İşveren Destek

İşveren Destek

Son dakika işveren destek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işveren destek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işveren destek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşveren Destek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işveren destek gelişmeleri de dahil olmak üzere 856 işveren destek haberi bulunmuştur. Tüm işveren destek haberleri aşağıda listelenmiştir.
7.693 TL alacalar! 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar için harekete geçildi, destek ödemesi...
7.693 TL alacalar! 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar için harekete geçildi, destek ödemesi... Milyonlara güzel haber, harekete geçildi. Özellikle uzun süredir işsiz olan vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. 7.693 TL ödeme yapılacak. İstihdamı arttırmak için önemli bir adım niteliğinde. Birçok kişinin yeniden iş bulması sağlanacak. Uzun süreli işsizlik son bulacak. Son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden şirketlere destek verilecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek. İşte istihdam hamlesi ve teşvik ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri...
26.01.2022 Çalışma Hayatı
1.341 TL aylık olarak ödeniyor! 5 yıl sürüyor, destek...
1.341 TL aylık olarak ödeniyor! 5 yıl sürüyor, destek... Her ay ödeniyor. 5 yıl boyunca devam ediyor. Devlet tarafından önemli bir destek sağlanıyor. Hem işveren hem de çalışanları ilgilendiriyor. Devletin koruması altındaki çocukları istihdam eden özel sektöre ait işletmelere teşvik sağlanıyor. Beş yıl süreyle prim desteği veriliyor. 2021 yılı rakamlarıyla 5 yılda işçi başına sağlanan prim desteği tutarı 80 bin lirayı aşıyor.
12.10.2021 Ekonomi
1.556 lira devlet tarafından ödeniyor! En az 12 ay boyunca...
1.556 lira devlet tarafından ödeniyor! En az 12 ay boyunca... İşçi ve işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 1.556 lira destek sağlanacak. Ödemeler en az bir yıl aralıksız devam edecek. İşletmelerde ilave istihdama ucuz kredi desteğinin ardından Eylül ayı itibariyle "yeni nesil çalışma yöntemleri, teşviklerin revize edilmesi, geleceğin işleri odaklı işgücü dönüşümü, genç istihdam ulusal strateji belgesini" içeren dönüşüm ajandası yaşama geçiriliyor. Türkiye İş Kurumu bu yılın ilk 6 ayında 680 bin kişiye iş kapısı açarken, açık iş sayısı da 106 bini geçti. İşe alınan her bir işçinin sigorta primi ve ücreti üzerinden alınan vergiyi devlet karşılıyor. İmalat ve bilişim sektöründe 3700 lira sigorta prim desteği veriliyor.
16.08.2021 Ekonomi
1.500 lira destek! En az 12 ay ödeniyor
1.500 lira destek! En az 12 ay ödeniyor Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri devam ediyor. 1.500 lira ödeniyor. En az 12 ay süre ile destek sağlanıyor. Bu ödeme koşulların sağlanması durumunda 18 aya kadar uzayabiliyor. Bakan Bilgin detayları paylaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işe alınan her bir işçi için, işverenlere bir ayda 1.500 liradan fazla destek sağlandığını açıkladı.
12.07.2021 Ekonomi
1.556 lira destek ödemesi yapılacak! En az 12 ay boyunca...
1.556 lira destek ödemesi yapılacak! En az 12 ay boyunca... Koronavirüs pandemisinde normalleşme süreci başladı. Ancak devlet tarafından ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara destek verilmeye devam ediyor. 1.556 lira destek sağlanacak. İşçi ve işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Yeni işçi alımlarında, her bir işçinin 12 ay boyunca asgari ücret üzerinden hesaplanacak tüm prim ve vergileri devlet tarafından karşılanacak.
11.07.2021 Ekonomi
Destek ve indirimlerden geriye dönük yararlanma fırsatı!
Destek ve indirimlerden geriye dönük yararlanma fırsatı! İndirim ve destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler için fırsat devam ediyor. Geriye dönük olarak yararlanmak mümkün. Sosyal güvenlik prim teşviki, destek ve indirimlerinden 6 ay geriye dönük yararlanma uygulamasının sona erdirilmesinin ardından olası mağduriyetlere ilişkin kolaylık sağlandı. Mükelleflerin iradesi dışında yaşanan gecikme halinde geriye dönük yararlanma talepleri işleme alınacak. İşverenlerin bunun için talepte bulunmaları gerekiyor.
