'Jinekolojik kanserlerde tarama testlerini yaptırın'
'Jinekolojik kanserlerde tarama testlerini yaptırın' Jinekolojik kanserlerin görüntüleme, tanı ve tedavi aşamalarında yaşanan gecikmelerin, hastaları kanserin ilerlemesi ile karşı karşıya bıraktığı uyarısında bulunan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, tanı ve tarama testlerinde herhangi bir nedenle geç kalınmaması gerektiğini söyledi.
17.09.2020 Sağlık
Sık epilasyonda kadınları bekleyen gizli tehlike
Sık epilasyonda kadınları bekleyen gizli tehlike Yaz aylarında, kadınlar tarafından çok sık yapılan epilasyonun jinekolojik rahatsızlıklara yol açtığını belirten Pendik Medipol Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mine Fisun Ergül, Deniz ve havuz mevsimi olması sebebiyle ağda, jilet ve epilasyon gibi estetik girişimlerin sıklaşması, enfeksiyona yol açar dedi.
14.08.2020 Sağlık
Rahim ağzı kanseri ilk üçte!
Rahim ağzı kanseri ilk üçte! Türkiye'de en sık görülen jinekolojik kanserlerin rahim içi, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri olduğunu belirten Prof. Dursun, "Rahim ağzı kanseri, Türkiye'de kadınlarda en sık görülen kanserler içinde 10. sırada yer alıyor. Verilere göre Türkiye'deki 25-49 yaşlarındaki kadınlarda ise en sık görülen 4. kanserdir" dedi.
20.01.2018 Sağlık
Jinekolojik kanserler en çok hangi kadınları tehdit ediyor?
Jinekolojik kanserler en çok hangi kadınları tehdit ediyor? Jinekolojik kanser türlerinden rahim içi, yumurtalık ve rahim ağzı kanserleri, menopoz döneminde kendini göstermeye başlıyor.
9.05.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri