SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve...
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl milyonlarca kişiye ödüyor. Birçok kişi bilmiyor. 7 bin 325 liraya kadar çıkıyor. Ödemelerde sınır 5 yıl. SGK tarafından rapor paraları, emzirme yardımları, cenaze, tıbbi malzeme, ilaç ve ve yolluk gibi birçok başlık altında ödeme yapılıyor. Bunların arasında en fazla payı ise iş göremezlik raporları ile cenaze yardımları alıyor. Bu karşılıksız ödemelerden çoğu kişi haberdar değil ve almayı unutuyorlar...
17.11.2020 Çalışan Hakları
SGK otomatik işlem yapacak, parası ödenecek...
SGK otomatik işlem yapacak, parası ödenecek... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Karar verildi ve belli oldu. SGK corona olan çalışanın iş görmezlik o raporları otomatik düzenlenecek. Böylece çalışanların karantinada kaldıkları süre için düzenlenen raporlara ait iş göremezlik ödeneklerini ödenecek.
14.10.2020 Çalışan Hakları
Sağlık raporlarını yeni düzen! Artık zorunlu değil...
Sağlık raporlarını yeni düzen! Artık zorunlu değil... Sağlık Bakanlığ sağlık raporları ile ilgili yeni düzenleme yaptı. E-rapor şeklinde tanzim edilebilen raporlarda fotoğraf bulunması zorunluluğu kaldırıldı. Kişinin sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı sürece, tek hekim raporları 1 yıl süreyle geçerli olacak ve e-devlet üzerinden indirilebilecek.
1.10.2019 Sağlık