18.05.2021 Ekonomi
Normalleşme desteği! Aylık bin 341 lira...
Normalleşme desteği! Aylık bin 341 lira... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren flaş bir karar! Ödeme miktarı aylık bin 341 lira. En fazla 30 Haziran tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Kısa çalışma uygulaması son kez mart ayının sonuna kadar uzatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Mart’tan itibaren kademeli olarak normalleşmenin başlayacağını açıklasa da birçok sektörde işlerin hemen eski haline gelmesi beklenmiyor. İşte bu dönemde işverenin imdadına normalleşme desteği yetişecek. İşçisini çalıştırmaya devam eden işveren ayda 1341 TL’ye kadar normalleşme desteği alacak.
22.02.2021 Ekonomi
Asgari ücret ile birlikte artacak! Başvuru için son günler, aylık...
Asgari ücret ile birlikte artacak! Başvuru için son günler, aylık... İşçi - işveren milyonları ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. Destekten yararlanmak için son 20 gün. Asgari ücret ile birlikte o da artıyor. Milyonlarca çalışan ve işveren asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari ücret zammı görüşmeleri devam ederken işe dönüş seferberliğine de son 20 gün kaldı. İşten çıkarılanları işe alan işverene Türkiye İş Kurumu tarafından 1.324 lira destek sağlanırken, yeni yıldaki asgari ücret zammı doğrultusunda destek tutarları da artacak. İşte detaylar…
13.12.2020 Ekonomi
SGK genelge yayımladı! Milyonlara güzel haber
SGK genelge yayımladı! Milyonlara güzel haber Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) genelge yayımlayarak, 1 Ocak 2019 – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında işten çıkartılan sigortalı veya sigortasız işçiler ile halen sigortasız çalıştırdığı işçileri işe alarak sigorta girişi yaptıran işverenlere sağlanacak desteğe ilişkin ayrıntılara açıklık getirdi. SGK ayrıca söz konusu işçileri 31 Aralık 2020 tarihine kadar işe alacak işverene, işçi başına günlük 44.15 TL olmak üzere, aylık 1324.50 TL’ye kadar işe dönüş desteği sağlanacak. SGK tarafından yayımlanan genelgeye göre, işveren işe aldığı işçileri ücretsiz izne ayırmak zorunda kalırsa, işçilere aylık 1168 TL nakdi ücret desteği verilecek. Söz konusu tarihler arasında işten çıkartılmış işçinin işe dönüş başvurusu işverence kabul edilmezse, işçiye ayda 1030 TL destek sağlanacak. Destek ödemeleri, işten çıkarma yasağı süresince devam edecek.
1.12.2020 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Hazirana kadar...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Hazirana kadar... Çalışan herkesi ilgilendiriyor. 17 Ocak'a kadar devam edecek. Fakat haziran ayına kadar uzatılması gündemde. Çalışma hayatında yeni dönem nasıl olacak? Çalışanlar sahip oldukları hakları nasıl alacak? Kim hangi haklara sahip? Hak kaybı yaşanmaması için ne yapılması gerekir. Salgının tüm dünyayı yeniden etkisi altına alması nedeniyle ülkemizde yeni önlemler alınmaya başladı. Alınan tedbirler bazı sektörlerin geçici süre ile kapatılmasına neden oldu. Kapatılan işyerlerinde çalışan vatandaşlar ve işverenler, süreçte kendilerini neyin beklediğini merak ediyor.
25.11.2020 Çalışma Hayatı
Maaşın yarısı 1 yıl devletten!
Maaşın yarısı 1 yıl devletten! İstihdam seferberliğinde yaklaşık 500 bin gencin maaşının yarısını devlet karşılayacak. Her genç için 18 bin liranın üzerinde destek verilecek. İlk yıl maaşın yarısını, ikinci yıl yüzde 25’ini devlet ödeyecek..
7.03.2019 Ekonomi
İstihdam yaratana süper teşvik! 3 ay devlet ödeyecek
İstihdam yaratana süper teşvik! 3 ay devlet ödeyecek İşverenlerin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet ödeyecek. Prim ve vergi desteği 9 ay daha devam edecek.
