplara 2 bin 840 lira yatırılıyor
SGK ödüyor! Her ay hesaplara 2 bin 840 lira yatırılıyor SGK tarafından ödeme yapılıyor. Her ay hesaplara yatırılıyor. Ödeme miktarı artırıldı. Yüz binlerce kişi yararlanıyor. Başvurular internetten yapılıyor. Paralar her ay banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için atılan adımlardan en önemlisi devlet tarafından sağlanan bakıcı desteği. Çocuğu olan kadınların çalışmaya devam etmesi sağlanıyor. Fakat birçok kişi bu haktan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. İşte bakıcı desteği ile ilgili detaylar...
14.03.2021 Ekonomi
Yarım Çalışma Ödeneği ile ilgili flaş açıklama!
Yarım Çalışma Ödeneği ile ilgili flaş açıklama! Bakan Selçuk duyurdu. Yarım Çalışma Ödeneği ile ilgili flaş açıklama! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Çalışanların talepte bulunması yeterli. İşverenin onayı söz konusu değil. Rakamlar belli oldu. 31 bin kişiye ulaştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yarım Çalışma Ödeneğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kadın çalışanların çalışma hayatında tutulmasına önem verdiklerini söyleyen Bakan Selçuk, “2016 yılından bugüne kadar Yarım Çalışma Ödeneği kapsamında 31 bini aşkın kişiye toplam 84,1 milyon lira ödeme yaptık” dedi.
10.02.2021 Ekonomi