Gazete Vatan Logo

Pompeo teröristlere minnettar!

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Dashisha’yı ele geçiren PKK/SDG için “Bugüne kadar yaptığı katkılara minnettarız” dedi

Pompeo teröristlere minnettar!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika’nın DEAŞ’a karşı yürütülen mücadelede kendine ortak olarak seçtiği terör örgütü PKK/SDG’yi (Suriye Demokratik Güçleri) kutlayan bir açıklama yayınladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada PKK/SDG, Dashisha’yı DEAŞ’tan kurtardığı için övüldü.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Suriye Demokratik Güçlerini (PKK/SDG) Suriye’deki Dashisha’yı DEAŞ belasından kurtaran başarılı operasyonlarından dolayı kutluyoruz” denildi. Açıklamada Dashisha’nın 2013’ten beri Suriye ile Irak arasında DEAŞ militanları, intihar bombacıları ve silah sevkiyatı için önemli bir kale ve transit geçiş noktası olduğuna dikkat çekildi. Bölgenin Irak tarafını Irak Ordusu’nun, Suriye’deki kısmını ise SDG’nin kontrol ettiği ve bunun bir kilometre taşı olduğu belirtildi.

Irak’tan destek

PKK/SDG’nin Dashisha bölgesinde Uluslararası Koalisyonun yardımıyla 1.200 kilometrekarelik alanda hakimiyet kurduğu vurgulandı. “SDG’nin cesaretini ve fedakarlığını takdir ediyoruz” denilen açıklamada Irak Ordusu’nun topçu ve hava desteği sayesinde DEAŞ militanlarının Irak’a kaçamadığına da dikkat çekildi. DEAŞ’ın büyük kayıplarına rağmen operasyonun devam ettiği belirtildi. Pompeo, “Ortaklarımız ve SDG’nin katkılarından dolayı minnettarız. Bu katkılarla DEAŞ’ın Suriye’deki geri kalan az sayıdaki kalesine karşı bir sonraki aşamaya hızla hazırlanıyoruz” dedi. Pompeo Kuzeydoğu Suriye’nin DEAŞ’tan tamamen kurtarılması için BM ve ortaklarıyla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı