Janet Yellen

Janet Yellen

Son dakika Janet Yellen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Janet Yellen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Janet Yellen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Janet Yellen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan janet yellen gelişmeleri de dahil olmak üzere 382 janet yellen haberi bulunmuştur. Tüm janet yellen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya bankalarını korku sardı! Küresel bir emlak krizi kapıda olabilir
Dünya bankalarını korku sardı! Küresel bir emlak krizi kapıda olabilir Üç ABD bölgesel kredi kuruluşunun çökmesine ve Credit Suisse'in acil kurtarılmasına yol açan bankacılık krizinden neredeyse bir yıl sonra dünya bankalarını yeni bir korku sardı. New York, Tokyo ve Zürih'e kadar uzanan bankalar, son günlerde sorunlu ticari emlak sektörüne verdikleri kredilerdeki kayıpların arttığını bildirdi.
8.02.2024 Ekonomi
ABD'ye kredi notu şoku: Düşürüldü
ABD'ye kredi notu şoku: Düşürüldü Dünyanın en büyük ekonomilerinden ABD'nin notu düştü. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD'nin notunu AAA'dan AA+'ya indirdi.
2.08.2023 Dünya
NATO zirvesi işbirliği kapılarını açtı! Hedef 100 milyar dolar
NATO zirvesi işbirliği kapılarını açtı! Hedef 100 milyar dolar Vilnius'ta NATO Zirvesi ile başlayan Türkiye-ABD yakınlaşma sürecinin hem ekonomide hem de ticari alanda yeni işbirliklerine kapı açması bekleniyor.
15.07.2023 Ekonomi
IMF'den Fed'e çağrı: İş henüz bitmedi
IMF'den Fed'e çağrı: İş henüz bitmedi IMF, yeni bir raporda ABD'nin bu yıl bir resesyondan kaçınabileceğini belirterek Fed'in faiz oranlarını tekrar yükselterek gelecek yılın sonlarına kadar orada tutması gerektiğini söyledi.
27.05.2023 Ekonomi
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
ABD'de iki günde iki banka battı!
ABD'de iki günde iki banka battı! Silicon Valley Bank'ın iflas etmesinin ardından New York merkezli Signature Bank da battı. İki bankanın batışı arasında sadece 2 gün bulunuyor.
13.03.2023 Ekonomi
ABD, Wagner’i resmi olarak “uluslararası suç örgütü” ilan etti
ABD, Wagner’i resmi olarak “uluslararası suç örgütü” ilan etti ABD, Rus paralı asker şirketi Wagner’i resmen uluslararası suç örgütü olarak ilan etti. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Rus kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar uyguladı.
26.01.2023 Dünya
ABD enflasyonu ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanır?
ABD enflasyonu ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanır? Küresel piyasaların gözü bugün ABD’de olacak. FED’in faiz kararı öncesinde ABD’de açıklanacak enflasyon verileri bekleniyor. Enflasyon verisi öncesi yapılan açıklamalar da yakından takip ediliyor. En son ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’nın, ABD`de enflasyonun 2023 yıl sonuna kadar önemli düşüş göstereceğini açıklaması piyasaların gündemindeydi. Yellen, ABD ekonomisinde resesyon olasılığına yönelik soruya "Bir resesyon olasılığı var, ancak benim görüşüme göre resesyon enflasyonu aşağı getirmek için kesinlikle gerekli bir şey değil" yanıtını vermişti. Gözler ABD enflasyonuna çevrilirken yapılacak yeni açıklamalar da dikkatle takip edilecek. Peki, ABD enflasyonu ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanır? İşte detaylar…
13.12.2022 Ekonomi
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi!
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi! Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı. Pazartesi itibarıyla Rus petrolüne karşı 60 dolar tavan fiyat uygulanacak.
4.12.2022 Dünya
ABD'den altın piyasasını derinden etkileyecek hamle! Rusya’dan altın ithalatına yasak
ABD'den altın piyasasını derinden etkileyecek hamle! Rusya’dan altın ithalatına yasak ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’dan ABD’ye altın ithalatına yasak getirildiğini ve Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 100 kişi ve kuruma yaptırım uygulandığını duyurdu. Bu hamlenin altın piyasasını nasıl etkileyeceği ise şimdiden merak konusu oldu. Nitekim ABD, daha önce Rusya'ya petrol ve doğal gaz ambargosu uygulamış ve bu hamlenin ardından petrol fiyatlarından ciddi dalgalanmalar olmuştu.
28.06.2022 Ekonomi
Petrol fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Sert düştü
Petrol fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Sert düştü Petrol fiyatlarında sert hareket! Petrol piyasası haftanın ortasında sert fiyat hareketlerine sahne oldu. Brent petrol 116 dolar seviyelerinden hızla düşüşe geçti. İşte nedeni...
22.06.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika! Benzin ve motorinde indirim bekleniyor! Salı günü...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika! Benzin ve motorinde indirim bekleniyor! Salı günü... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Benzin ve motorin fiyatlarında indirim bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş ardından gözler 30 lirayı aşan motorin ve benzine indirim gelip gelmeyeceğine çevrildi. Peki benzin ve motorin için indirim ya da zam gelecek mi? Sektör temsilcilerinden konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi. Buna göre petroldeki düşüşün henüz uluslararası benzin ve motorin fiyatlarına yeterince yansımadığı, bugün fiyatlarda bir değişim beklenmediği, petrolde tekrar yükseliş olmaması durumunda salı gecesi benzinde indirim olabileceği kaydedildi.
20.06.2022 Ekonomi
ABD'de kritik enflasyon verisi açıklandı: 40 yılın zirvesi
ABD'de kritik enflasyon verisi açıklandı: 40 yılın zirvesi ABD'de enflasyon mayıs ayında yıllık bazda yüzde 8,6'ya yükselerek yeniden 40 yılın zirvesine çıktı.
10.06.2022 Ekonomi
Rusya'dan aralarında 2 bakanın da olduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım kararı!
Rusya'dan aralarında 2 bakanın da olduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım kararı! Rusya, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Enerji Bakanı Jennifer Granholm’ün de aralarında bulunduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım uyguladı.
6.06.2022 Dünya
ABD, Rusya'nın katıldığı G20 toplantılarına katılmayacak
ABD, Rusya'nın katıldığı G20 toplantılarına katılmayacak ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin Rusya'nın katıldığı G20 toplantılarına katılmayacağını açıkladı.
6.04.2022 Dünya
ABD'den Rus teknoloji sektörüne yaptırım kararı!
ABD'den Rus teknoloji sektörüne yaptırım kararı! ABD, Rusya'ya yönelik yaptırım stratejisinin bir parçası olarak Rus teknoloji sektöründen 13 kişi ve 21 kuruluşa yaptırım uyguladı.
31.03.2022 Dünya
Bitcoin fiyatları uçuşa geçti! Aylar sonra ilk kez oldu
Bitcoin fiyatları uçuşa geçti! Aylar sonra ilk kez oldu Bitcoin fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kripto para birimleriyle ilgili gelişmeler gündemden düşmüyor. Kripto para piyasaları Rusya'nın kripto para hamlesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın devlet kurumlarına kripto paralara daha fazla odaklanmalarına yönelik verdiği talimat ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın açıklamalarına odaklanırken, İngiltere'nin getireceği düzenleme merak konusu oldu. Tüm bu gelişmelerin ardında Bitcoin 3 Ocak'taki rakamını yeniden yakalayarak 47 bin dolar bandını gördü. Ethereum son 24 saatte yüzde 4.7'den fazla artışla 3 bin 300 dolar seviyesini aştı. BNB 430 dolar seviyesinde seyrederken, yükselişten etkilenen Dogecoin 0,148624 dolar ve Shiba ise 0,00002637 dolar bandında ilerliyor.
28.03.2022 Ekonomi
ABD yaptırımları! Yaptırım uygulanan Rus bankaları hangileri?
