Gazete Vatan Logo

Terörist cenazesine Irak ordusu engeli

MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla etkisiz hale getirilen Sincar’ın bir numarası ‘Mam Zeki Şengali’nin cenazesine Suriye’den katılmak isteyenleri Irak ordusu engelledi

Terörist cenazesine Irak ordusu engeli

Sincar’daki cenazeye Suriye’den katılmak isteyen YPG’liler Iraklı yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, geçişlere izin verileceğini öne sürdü. Terör örgütü PKK, İsmail Özden’in cenazesini gövde gösterisine dönüştürmek istedi ancak Irak ordusunun engeliyle karşılaştı. Cenazeye katılmak için YPG’nin hakim olduğu Kuzey Suriye’nin birçok bölgesinden yola çıkan terör örgütü yandaşları Sincar’daki Gola Hatuniye kontrol noktasında engellendi.

Silahlarla karşıladılar

Cenazeye alınmayanlar sınırdan geri döndü. Sincar Dağı’na getirilen Kırmızı Liste’de aranan Özden’in cenazesine eşi, oğlu, kardeşi ve akrabaları da katıldı. PKK’nın Sincar’daki yapılanması olan YBŞ militanlarının gömüldüğü mezarlığa getirilen Özden’in cenazesi, terör örgütün silahlı militanları tarafından karşılandı. Teröristler Türkiye’ye karşı intikam yeminleri etti. Barzani ailesine yakınlığıyla bilinen ve Kuzey Irak’ta yayın yapan Rudaw Televizyonu’nun cenazeyi izleyen muhabiri ve kameramanını terör örgütü yandaşları tartakladı.

Haberin Devamı