İşsizlik maaşları bayramdan önce yatacak mı? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? 2022 mayıs ayı işsizlik maaşı ödeme tarihi!
İşsizlik maaşları bayramdan önce yatacak mı? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? 2022 mayıs ayı işsizlik maaşı ödeme tarihi! Ramazan Bayramı’na kısa süre kaldı. Bayram öncesinde emekli aylığı alanlar ile hak sahiplerinin bayram ikramiyelerinin yatırılacağı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ikramiye ödemelerinin tarihini açıklamasıyla birlikte maaş ödemelerinin de yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Ramazan Bayramı öncesinde başta emekliler olmak üzere, işsizlik ödeneği, engelli aylığı alanlar ile dul ve yetim aylığı alacaklar maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Peki, İşsizlik maaşları bayramdan önce yatacak mı? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? 2022 mayıs ayı işsizlik maaşı ödeme tarihi!
24.04.2022 Çalışan Hakları
İşsizlik maaşı kaç lira oldu? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor?
İşsizlik maaşı kaç lira oldu? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor? Farklı nedenlerle kendi istek ve kusuru olmaksızın işini kaybetmiş, son 3 yılda adına en az 600 gün işsizlik sigorta primi ödenmiş olanlar işsizlik maaşı alabiliyor. İşsizlik maaşı ile sigortalıların uğramış oldukları gelir kaybını 10 aya kadar karşılanıyor. İşsizlik maaşı asgari ücrete göre her yıl artıyor. Yeni yılla birlikte işsizlik maaşı da zam geldi. Peki, İşsizlik maaşı kaç lira oldu? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor? İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı için nereye başvurulur? İşsizlik maaşı şartları ne? İşte işsizlik maaşı ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.01.2022 Çalışan Hakları
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama!
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama! 2023 Asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte işsizlik maaşı tutarı da değişti. Sigortalıların kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için ödenen işsizlik maaşı ödemelerinin hangi şartlarda yapılacağı, başvurunun nereye ve nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Peki, Yeni işsizlik maaşı ne kadar? En yüksek ve en düşük işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı hesaplama!
23.12.2022 Çalışma Hayatı
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. 3 bin 973 lira TC. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile PTT'den alınabiliyor. Para ödemesi öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruda 30 gün sınırı bulunuyor. Ödemeler 6 ay ile 10 ay arasında değişen sürelerde yapılıyor. Çalışma süresi uzadıkça ödeme alınan zaman da artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkes belli şartların taşınması koşulu ile işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Peki tüm işsizler işsizlik maaşı alabiliyor mu? Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ocak ayında resmi işsiz sayısı 3 milyon 859 bin kişi oldu. Aynı ay işsizlik maaşı alan kişi sayısı ise 483 bin kişide kaldı. Her 8 işçiden 1’i işsizlik maaşı alabildi. İşsizlik aylığı alabilmesi için kişinin kendi isteği ile işten çıkmış olması gerekiyor. Ancak bazı işverenler çıkardıkları işçi ile ilgili SGK'ya Kod 29 bildiriminde bulunuyor. Kod 29 işten çıkarma sebebi olarak gösterildiğinde “İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışları nedeniyle iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenle feshi’ne olanak sağlıyor. Kod 29 ile bildirim yapılan işçi, işverence işten çıkartılmasına rağmen işsizlik ödeneği alamıyor. İşsizlik ödeneği alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemenin yanı sıra son 120 gün hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar ise iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik ödeneği, son dört aylık dönemdeki ortalama brüt ücretin yüzde 40’ı oranında bağlanıyor
18.11.2022 Çalışan Hakları
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar...
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın o kağıda imza atmayın. Paranızı alamazsınız ve mağdur olursunuz. 30 Haziran tarihinde ücretsiz izne çıkarma sona erdi. Ancak konuyla ilgili çok fazla şikayet geliyor. Bu tarihten sonra çalışanlar ücretsiz izne çıkartılamaz. İsteği olmadan ücretsiz izne çıkartılan çalışanlar haklı fesih ile kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir. Ancak bazı işverenler çalışanlardan ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiğine dair imzalı yazı alıyor. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer imzalarsanız haklı fesih hakkı kaybolur ve paranızı da alamazsınız.
10.07.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği! Nakdi ücret desteği nedir? 39 TL nakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır?
Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği! Nakdi ücret desteği nedir? 39 TL nakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır? Coronaa virüsü nedeniyle iş yeri kapanan, işsiz kalan sigortalı çalışanlar kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı başvurusu yaptı. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı hesaplara yatmaya başladı. Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği alamayanlar da nakdi ücret desteği alacak. Nakdi destek verileceğinin duyurulmasının ardından, Nakdi ücret desteği nedir? Nakdi ücret desteği şartları nelerdir? Soruları da peşi sıra sorulmaya başladı. Ücretsiz izne çıkarılan ve bu nedenden dolayı Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği ödemeleri yarın başlıyor. Nakdi ücret desteği hakkında merak edilenler…
8.05.2020 Gündem
10 ay boyunca ödeniyor! Maaşın yüzde 40'ı...
10 ay boyunca ödeniyor! Maaşın yüzde 40'ı... Çalışan herkes bunu merak ediyor. İşsizlik sigortasına prim ödeyenler, işsiz kalınca 1015 - 2013 TL arası para alabiliyor. 10 ay boyunca ödeme yapılıyor.
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.
18.06.2019 Gündem
İşsizlik maaşında yeni dönem başlıyor!
İşsizlik maaşında yeni dönem başlıyor! İşsizlik maaşı almak isteyenler için şartlar kolaylaştırılıyor, 120 gün kesintisiz çalışma şartı esnetiliyor. Son düzenlemeyle 12 bin 500 kişi daha işsizlik maaşından yararlanacak.
9.11.2018 Ekonomi
Son dakika: İşsizlik maaşında yeni dönem
Son dakika: İşsizlik maaşında yeni dönem İşsizlik maaşı almak isteyenler için şartlar kolaylaştırılıyor, 120 gün kesintisiz çalışma şartı esnetiliyor. Son düzenlemeyle 12 bin 500 kişi daha işsizlik maaşından yararlanacak.
8.11.2018 Ekonomi
Herkese 6 büyük müjde
Herkese 6 büyük müjde Yeni yılla beraber 6 büyük müjde devreye giriyor
17.12.2016 Ekonomi
Çalışanlar dikkat! 'Buna razı olmayın'
Çalışanlar dikkat! 'Buna razı olmayın' Hileli maaşa tazminat hakkı...
1.02.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri