Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Hava Kalitesinde son beş yılda ortalama yüzde 16 iyileşme sağlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Hava Kalitesinde son beş yılda ortalama yüzde 16 iyileşme sağlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı'nda Türkiye'nin hava, su ve toprak kalitesi anlık olarak takip ediliyor. Bu kapsamda 365 hava kalitesi izleme istasyonu ile tüm illerin hava kalitesi 7/24 izlenirken, beş yıllık hava kalitesi incelediğinde partikül madde parametresinde yüzde 4 oranında, Kükürt dioksit parametresinde yüzde 46 oranında, Karbon monoksit parametresinde yüzde 18 oranında, Azot dioksit parametresinde yüzde 3 oranında, Ozon parametresinde yüzde 8 oranında, olmak üzere, hava kalitesinde ortalama yüzde 16 oranında iyileşme sağlandı. 
30.06.2023 Gündem
İSKİ'den Sazlıdere Barajı'ndaki görüntüyle ilgili açıklama: Doğal süreç
İSKİ'den Sazlıdere Barajı'ndaki görüntüyle ilgili açıklama: Doğal süreç İstanbul'un su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı'nın üzerinde oluşan yeşil ve mavi tabaka ile ilgili İSKİ açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ,"Sazlıdere Barajı'nda meydana gelen renk değişimi doğal bir süreç olup, suyun durgunlaşması sebebiyle ortaya çıkmıştır. Mavi ve yeşil renkteki alglerin oluşturduğu bu durumun ortalama 10 gün içerisinde ortadan kalkması ve suyun normal haline dönmesi beklenmektedir" denildi.
14.07.2022 Gündem
Karadeniz'deki renk değişiminin sırrı çözüldü
Karadeniz'deki renk değişiminin sırrı çözüldü Arnavutköy Karaburun Sahili'nde denizin, rengi turuncuya dönen noktalarından alınan numunelerin laboratuvar sonuçları açıklandı. Renk değişiminin sebebi "alg patlaması" çıktı. Araştırmayı değerlendiren İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Aktan, "İlkbahar aylarında fitoplankton dediğimiz canlıların aşırı artışıyla bu durum görülebiliyor. Bu maddeler suda renk değişikliğine sebep olabiliyorlar. Müsilaja sebep olan türlerden bu örnek içerisinde göremedik" dedi.
27.05.2022 Yaşam
Bakanlık 3 HES'i iptal etti
Bakanlık 3 HES'i iptal etti Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki doğa harikası Uçansu Şelalesi'nin de bulunduğu Alara Çayı üzerine yapılacak 3 HES projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca iptal edildi. Karar, köylüler tarafından sevinçle karşılandı.
16.09.2021 Yaşam
Yeni genelge! 7 ilin valiliğine gönderildi, seferberlik başlıyor, yarın...
Yeni genelge! 7 ilin valiliğine gönderildi, seferberlik başlıyor, yarın... Harekete geçildi. Günlerdir Türkiye'nin gündemindeydi. Yarından itibaren seferberlik başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müsilaj sorununun giderilmesi amacıyla Marmara Denizine kıyısı olan 7 ilin valilik ve belediyelerine "Türkiye'nin en büyük deniz temizliği seferberliği"nin başlatılmasına yönelik genelge gönderdi.
7.06.2021 Gündem
Bakanlık Gediz Nehri için harekete geçti
Bakanlık Gediz Nehri için harekete geçti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, rengi siyaha döndüğü ve kötü kokular yaydığı şikayetleri üzerine Gediz Nehri'nde inceleme başlattı
6.06.2019 Gündem
Alakır’da susuz 100’üncü gün
Alakır’da susuz 100’üncü gün Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi’nde, HES’lere karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketi tarafından kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu, su akmayan çeşmelerinin üzerine ‘Susuzlukta 100’üncü gün’ yazılı pankart asarak, durumu protesto etti.
16.01.2018 Yaşam
MEBBİS öğretmen girişi, 2016 sınav görevi ve ücretleri!
MEBBİS öğretmen girişi, 2016 sınav görevi ve ücretleri! MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır. Milli eğitim bakanlığı bilişim sistemlerine giriş ve öğretmen sınav başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
29.09.2021 Gündem
Başbakanlık ve 12 bakanlıkta kritik atamalar yapıldı
Başbakanlık ve 12 bakanlıkta kritik atamalar yapıldı Başbakanlık, Hazine Müsteşarlığı ve 12 bakanlıkta yapılan atamalar ve görevden almalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayfasında yayımlandı.
29.09.2021 Gündem
Alakır’a olumlu ÇED raporu!
Alakır’a olumlu ÇED raporu! HES yapılmaması için 30 bin imzanın toplandığı Alakır Nehri üzerinde 2 yeni HES için olumlu rapor verildi...
28.02.2014 Yaşam
Ünlü işadamına büyük şok!
Ünlü işadamına büyük şok! Koza Altın'ın faaliyeti durduruldu.
31.12.2013 Ekonomi
Piyango buraya çıktı!
Piyango buraya çıktı! Silivri çakıldı onlar havalandı!
29.09.2021 Gündem
Babacan’a ‘süper yetkiler’
Babacan’a ‘süper yetkiler’ Yeni kabine yapısında, ekonomide ‘süper yetki’ yine Başbakan Yardımcısı’nda olacak
8.06.2011 Ekonomi
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Ankara Valiliği duyurdu! 30 Eylül'e kadar yasaklandı
Ankara Valiliği duyurdu! 30 Eylül'e kadar yasaklandı Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu.
3.07.2023 Gündem
Belgrad ormanında mangal yasak mı 2023, mangal yapmak yasaklandı mı 2023? Bayramda mangal yasak mı?
Belgrad ormanında mangal yasak mı 2023, mangal yapmak yasaklandı mı 2023? Bayramda mangal yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ile birlikte mangalların durumu sorgulanmaya başlandı. İstanbul Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 24 Haziran­-15 Ekim 2023 tarihinde ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı duyuruldu. Peki, mangal yapmak yasak mı, ormanda mangal yasaklandı mı? Belgrad ormanında mangal yasak mı?
23.06.2023 Gündem
İstanbul Valiliği duyurdu! Ormanlık alanlara girişler 15 Ekim'e kadar yasaklandı
İstanbul Valiliği duyurdu! Ormanlık alanlara girişler 15 Ekim'e kadar yasaklandı İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran­ -15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır." denildi.
23.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.02.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için yarın başlayacak denetimlerin 1 Ocak'ta sona ereceğini ve 3 gün boyunca toplam 490 bin 435 personelin görev yapacağını duyurdu.
30.12.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı Yılbaşı tedbirlerini açıkladı
İçişleri Bakanlığı Yılbaşı tedbirlerini açıkladı İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven ortamında geçirebilmelerini sağlamak amacıyla 81 İl Valiliğine “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.
29.12.2022 Gündem
43 ilin geçiş güzergahında sıkı denetim: Otobüs, tır, kamyon tek tek durduruldu
43 ilin geçiş güzergahında sıkı denetim: Otobüs, tır, kamyon tek tek durduruldu Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de, ağır tonajlı tır, kamyon ve yolcu otobüslerine yönelik denetimler artırıldı.
23.08.2022 Gündem
Yeşil Kalkınma Hedefleri” çerçevesinde ÇED yönetmeliği yenilendi
Yeşil Kalkınma Hedefleri” çerçevesinde ÇED yönetmeliği yenilendi   Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye için büyük öneme sahip “Yeşil Kalkınma Hedefleri” çerçevesinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nde bazı yenilikler yapıldı ve yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
29.07.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı duyurdu! 81 ile genelge gönderildi
İçişleri Bakanlığı duyurdu! 81 ile genelge gönderildi İçişleri Bakanlığı son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Bakanlık gönderdiği genelge ile valiliklerden sosyal donatı alanları yeterli görülen ve can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet vb. yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesini ve kamuoyuna duyurulmasını istedi.
26.07.2022 Gündem