İran Ordusu

İran Ordusu

Son dakika iran ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iran ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iran ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İran Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iran ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.613 iran ordusu haberi bulunmuştur. Tüm iran ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada yankı buldu! Dikkat çeken analiz: Dengeleyici bir rol oynuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada yankı buldu! Dikkat çeken analiz: Dengeleyici bir rol oynuyor Dünya olası İsrail-İran savaşı için adeta alarma geçmiş durumda. Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için girişimler son sürat devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Erdoğan'ın bölgedeki son durum ile ilgili yaptığı değerlendirmeler dünya basınında geniş yankı bulurken Yunan basınından dikkat çeken bir analiz geldi.
17.04.2024 Gündem
İran'dan füzeli gövde gösterisi! 'Düşman kıyıdan ve denizden hedef alınacak'
İran'dan füzeli gövde gösterisi! 'Düşman kıyıdan ve denizden hedef alınacak' İran ordusu ülkenin güneydoğusunda düzenlediği deniz tatbikatı kapsamında çeşitli menzile sahip füze ve torpidoları denedi.
14.01.2021 Dünya
İran, Hint Okyanusu'nun kuzeyinde füze denemesi yaptı
İran, Hint Okyanusu'nun kuzeyinde füze denemesi yaptı İran ordusunun Hint Okyanusu'nun kuzeyinde düzenlediği tatbikatta kısa ve uzun menzilli seyir (cruise) füzeleri test edildi.
18.06.2020 Dünya
İran lideri Hamaney'den flaş talimat
İran lideri Hamaney'den flaş talimat İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 19 askerin ölümüyle sonuçlanan Basra Körfezi yakınlarındaki deniz tatbikatında meydana gelen kazanın tüm boyutlarıyla soruşturulması ve olayda kusuru bulunan kişilerin tespit edilmesi talimatı verdi.
12.05.2020 Dünya
İran ordusunda 120 kişi Kovid-19'a yakalandı
İran ordusunda 120 kişi Kovid-19'a yakalandı Tuğamiral Habibullah Seyyari, 1 ordu mensubunun Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi
17.04.2020 Corona Virüsü
Dışişleri Bakanı Zarif'ten Trump'a sert tepki!
Dışişleri Bakanı Zarif'ten Trump'a sert tepki! İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın, aralarında kültürel alanların da bulunduğu 52 İran sahasını hedef aldıklarına ilişkin açıklamasına, tepki gösterdi.
5.01.2020 Yaşam
İran Basra Körfezi'nde insansız hava aracı düşürdü
İran Basra Körfezi'nde insansız hava aracı düşürdü İran ordusunun, Huzistan eyaletine bağlı Basra Körfezi kıyısındaki Mahşehr kentinde insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü açıklandı.
8.11.2019 Dünya
Irak'ın kuzeyine ikinci harekat! Bakanlık duyurdu
Irak'ın kuzeyine ikinci harekat! Bakanlık duyurdu Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyine ikinci harekatın başlatıldığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında "Dün saat 22.00'de Irak'ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde yeni bir harekat başlatıldı" denildi. Komandolar Hakurk'un güneyine girdi. Operasyonu yorumlayan uzmanlar "Hakurk, Kandil, Avaşin, Basyan gibi bölgeler yakın zamana kadar adeta örgüt tarafından tabulaştırılarak 'girilmez-erişilmez' noktalar olarak biliniyordu" dediler.
13.07.2019 Gündem
Tüm gözler orada! 'İran sorumlu'
Tüm gözler orada! 'İran sorumlu' Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Umman Körfezi'nde seyir halindeki ham petrol yüklü iki büyük tankere yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, "Eğer ortada dünyanın bedelini ödemeyeceği bir şey varsa o da Körfez bölgesindeki büyük bir çatışmadır." dedi. Avrupa Birliği de (AB), "azami itidal" çağrısında bulundu. İran ordusu da patlamaların gemilerin güvertesinde çıkan yangından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine düzenlenen saldırıdan İran'ı sorumlu tuttuklarını söyledi.
13.06.2019 Dünya
İran’dan tankerlerle ilgili açıklama geldi
İran’dan tankerlerle ilgili açıklama geldi İran ordusu, Umman Körfezi'nde 2 tankerdeki patlamaların gemilerin güvertesinde çıkan yangından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.
13.06.2019 Dünya
ABD ordusundan bomba İran iddiası! Saldıracaklar
ABD ordusundan bomba İran iddiası! Saldıracaklar ABD ordusu, İran ordusu ve İran destekli güçlerin, Orta Doğu’da, ABD askerlerine saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.
7.05.2019 Dünya
"ABD İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör listesine alacak" iddiası
"ABD İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör listesine alacak" iddiası ABD Başkanı Donald Trump'ın başındaki yönetimin, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütü" olarak tanımlamaya hazırlandığı iddia edildi. Wall Street Journal'ın ismini açıklamayan ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Washington yönetimi, İran Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Devrim Muhafızları Ordusu'nu gelecek hafta "yabancı terör örgütleri" listesine dahil edebilir.
6.04.2019 Dünya
İran'da kargo uçağı düştü!
İran'da kargo uçağı düştü! Kırgızistan'a ait bir kargo uçağı İran'ın başkenti Tahran'ın kuzeybatısındaki Kerec kentinde havaalanına inişi sırasında düştü, 14 kişi hayatını kaybetti.
14.01.2019 Dünya
İran askeri tatbikata başladı
İran askeri tatbikata başladı İran ordusu, İsfahan'da bombardıman ve avcı uçakları, dronelar, elektronik harp sistemleri ve yerli üretim füzelerin test edileceği hava tatbikatına başladı.
10.01.2019 Dünya
İran, Atlas Okyanusu'na savaş gemisi gönderecek!
İran, Atlas Okyanusu'na savaş gemisi gönderecek! Reuters haber ajansının son dakika haberine göre, Tahran yönetimi ABD'nin arka bahçesine savaş gemisi gönderecek.
4.01.2019 Dünya
'ABD uçak gemileri kara sularımıza yaklaşırsa...'
'ABD uçak gemileri kara sularımıza yaklaşırsa...' İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Habibullah Seyari, ABD uçak gemisinin kara sularına yaklaşmasına izin vermeyeceklerini, ülkelerini savunmaya hazır olduklarını ifade etti.
24.12.2018 Dünya
İran'dan hodri meydan: Hazırız!
İran'dan hodri meydan: Hazırız! İran Ordusu'ndan yapılan açıklamada, silahlı kuvvetlerin İran petrol tankerlerini her türlü tehdide karşı korumaya hazır olduğu söylendi.
12.11.2018 Dünya
Son dakika... İran'dan ABD'ye jet yanıt! Füzeler fırlatıldı
Son dakika... İran'dan ABD'ye jet yanıt! Füzeler fırlatıldı ABD yaptırımlarının devreye girdiği gün, İran ülkenin kuzeyinde kapsamlı bir askeri tatbikata başladı.
5.11.2018 Dünya
İran ordusu Kuzey Irak'ı vurdu
İran ordusu Kuzey Irak'ı vurdu İran Ordusunun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimin'de (IKBY) yer alan Erbil’e bağlı Sidekan kasabasındaki dağlık bölgeleri top atışlarıyla vurduğu bildirildi.
30.09.2018 Dünya
Hamaney İran Ordusu'na emir verdi: Hazırlanın!
Hamaney İran Ordusu'na emir verdi: Hazırlanın! İran lideri Hamaney, ülkesinin ordusuna gücünü artırma emri verdi.
2.09.2018 Dünya
Trump: Anlaşmaya hazırız
Trump: Anlaşmaya hazırız ABD Başkanı Donald Trump, İran'la nükleer anlaşmayla ilgili yaptığı son açıklamada, daha önceki açıklamalarının aksine müzakere kapısını açık bıraktı ve "gerçek bir anlaşmaya hazır olduklarını" söyledi.
24.07.2018 Dünya
'İran ordusu saldırmaya hazırlanıyor'
'İran ordusu saldırmaya hazırlanıyor' İsrail ordusu Askeri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Tamir Hyman'ın bir dizi dış güvenlik yetkilisiyle yaptığı toplantıda İran'ın Suriye üzerinden İsrail'e saldırmaya hazırlandığını söylediği ortaya çıktı.
15.06.2018 Dünya
İran'dan flaş açıklama: 16 terörist...
İran'dan flaş açıklama: 16 terörist... İran ordusu, ülkenin kuzeybatısında güvenlik güçleri ile silahlı terörist gruplar arasında çıkan çatışmalarda 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
10.06.2018 Dünya
İran Avrupa'dan yardım istedi
İran Avrupa'dan yardım istedi İran'da dün düşen ve 66 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçağının enkazının bulunması için Avrupa ülkeleri ve Çin'den uydu görüntüleriyle destek istendi.
19.02.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İran Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iran ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.