Giorgia Meloni kimdir, Türkiye yorumu ne? Giorgia Meloni’nin partisi Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) nedir?
Giorgia Meloni kimdir, Türkiye yorumu ne? Giorgia Meloni’nin partisi Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) nedir? İtalya’da düzenlenen genel seçimleri sandık çıkış anketine göre aşırı sağcı lider Giorgia Meloni’nin liderliğindeki İtalya’nın Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) kazandı. Peki, Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında, nereli? Giorgia Meloni’nin Türkiye yorumu ne? Giorgia Meloni’nin partisi Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) nedir?
26.09.2022 Dünya
‘Euro hataydı’ diyen kazandı
‘Euro hataydı’ diyen kazandı Avrupa’nın 3’üncü büyük ekonomisi İtalya’da seçim sonuçları sürpriz oldu. Başbakan Renzi istifa kararı alırken, “Euro bir hataydı ve hata olmaya devam ediyor” diyen Kuzey Ligi tarihi başarı elde etti.
5.03.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023 Gündem
İtalya'da seçim sonuçları belli oldu! Aşırı sağcı ve İslam karşıtı Giorgia Meloni İtalya'nın yeni başbakanı oldu...
İtalya'da seçim sonuçları belli oldu! Aşırı sağcı ve İslam karşıtı Giorgia Meloni İtalya'nın yeni başbakanı oldu... İtalya'nın yeni başbakanı aşırı sağcı Giorgia Meloni oldu. Sandık çıkış anketlerindeki büyük fark sonrası Demokrat Parti yenilgiyi kabul etti. Aşırı sağcı ve popülist Meloni İtalya’nın ilk kadın başbakanı oldu. İşte ülkenin ilk kadın başbakanının seçim sonrası ilk açıklamaları.
26.09.2022 Dünya
Libya ile ilgili sıcak gelişme! Dikkat çeken Türkiye detayı
Libya ile ilgili sıcak gelişme! Dikkat çeken Türkiye detayı Libya'daki siyasi süreç, 24 Aralık seçimleri ve ülkedeki güvenlik sorunlarının ele alındığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Almanya himayesinde düzenlenen İkinci Berlin Konferansı'nın yayımlanan sonuç bildirgesinde seçimlerin, öngörülen şekilde yapılması gerektiği bildirildi.
23.06.2021 Dünya
Suriye'de rejim Esed sözde devlet başkanlığı seçimini kazandı
Suriye'de rejim Esed sözde devlet başkanlığı seçimini kazandı Suriye'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını hiçe sayan rejimin göstermelik adaylarla düzenlediği sözde devlet başkanlığı seçimini, rejimin lideri Beşşar Esed'in kazandığı ilan edildi.
27.05.2021 Dünya
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...'
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AB'ye çağrıda bulunarak, "Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin. Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır." dedi. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi ile ilgili de "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor zaten. Elimizden kaza çıkmaz. "Kazara falan" diyorlar ya gerekeni yaparız. Burada Türk milleti olarak biz gerekeni yapmayacaksak nerede yapacağız?" ifadelerini kullandı.
29.08.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama: FETÖ'nün siyasi ayağı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama: FETÖ'nün siyasi ayağı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'deki Libya zirvesi sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'nin FETÖ iddialarıyla ilgili konuşarak, ": İddia sahibi kim? CHP... Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et." dedi.
20.01.2020 Gündem
Günün en çok oynanan maçları
Günün en çok oynanan maçları Misli.com’da günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli.com yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
26.11.2019 Futbol
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yılı ile ondan önceki parlamenter sistemin iki yasama yılını mukayese ettiğimizde, kanun sayısı bakımından parlamentonun daha fazla kanun çıkarttığını söyleyebiliriz." dedi. Şentop, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
26.07.2019 Siyaset
Dünyanın gözü oradaydı! Dikkat çeken sonuçlar
Dünyanın gözü oradaydı! Dikkat çeken sonuçlar Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, göçmen karşıtı aşırı sağcı partiler ve Yeşillerin oylarında artış, merkez partilerin oylarında düşüş oldu.
26.05.2019 Dünya
"Türkiye'de erkeklerin bakışlarından çok rahatsızım"
"Türkiye'de erkeklerin bakışlarından çok rahatsızım" Rebekka Haas Çetin: Türkiye'de erkeklerin bakışlarından çok rahatsızım, İtalyanlar gibi keyifle bakmıyorlar
4.05.2019 Magazin
MHP Lideri Bahçeli'den İstanbul seçimleri ile ilgili flaş açıklama!
