Irak Ordusu

Irak Ordusu

Son dakika ırak ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ırak ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ırak ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.931 ırak ordusu haberi bulunmuştur. Tüm ırak ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Irak'ta kritik gelişmeler yaşanıyor. Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Irak ordusundan flaş hamle! Suriye sınırına bariyer kurdu
Irak ordusundan flaş hamle! Suriye sınırına bariyer kurdu Irak ordusu, ülkeye teröristlerin sızmasını önlemek için Suriye sınırına dikenli teller ve gözetleme kulelerinden oluşan 650 kilometrelik güvenlik bariyeri kurulduğunu açıkladı.
21.10.2021 Dünya
PKK'nın işkence görüntüleri ortaya çıktı!
PKK'nın işkence görüntüleri ortaya çıktı! Terör örgütü PKK Irak’ın Sincar kentinde bölge halkı üzerinde tehdit ve işkenceyle baskı kurmaya devam ederken, örgütün zorla kaçırdığı iki Ezidi’ye yönelik uyguladığı işkence görüntülerine DHA ulaştı. Örgütün sivillere uyguladığı zulme tepki gösteren Ezidiler’in sözcüsü İbrahim Hüdeyda, “Bir kez daha PKK’nın Sincar’dan çıkartılmasını istiyoruz. Eğer Irak ordusu, terörist PKK’ya baş gelemezse Türkiye gelip bizleri kurtarsın” diye konuştu.
30.03.2021 Gündem
Irak ordusu harekete geçti... Plan uygulamaya konuldu! PKK Sincar’dan çıkarılacak
Irak ordusu harekete geçti... Plan uygulamaya konuldu! PKK Sincar’dan çıkarılacak Bağdat, güvenlik güçlerinin Sincar'da konuşlanma planının uygulanmaya başladığını duyurdu. Plan sayesinde ilçede güvenlik ve istikrarın tahsis edilmesinin, yerinden edilenlerin evlerine dönmesini sağlayacağı kaydedilerek, ‘Güvenlik güçleri, Sincar ilçesi ve ona idari olarak bağlı bölgelerdeki istikrarı sağlama icraatına devam edecek’ ifadeleri kullanıldı.
1.12.2020 Gündem
Irak duyurdu! Resmen uygunlanmaya başladı
Irak duyurdu! Resmen uygunlanmaya başladı Irak Savunma Bakanlığı, Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, (IKBY) arasında imzalanan Sincar Anlaşması'nın uygulanmaya başladığını açıkladı.
21.11.2020 Dünya
SİHA’lardan PKK’ya nokta operasyon
SİHA’lardan PKK’ya nokta operasyon Van’dan havalanan iki SİHA Kuzey Irak’ın Bradost bölgesinde iki ayrı aracı nokta atışıyla vurdu Operasyonda bölgeye PKK'lılarla görüşmeye gelen Iraklı iki general ve 7 terörist öldürüldü Öldürülenler arasında PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın yardımcısı İran uyruklu Ali Novruzi de var
13.08.2020 Gündem
Tam 29 yıl sonra geri aldılar!
Tam 29 yıl sonra geri aldılar! Kuveyt yönetimi, Irak'ın 29 yıl önce Kuveyt'i işgali esnasında çalınan yaklaşık 200 bin kitabı geri aldığını duyurdu.
27.10.2019 Dünya
Suudi Arabistan'ı vuran droneların Irak'tan kalktığı iddiası yalanlandı
Suudi Arabistan'ı vuran droneların Irak'tan kalktığı iddiası yalanlandı Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerini hedef alan droneların ülkesinden kalktığı yönündeki iddiaları yalanladı.
26.06.2019 Dünya
ABD'den YPG'ye 300 milyon dolar!
ABD'den YPG'ye 300 milyon dolar! Pentagon'un gelecek yıl Suriye için ayırdığı bütçede, sağlanacak silah ve ekipman arasında ağır silahların bulunmaması dikkati çekti. Suriye'ye gönderilecek silahlar tablosunda sadece 3 bin AK-47 Kalaşnikof marka otomatik tüfek bulunuyor.
19.03.2019 Dünya
'Veba salgını Musul'u kasıp kavuruyor'
'Veba salgını Musul'u kasıp kavuruyor' Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı; "DEAŞ, Musul'da yüzlerce insanı öldürüp göllere ve su kuyularına attı. Suda zamanla çürüyen bu cesetlerden veba salgını baş gösterdi ve adeta kenti kasıp kavuruyor." diye konuştu.
23.02.2019 Dünya
Irak ordusu ABD üssüne saldırıda kullanılacak füzeleri ele geçirdi
Irak ordusu ABD üssüne saldırıda kullanılacak füzeleri ele geçirdi Irak ordusunun ülkenin batısında bulunan ABD askeri üssüne atılmak istenen füzeleri ele geçirdiği bildirildi.
