İşçi İşveren

İşçi İşveren

Son dakika işçi işveren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işçi işveren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işçi işveren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşçi İşveren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işçi işveren gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.241 işçi işveren haberi bulunmuştur. Tüm işçi işveren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Yeni vergi, harç hesabı değişti! İşçi, işveren dikkat, aylık 170 liraya çıktı
Yeni vergi, harç hesabı değişti! İşçi, işveren dikkat, aylık 170 liraya çıktı Bu yıl çalışanların vergi dilimi, elde ettikleri kazanç 110 bin lirayı aştığında yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkacak. İşverene bir çalışanın yemeği için sağlanan günlük vergi istisnası 170 lira olacak. Sağladıkları kira geliri 33 bin lirayı geçen ev sahipleri, bunun için vergi ödeyecek.
12.01.2024 Ekonomi
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Yeni zamlı asgari ücretle tüm kalemler değişecek! 2024 işsizlik maaşı, engelli aylığı, 65 yaş aylığı ne kadar oldu?
Yeni zamlı asgari ücretle tüm kalemler değişecek! 2024 işsizlik maaşı, engelli aylığı, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Asgari ücretin belirlenmesinde kritik viraja girildi. Asgari ücret tespit komisyonu'nun toplantıları sonrası bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren temsilcileriyle Bakan Işıkhan'ı Beştepe'ye davet etti. Yapılacak artışla birlikte birçok ödeme ve maaşta da artış yaşanacak. 2024 işssizlik maaşı, 65 yaş aylığı, askerlik ve doğum borçlanması da yeni zamlı asgari ücretle değişmiş olacak. Öte yandan refah payı da bununla birlikte belli olacak. Yüzde 40, yüzde 50 zam yapılması durumunda da refah payınının oranında değişiklik olacak. İşte madde madde asgari ücretle değişecek ödemeler...
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrete yüzde 49 zam! 2024 asgari ücret maaş zammı ne kadar oldu? İşte zam oranı
Asgari ücrete yüzde 49 zam! 2024 asgari ücret maaş zammı ne kadar oldu? İşte zam oranı Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammına ilişkin Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan toplantı sona erdi. İşçi, işveren ve hükümet tarafının bulunduğu toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunarak. asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldığını duyurdu. İşte 2024 asgari ücret...
27.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret belli oldu! Bakan Işıkhan 2024 asgari ücretini açıkladı, işte zam oranı
Asgari ücret belli oldu! Bakan Işıkhan 2024 asgari ücretini açıkladı, işte zam oranı 2024 Asgari ücret zammı için Ankara'da kritik toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Ankara'da kabul etti. Kritik toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olacak. Bu rakamın 700 lirası asgari ücret desteği olarak belirlendi.
27.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldı? Asgari ücret yüzde hesaplama...
Asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldı? Asgari ücret yüzde hesaplama... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükûmet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. 16.30'da yapılacak olan toplantının ardından 2024 yılı asgari ücretinin açıklanması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık, ikinci toplantısını ise 18 Aralık'ta gerçekleştirmişti. Toplantılar sonrası yapılan açıklamalarda herhangi bir zam oranı telaffuz edilmemişti. Asgari ücretin netleşmesi beklenirken, asgari ücrette yüzde hesaplama için yapılan araştırmalar da hızlandı. Peki, Asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldı? Asgari ücret yüzdesi nasıl hesaplanır? İşte Asgari ücret yüzde hesaplama…
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret belli oluyor! Kritik toplantı sonrası açıklama yapılacak
Asgari ücret belli oluyor! Kritik toplantı sonrası açıklama yapılacak Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücret zammını bekleyen çalışanlar gözünü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karara çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Kritik toplantı sona erdi. Toplantının ardından Çalışma Bakanı Işıkhan'ın 19.30'da açıklama yapacağı açıklandı. İşte asgari ücretle ilgili son dakika gelişmeleri.
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 27 Aralık yeni asgari ücret Meclis'ten geçti mi?
Asgari ücret Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 27 Aralık yeni asgari ücret Meclis'ten geçti mi? İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunu için gözler Beştepe’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zam oranını belirlemek için partisinin genel merkezinde işçi ve işverenlerle bir araya geldi. Peki, Asgari ücret Meclis’ten geçti mi 27-28 Aralık, yeni asgari ücret Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
27.12.2023 Gündem
Asgari ücret açıklanıyor! Kritik toplantı sona erdi, İşte konuşulan maaş zam oranları...
Asgari ücret açıklanıyor! Kritik toplantı sona erdi, İşte konuşulan maaş zam oranları... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Çalışma Bakanı Işıkhan 19.30'da açıklama yapacak. Bakan Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kimse enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı sonrası kalıcı refah artışı için hedefi belirledi. Bunun yanında asgari ücret ve emekli maaşı zammı refah payı ile belirlenecek. Asgari ücrete yüzde 40 zam olması durumunda yüzde 2,5, yüzde 45 zam yapılması durumunda yüzde 7,5 yüzde 50 zam yapılması durumunda ise yüzde 12,5 refah payı söz konusu olacak. Yüzde 55 zam olması durumunda ise refah payı yüzde 17,5 olacak. Öte yandan Çalışma Bakanı Işıkhan Türk-İŞ Genel Merkezinde, Türk- İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Bakan Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız." dedi. İşte asgari ücrette masadaki son rakam...
27.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan'dan TÜRK-İŞ genel merkezine kritik ziyaret
Bakan Işıkhan'dan TÜRK-İŞ genel merkezine kritik ziyaret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan'ı, TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.
27.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sürprizi: 2024 asgari ücret bu akşam açıklanır mı? Erdoğan'ın asgari ücret açıklaması saat kaçta?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sürprizi: 2024 asgari ücret bu akşam açıklanır mı? Erdoğan'ın asgari ücret açıklaması saat kaçta? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklaması için geri sayım başladı. Sürpriz bir şekilde işçi, işveren ve Bakan Işıkhan'ı Beştepe'ye çağıran Erdoğan, geçtiğimiz yıl 22 Aralık'da asgari ücreti açıklamıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk iki toplantısı bu ay içerisinde yapıldı. Zam oranlarına ilişkin herhangi bir rakam çıkmadı. 2024 asgari ücrete yüzde 35 ila yüzde 55 arasında bir zam oranının bekleniyor. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren konuyla ilgili bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. 16:30'da Beştepe'de başlayan asgari ücret toplantısı ne zaman biter? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklaması saat kaçta olacak?
27.12.2023 Ekonomi
İkinci toplantıda ilk rakam masaya kondu! Asgari Ücrette son dakika: Asgari ücret ikinci toplantı ne zaman, saat kaçta?
İkinci toplantıda ilk rakam masaya kondu! Asgari Ücrette son dakika: Asgari ücret ikinci toplantı ne zaman, saat kaçta? Asgari Ücret için komisyon ikinci kez bugün toplanıyor. İlk toplantısını 11 Aralık'ta yapan taraflar rakam telaffuz etmemişti. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2024 yılı brüt net asgari ücret için 18 Aralık (bugün) tekrar bir araya gelecek. Peki asgari ücret toplantısı saat kaçta?
18.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret 2024 için ilk toplantı başladı
Asgari ücret 2024 için ilk toplantı başladı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
11.12.2023 Ekonomi
Asgari Ücret toplantısı bugün saat kaçta? 11 Aralık Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman?
Asgari Ücret toplantısı bugün saat kaçta? 11 Aralık Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman? Milyonların beklediği Asgari ücret toplantısı bugün yapılıyor. İşçi, işveren ve hükümetin temsilcilerinin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını kararlaştıracak. 31 Aralık gününe kadar kararı verilmesi gereken asgari ücret için gözler toplantıda olacak. Peki asgari ücret toplantısı saat kaçta? Asgari ücret ne zaman belli olur?
11.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Asgari ücret zammı ile ilgili yeni açıklama! Asgari ücrette psikolojik sınır belli oldu, işte zam oranı ile ilgili detaylar...
Asgari ücret zammı ile ilgili yeni açıklama! Asgari ücrette psikolojik sınır belli oldu, işte zam oranı ile ilgili detaylar... Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir ilk yaşanacak. Önceki yıllarda toplantıya bir asgari ücretli davet eden Türk-İş bu yıl farklı meslek kollarında 4 asgari ücretliyi masaya oturtacak. Öte yandan asgari ücret zammı ile ilgili oranlar ortaya çıktı. Asgari ücrette psikolojik sınır belli oldu. İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
20.11.2023 Ekonomi
Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam! Büyük rakam ortaya çıktı, refah payı detayı
Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam! Büyük rakam ortaya çıktı, refah payı detayı Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir ilk yaşanacak. Önceki yıllarda toplantıya bir asgari ücretli davet eden Türk-İş bu yıl farklı meslek kollarında 4 asgari ücretliyi masaya oturtacak. Öte yandan asgari ücret zammı ile ilgili oranlar ortaya çıktı. Kulislerde en çok konuşulan oran olarak yüzde 50 oranı işaret ediliyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte asgari ücret 2024 zam beklentisi...
16.11.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek
Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak" dedi.
15.11.2023 Ekonomi
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor Asgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
9.11.2023 Ekonomi
Savunması alınmadan içi çıkarılamayacak! Mahkemeden emsal karar
Savunması alınmadan içi çıkarılamayacak! Mahkemeden emsal karar İş Mahkemesi; işçinin savunması alınmadan performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkartılmayacağına hükmetti. Emsal kararla birlikte; işverenler, performansından memnun kalmadığı personeli savunmasını almadan kovamayacak.
4.11.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ve özel sektör maaşları zammında sürpriz gelişme! İşte masadaki rakam
Asgari ücret ve özel sektör maaşları zammında sürpriz gelişme! İşte masadaki rakam Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret 2024 Ocak zammı için hazırlıklar başladı. Bakan Vedat Işıkhan kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizerek, herkesin mutabık kaldığı bir asgari ücret zammı ile uzlaşmaya vurgu yaptı. Yıl sonu yaklaşırken 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu en çok konuşulanlar arasına girdi. Bakanlık şimdiden işçi, işveren ve toplumun diğer kesimleriyle asgari ücret için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? Masaya gelecek rakam belli oldu.
3.11.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı tahmin! Oran ve rakam verildi
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı tahmin! Oran ve rakam verildi Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Uzmanlar asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunup olası zam ve zam oranı ile ilgili çarpıcı tahminde bulundu. Peki bu durumda enflasyon artar mı? 2024 yılında asgari ücret zammı ne olur? İşte detaylar...
27.10.2023 Ekonomi
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işveren tarafından işten çıkarılmaları durumunda almaya hak kazanıyor. Ancak belli sebepler çalışanın bu haktan faydalanamamasına sebep oluyor. Yargıtay tarafından verilen son karar da çalışanın tazminat hakkını talep edememesine yol açıyor.
23.10.2023 Çalışma Hayatı
Emekli olamayana avans imkanı! Kritik süre 90 gün
Emekli olamayana avans imkanı! Kritik süre 90 gün EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'li yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Şu ana kadar 2.2 milyon kişi başvuru gerçekleştirdi. Mükerrer başvurular çıkınca bu rakam 2 milyon olarak tespit edildi. 1.9 milyon kişinin emeklilik işlemi gerçekleşti. Maaşı bağlanmayan EYT'liler için avans imkanı bulunuyor. Öte yandan hem işverenlerin hem de çalışanların kafasında birçok soru işareti var. Bu noktada hak kaybı oluşmaması için neler yapılması gerektiği ve işçi-işveren anlaşmazlığının çözümünde rol oynayan önemli faktörler uzmanlar tarafından açıklandı. İşte EYT milyonları merak ettiği detaylar...
24.09.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

İşçi İşveren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işçi işveren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.