MHP Lideri Bahçeli'den İstanbul seçimleri ile ilgili flaş açıklama! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kızılcahamam'da yaptığı konuşmada "Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez. Yenilgimizi gözetleyenler ters köşeye yattılar. MHP safraları attı, kamburlardan kurtuldu" ifadelerini kullandı. MHP Lideri Bahçeli konuşmasının devamında "İstanbul'da seçimlere şaibe karıştığı açıktır. Sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse İstanbul'da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir. Mantıklı olan budur" dedi.
13.04.2019 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Sayın Cumhurbaşkanımız, bütün birim başkanlarına, beldelerde, ilçelerde ve illerde vatandaşımızın bize verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için tüm çalışmaların yapılması talimatını vermiştir" dedi. Çelik, 'İstanbul seçimleri açısından sonuç berraklaşmamıştır. Onun için olağanüstü itiraz yoluna başvurulacaktır" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun medyaya yönelik sözlerini de eleştiren Çelik, "CHP adayının medya ailelerini tehdit etmesinden dolayı özür dilemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
10.04.2019 Siyaset
Forza Dolar
Forza Dolar 82 yaşındaki Berlusconi’nin partisi Forza Italia, İtalya’da tekrar umut oldu. Ancak hafta sonu yapılacak seçimler, Euro Bölgesi’nde dengeleri bozabilir, dolar ekstra güçlenebilir
28.02.2018 Ekonomi
Başbakan: Anket sonuçları var ama...
Başbakan: Anket sonuçları var ama... Başbakan Binali Yıldırım, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Referanduma sayılı günler kala devam eden anket çalışmalarıyla ilgili konuşan Yıldırım, "Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım. Vatandaşlarımıza biraz saygısızlık olarak görüyorum." dedi.
1.04.2017 Siyaset
Amerikan Yüzyılının sonu mu geldi?
Amerikan Yüzyılının sonu mu geldi? Siyaset uzmanı Mrwan Bishara, Batı ve Amerika'nın son yıllarda geldiği noktayı kaleme aldı.
17.06.2021 Dünya
İkinci domino İtalya mı?
İkinci domino İtalya mı? İtalya’da anayasa referandumunu kaybeden Başbakan Renzi istifasını açıkladı. İngiltere’den sonra İtalya’nın da AB’den çıkmasını savunan muhalifler ülkede derhal erken seçim yapılmasını istedi.
17.06.2021 Dünya
Yurt dışı burs başvuruları başladı
Yurt dışı burs başvuruları başladı Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından sağlanan yurt dışı burslarının 2017-2018 başvuru dönemi başladı. Peki adaylarda aranan nitelikler neler? Başvuru süreci nasıl işliyor? Adaylar hangi programlara başvurabilir?
23.11.2016 Eğitim
Trump'a sert tepki: Ağlamayı kes!
Trump'a sert tepki: Ağlamayı kes! ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın seçimlerde hile yapıldığı iddialarına ilişkin, "Daha oyun bitmeden sen ağlamaya başladın. Sayın Trump’a benim tavsiyem ağlamayı kesmesi ve oyları kazanmaya çalışması" dedi.
17.06.2021 Dünya
AB'nin kurucu ülkelerinden İngiltere'ye "çıkışı hızlandır" mesajı
AB'nin kurucu ülkelerinden İngiltere'ye "çıkışı hızlandır" mesajı Avrupa Birliği'nin altı kurucu üyesi, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı üzerine ortaya çıkan durumu değerlendirdi. Zirveden İngiltere'ye 'çıkışı hızlandır" mesajı çıktı.
17.06.2021 Dünya
İngiltere’nin kader günü
İngiltere’nin kader günü İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinin geleceğini belirleyecek referandum öncesinde halka seslenen Başbakan David Cameron, “AB üyeliğinden ayrılırsak bunun geri dönüşü olmayacak” uyarısında bulundu.
22.06.2016 Dünya
Dışişleri'nden vize ve mülteci bilgilendirilmesi paylaşıldı
Dışişleri'nden vize ve mülteci bilgilendirilmesi paylaşıldı Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-AB arasında 18 Mart'ta varılan mutabakata ilişkin bilgilendirme yaptı.
29.09.2021 Gündem
2016'da emlak fiyatları yükselecek
2016'da emlak fiyatları yükselecek Knight Frank'in raporuna göre Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke.
2.12.2015 Arşiv
Bilal Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi
Bilal Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "İnşallah bu seçim sonuçları da ülkemizin barışına, huzuruna ve artık hakikaten ekonomik kalkınmasının, gelişmesinin devamına katkıda bulunsun diye dua ediyoruz" dedi...
29.09.2021 Gündem