27.02.2019 Ekonomi
Asgari ücret desteğinin detayları belli oldu
Asgari ücret desteğinin detayları belli oldu 2019’da işverenlere uygulanacak asgari ücret desteğinin detayları belli oldu. Çalışan sayısına göre destek var.
11.02.2019 Çalışma Hayatı
Potanın ‘Yıldız’ları şampiyon oldu
Potanın ‘Yıldız’ları şampiyon oldu Yıldız Holding Basketbol Takımı, toplamda 78 şirket takımının mücadele ettiği Şirketler Arası Basketbol Ligi’nde (CBL) şampiyonluğa ulaştı.
21.03.2024 Basketbol
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı Üniversite 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin yanı sıra yeni mezunların da katılabileceği ‘JOB Genç Yetenek Programı 2024’e başvurular başladı. Programa 15 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi Kırklareli’nin Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesis sahibi Bülent Bayrak (53) ile tutuksuz 3 sanık hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçundan 3 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ifadesine yer verilen selde ölen işletme müdürü Ümit Solmaz'ın ablası Yasemin Demir, olaydan birkaç gün önce telefonla kardeşiyle görüştüğünü belirterek, "Bana, sel uyarısı yapıldığını, işletmedeki müşterilerin paralarını iade edip göndermek istediğini, Bülent Bayrak ile görüştüğünü, Bülent Bey'in bağırıp çağırıp 'Şimdiye kadar bir şey olmadı' dediğini söyledi" dedi.
31.01.2024 Gündem
Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz
Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum Bayrampaşa’da kadın girişimcilerle biraraya geldi. Programda konuşan Kurum, "İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz. "şeklinde konuştu. Kurum, "İstanbul'un en büyük sorunlarından biri de; bir deprem kenti olmasıdır. 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul'un en riskli yerlerinden bir seferberlik anlayışıyla başlayarak, her ilçede her mahallede deprem dönüşümünü önceliklendireceğiz. Bu projelerin odağına da komşuluk ilişkilerini yaşatacağımız mahalle kültürünün korunacağı milletimizin mutlu ve huzurlu olacağı tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz." dedi.
31.01.2024 Gündem
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Asgari ücret belli oldu! Bakan Işıkhan 2024 asgari ücretini açıkladı, işte zam oranı
Asgari ücret belli oldu! Bakan Işıkhan 2024 asgari ücretini açıkladı, işte zam oranı 2024 Asgari ücret zammı için Ankara'da kritik toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Ankara'da kabul etti. Kritik toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olacak. Bu rakamın 700 lirası asgari ücret desteği olarak belirlendi.
27.12.2023 Çalışma Hayatı
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı Zonguldak’ta kaçak maden ocağında göçük altında kaldıktan sonra arkadaşlarının çıkarttığı ve süreç boyunca işvereninin kendisini aramadığını öne süren kalçasında ve ayaklarında kırıklar bulunan madenci Kemal Dadandı (53), “Kendim ufacık, daracık bir alana sıkıştım. Bacaklarım kaldı. Sadece konuşabiliyordum. Konuşarak bağırarak yerimi, arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarımın 4 saat çalışması sonucu beni oradan çıkarttılar. İşveren gelmedi. Apar topar bir arabaya bindirip hastanenin önüne attılar ve bırakıp gittiler” dedi. ‘Taksirle 1 kişiyi yaralama’ suçundan ifadeye çağrılan ocak sahibi Kadir A. ve arazi sahibi Erdoğan Ç., Dadandı’nın iskeleden düştüğünü söyledi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
21.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katıldı. Zirvede önemli mesajlar veren Erdoğan Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "En büyük hatası en başta oldu, İsrail'e gittiğinde 'Yahudi olarak geldim' dersen bir karşılığı olur" dedi. 'Netanyahu'nun bugünü yarına göre iyi günleridir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın da artık somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki genel başkanlık değişimi hakkında ise şu sözleri söyledi: Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur öbürüne. Biri Demirtaş'a selam gönderiyor. Biri Kavala'ya selam gönderiyor. Aynı şekilde diğeri de onlara selam veriyor.
10.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İşveren Destek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işveren destek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.