ABD yaptırımları! Yaptırım uygulanan Rus bankaları hangileri? ABD Başkanı Biden Rusya'ya yönelik yaptırımları açıkladı. Rusya'nın Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararına ABD'den sert yanıt geldi. Rusya'nın adımlarını 'işgalin başlangıcı' olarak yorumlayan ABD Başkanı Biden, Rusya'ya yaptırımları açıklayarak Putin'e tepki gösterdi. Ayrıca ABD'nin, Rus VEB Bank ve Promsvyazbank’a yaptırım uyguladığı duyuruldu. İşte ABD Rusya yaptırımları...
23.02.2022 Dünya
Kripto parada ters köşe! Deprem etkisi yaratan çöküşün ardından yeniden yükseliş başladı, kritik tahminler art arda geldi,  Bitcoin, Ethereum, Binance Coin...
Kripto parada ters köşe! Deprem etkisi yaratan çöküşün ardından yeniden yükseliş başladı, kritik tahminler art arda geldi, Bitcoin, Ethereum, Binance Coin... Kripto para piyasasında sert dalgalanma sürüyor. Yatıran kazanıyor. Tarihi rekor sonrası düşüşe geçene Bitcoin yatırımcısını güldürdü. 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile zirve yapan Bitcoin, o günden bu yana düşüş trendi içindeydi. Ancak haftayı toparlanmış şekilde açan kripto para birimlerinden Bitcoin yüzde 5,6 oranında yükselerek 57 bin 800 seviyesini gördü. İşte kripto paralardaki son gelişmeler..
29.11.2021 Ekonomi
G20 liderleri, küresel asgari kurumlar vergisi anlaşmasını  onayladı
G20 liderleri, küresel asgari kurumlar vergisi anlaşmasını onayladı Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin (G20) liderleri, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) çok uluslu şirketler için küresel asgari vergi anlaşmasını onayladı.
30.10.2021 Dünya
ABD Hazine Bakanı Yellen: Ülkenin temerrüde düşmesi tarihi bir mali  krizi tetikleyebilir
ABD Hazine Bakanı Yellen: Ülkenin temerrüde düşmesi tarihi bir mali krizi tetikleyebilir ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkenin temerrüde düşmesinin "tarihi bir mali krizi" tetikleyebileceğini belirterek, Kongre'nin federal borç limitini yükseltmesi için bir kez daha çağrıda bulundu.
20.09.2021 Dünya
ABD Hazine Bakanı Yellen'dan Kongreye "borç limiti" uyarısı
ABD Hazine Bakanı Yellen'dan Kongreye "borç limiti" uyarısı ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongrenin ülkenin borç limitini yükseltmemesi halinde Bakanlığın 2 Ağustos'ta "olağanüstü önlemler" alması gerekeceğini bildirdi.
23.07.2021 Dünya
ABD Hazine Bakanı Yellen: Birkaç ay daha hızlı enflasyon yaşayacağız
ABD Hazine Bakanı Yellen: Birkaç ay daha hızlı enflasyon yaşayacağız ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, fiyatlardaki artışın birkaç ay daha devam edebileceğini ancak son zamanlardaki şaşırtıcı enflasyonun zamanla gevşemesini beklediğini ifade etti.
15.07.2021 Dünya
AB dijital vergi teklifi hazırlıklarını askıya alıyor
AB dijital vergi teklifi hazırlıklarını askıya alıyor Avrupa Birliği (AB), daha geniş kapsamlı minimum küresel vergi anlaşmasına odaklanmak için dijital vergi teklifi çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.
12.07.2021 Ekonomi
Bitcoin ile ilgili flaş açıklama! Piyasa kahini açıkladı
Bitcoin ile ilgili flaş açıklama! Piyasa kahini açıkladı Orta Amerika ülkesi El Salvador’un, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinin ardından, 38 bin doların üzerine yükselen kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın açıklamalarının da etkisiyle yeniden 37 bin doların altına geriledi. Öte yandan Ünlü ekonomist Nouriel Roubini de, Bitcoin'in bir para olarak tanımlanamayacağı yönündeki görüşlerini bir kez daha tekrarladı.
11.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Janet Yellen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki janet yellen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.