Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları!
Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları! Çalışanın, askerlik nedeniyle işten ayrılma sürecinde yasal hakları bulunuyor. Kıdem tazminatından, askerlik bittikten sonra işe geri dönüş sürecine kadar tüm haklar İş Kanunu’na göre düzenlenmiştir. Vatani görevini yapacak olan çalışanlar askerlik işlemleri için nasıl bir yol izleyeceklerini kimi durumlarda kafa karışıklığına neden oluyor. Askerlik yüzünden işinden ayrılmak durumunda kalanların işyerinden alacağı tazminat detayına dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? Askerlik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi nasıl yazılır? Askerlik nedeniyle işten ayrılma kaç gün önceden bildirilmeli? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları ve bilinmesi gerekenler…
Faiz en yüksekten uygulanır! 5 yıl sınırı var, maaş bir ay içinde ödenmez ise...
Faiz en yüksekten uygulanır! 5 yıl sınırı var, maaş bir ay içinde ödenmez ise... İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. Çoğu kişi bilmiyor ama 5 yıl sınırı var. İş kanunu ücret ödemelerinin en geç bir ay içinde yapılmasını hükme bağlıyor. Maaş bir ay içinde ödenmez ise işçi istifa edip tazminatını alabilir. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.
19.03.2022 Çalışan Hakları
Çalışanlardan para alınabilir! Yüz binlerce kişi için geçerli, harekete geçildi
Çalışanlardan para alınabilir! Yüz binlerce kişi için geçerli, harekete geçildi Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 81 il valiliğine yazı gönderildi ve harekete geçildi. Çalışanlara bildirim yapılmaya başlandı. Yaptırımlar uygulanacak. Çalışanlardan tazminat talep edilebileceği bile iddia ediliyor. Aşı olmayan işçilerden her hafta PCR testi istenecek. Aşı olmamış, PCR testini de getirmeyen çalışanlara ciddi yaptırımlar uygulanacak. Tazminatsız işten çıkarılabilecekleri gibi bu işçi yüzünden işyerinde karantina uygulanması halinde iş kaybı ortaya çıkacağı için işçiden tazminat talep etme hakkı doğacağı da söyleniyor. İşte aşısını tamamlamamış çalışanları bekleyen riskler...
14.09.2021 Ekonomi
Milyonları ilgilendiren karar! Bunu yapan tazminatsız işten atılamayacak
Milyonları ilgilendiren karar! Bunu yapan tazminatsız işten atılamayacak Delikli makine operatörü olarak çalıştığı iş yerinden, iddiaya göre performansı düşürdüğü gerekçesiyle kapı önüne konulan işçiye 6 yıl sonra yargıdan müjdeli haber geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 4857 Sayılı Kanun'unda işçinin performans düşüklüğünün, düzenlenen haklı fesih nedenleri arasında yer almadığına dikkat çekerek, 'Düşük performans göstermek geçerli fesih nedenidir. Bu fesih şekli de işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarına hak kazanmasına engel teşkil etmediğinden davacının kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin kabulü gerekir.' ifadeleriyle milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
1.09.2017 Ekonomi