3.02.2019 Dünya
ABD Irak'ta DEAŞ hedeflerini vurdu
ABD Irak'ta DEAŞ hedeflerini vurdu Irak'ta konuşlu ABD topçu birliğinin, Musul'un Mahmur ilçesindeki Karacak Dağı'nda yuvalanan terör örgütü DEAŞ hedeflerini vurduğu belirtildi.
21.12.2018 Dünya
Kerbela'da Türk bayrakları!
Kerbela'da Türk bayrakları! Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 40’ıncı günü olan Erbain matem günü nedeniyle dünyanın dört bir yanından gelen Şii Müslümanlar Kerbela’ya akın ediyor
30.10.2018 Dünya
Bizi Bağdat’ta unutmayın!
Bizi Bağdat’ta unutmayın! Anneleri tarafından 4 yıl önce DEAŞ’a kaçırılan Umut K. (8) ve Hatice Nisa K. (6), annelerinin ölmesiyle Irak’ta yetim ve sahipsiz kaldı. İki kardeş Bağdat’taki Rusafa Cezaevi’nde çocukların tutulduğu kampta Türkiye’deki babalarına kavuşmayı bekliyor
14.10.2018 Gündem
Bağdat’taki yetimlerimiz döndü
Bağdat’taki yetimlerimiz döndü DEAŞ’a katılan Türk ailelerinin Irak’a götürdüğü ve anne-babalarının ölümünden sonra Bağdat’ta yetimhaneye yerleştirilen 17 çocuk dün gece Ankara’ya getirildi
9.10.2018 Gündem
Irak’ta patlama: 3 ölü, 1 yaralı
Irak’ta patlama: 3 ölü, 1 yaralı Irak’ın Anbar ilinde meydana gelen bombalı saldırıda 3 asker hayatını kaybederken, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.
8.10.2018 Dünya
Anneciğim beni buradan kurtar!
Anneciğim beni buradan kurtar! Boşandığı DEAŞ’lı eşi tarafından kaçırılan iki çocuğunun izine 3 yıl sonra Erbil’de ulaşan anne Tülay Kaya, “Cezaevinde tutulan oğlum ‘Anne beni kurtar’ diye ağladı. Onları geri getirin” diyerek devletten yardım istedi
7.10.2018 Gündem
Almanya IKBY'deki asker sayısını azaltmayı planlıyor
Almanya IKBY'deki asker sayısını azaltmayı planlıyor Almanya, terör örgütü DEAŞ'la mücadele kapsamında 2014'ten bu yana Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) görev yapan askeri danışman sayısını azaltmayı planlıyor.
17.09.2018 Dünya
Irak'ta bombalı saldırı: 5 ölü, 32 yaralı
Irak'ta bombalı saldırı: 5 ölü, 32 yaralı Irak'ın Salahaddin vilayetinde bir restoranı hedef alan bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.
12.09.2018 Dünya
Kerkük'te 2 polis öldü
Kerkük'te 2 polis öldü Kerkük kentinin Havice ilçesindeki bir güvenlik kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 2 polis öldü
30.08.2018 Dünya
Acılar bitti evleniyor
Acılar bitti evleniyor 2014’te DEAŞ militanları tarafından Irak’taki köyünden kaçırılıp seks kölesi yapılan Ezidi aktivist Nadia Murad, Almanya’da hayatının aşkını buldu
21.08.2018 Dünya
Terörist cenazesine Irak ordusu engeli
Terörist cenazesine Irak ordusu engeli MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla etkisiz hale getirilen Sincar’ın bir numarası ‘Mam Zeki Şengali’nin cenazesine Suriye’den katılmak isteyenleri Irak ordusu engelledi
20.08.2018 Gündem
Pompeo teröristlere minnettar!
Pompeo teröristlere minnettar! ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Dashisha’yı ele geçiren PKK/SDG için “Bugüne kadar yaptığı katkılara minnettarız” dedi
23.07.2018 Dünya
PKK, Musul'da sığınak kazıyor iddiası
PKK, Musul'da sığınak kazıyor iddiası Irak güvenlik güçlerinin Irak-Suriye sınırından çekilmesinin ardından, terör örgütü PKK'nın, güvenlik boşluğundan istifade ederek, Musul'un Sincar ilçesi ve çevresinde yuvalandığı iddia edildi.
20.07.2018 Gündem
PKK'nın Sincar'da yeniden konuşlandığı iddiası
PKK'nın Sincar'da yeniden konuşlandığı iddiası Irak'taki Musul vilayetinin Sincar Kaymakamı Mehma Halil, ordu güçlerinin ilçenin güneyi ile birlikte Irak-Suriye sınırından çekildiğini, yerine Haşdi Şabi ve PKK'lı unsurların konuşlandığını söyledi
10.07.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.