Zam geliyor! Çalışan çalışmayan milyonları ilgilendiriyor
Zam geliyor! Çalışan çalışmayan milyonları ilgilendiriyor Yeni yılda zam geliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam haberi çalışan ve işini kaybeden herkesi kapsıyor. Zam oranları netleşmeye başlarken en düşük ücretin 2 bin 48 lira olması bekleniyor. Koronavirüs salgını ile birlikte çalışanların işten çıkarılmasının önüne geçilebilmesi için kısa çalışma modeli uygulanmaya başlamıştı. Çok sayıda kişi bu şekilde çalışmaya devam ediyor. Kısa çalışma ücretleri de ocak itibarı ile zamlı olarak ödenecek. Aylık ödeme 2 bin 48 lira ile 5 bin 120 lira arasında değişecek. Kısa çalışma sisteminde devlet ödemesinin yanında işveren çalışanın maaşının kalan kısmını kendisi ödeyebiliyor. Fakat burada herhangi bir yaptırım söz konusu değil. Yapılacak zam ile birlikte en düşük işsizlik maaşının ise bin 365 lira olacağı düşünülüyor.
15.12.2020 Ekonomi
Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri bugün başladı
Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri bugün başladı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.
27.07.2020 Ekonomi
İşsizlik maaşı 2100 liraya çıkıyor
İşsizlik maaşı 2100 liraya çıkıyor Hükümet, işsizlik maaşı almayı kolaylaştıracak, işinden olana hem daha uzun süre hem de daha fazla para imkanı sağlayacak...
23.02.2016 Ekonomi