Irak İşgali

Irak İşgali

Son dakika Irak işgali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Irak işgali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Irak işgali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak İşgali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak işgali gelişmeleri de dahil olmak üzere 568 ırak işgali haberi bulunmuştur. Tüm ırak işgali haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Rusya-Kurayna krizi açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Rusya-Kurayna krizi açıklaması Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan ders çıkarılması gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Türkiye ele güne muhtaç dışarıdan gelecek desteklerle ilerleyebilecek bir ülke değildir. Dünyadaki hiçbir sorunun çözümü askeri güç ile çözülemez. Mevcut sorunların çözümü müzakere ile sağlanmalıdır" dedi.
26.03.2022 Siyaset
İncirlik Üssü Adana merkezine yakın mı? ABD dışında İncirlik Üssünü kullanan var mı?
İncirlik Üssü Adana merkezine yakın mı? ABD dışında İncirlik Üssünü kullanan var mı? İran ve ABD arasında yaşanan gerilim gözlerin ABD’nin Türkiye İncirlik’te bulunan üssüne çevirdi. Arama motorlarında şimdiden İncirlik Üssü nerede? İncirlik Üssü kullanım süresi ne kadar? soruları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…
8.01.2020 Gündem
40 yıl sonra ortaya çıktı! 'İsrail kendi lehine çevirdi'
40 yıl sonra ortaya çıktı! 'İsrail kendi lehine çevirdi' Eski Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın hayatına mal olan Camp David Anlaşması'nın gizli belgelerinin 40 yıl sonra yayınlanması Mısır'da gündem oldu.
22.09.2018 Dünya
Rakka’ya Ebu Gureyb Hapishanesi!
Rakka’ya Ebu Gureyb Hapishanesi! ABD, Irak işgali sırasında insanlık dışı işkenceler yaptığı Ebu Gureyb Hapishanesi’nin bir benzerini Rakka’ya inşa ediyor. 700 bin dolara yapılacak olan hapishane, 5 bin kişilik olacak. ABD, hapishaneye modern sorgu ve işkence donanımı da kuruyor.
24.07.2018 Dünya
"Türkiye Kuzey Irak'ta kalıcı olmalı"
"Türkiye Kuzey Irak'ta kalıcı olmalı" Saddam ordusunda general olarak görev yapan Abdülselam Cesim, Irak yönetiminin 1992 yılında Kuzey Irak’ı Türkiye’ye teklif ettiğini ancak ret cevabı aldığını iddia etti. “Boşluk PKK, KYP ve KDP tarafından dolduruldu” diyen Cesim, Türkiye’nin Kandil operasyonundan sonra bölgede kalıcı olması gerektiğini söyledi.
12.06.2018 Dünya
Netanyahu: ABD, İngiltere, Fransa ve Putin'i davet ettim
Netanyahu: ABD, İngiltere, Fransa ve Putin'i davet ettim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu 'İran'nın nükleer silah programıyla ilgili gizli arşivindeki 100 bin belgenin kopyalarını ele geçirdiklerini' iddia ettiği dünkü şovunun ardından bugün CNN'e konuştu. İsrail lideri, yeni materyali incelemek için uzman gönderecek ABD, İngiltere, Fransa'nın yanısıra Putin'e de davette bulunduğunu belirtti.
1.05.2018 Dünya
Batılı ülkeler Orta Doğu'ya resmen çöktü!
Batılı ülkeler Orta Doğu'ya resmen çöktü! Ortadoğu’yu tamamen bir askeri üsse dönüştüren Batılı ülkeler, bölgedeki askeri varlıklarını her geçen gün artırıyor. ABD’nin 12 Ortadoğu ülkesinde 54 bin askeri bulunduğu belirtilirken, Rusya yaptığı anlaşmalar çerçevesinde 50 yıl daha Suriye’deki varlığını kesinleştirdi. Son olarak İngiltere, geçtiğimiz hafta Bahreyn’de ilk daimi askeri deniz üssünü açtı.
16.04.2018 Dünya
Trump'tan 'savaş kabinesi'
Trump'tan 'savaş kabinesi' ABD Başkanı Trump, tüm dünyaya meydan okuyan 'savaş belgeleri'ne paralel bir 'savaş kabinesi' kuruyor. Tillerson'ın yerine İsrail yanlısı Mike Pompeo'yu Dışişleri Bakanlığı'na getiren Trump, Neoconların şahin ismi John Bolton'ı da yeni ulusal güvenlik danışmanı yapacak.
15.03.2018 Dünya
Yakalanan terörist her şeyi itiraf etti
Yakalanan terörist her şeyi itiraf etti Eylem için Türkiye’ye geçerken yakalanan Mısırlı ‘Ebu Zeyd’ isimli terörist, “CIA, aileleri rehin tutulan bazı kişilere farklı ülkelerde canlı bomba olma şartı getirdi” dedi.
29.09.2021 Gündem
‘Hedef demokrasi değil Saddam’dı’
‘Hedef demokrasi değil Saddam’dı’ Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Condeleezza Rice, ABD’nin Irak işgali ile ilgili olarak “Biz Irak’a demokrasiyi getirmek için değil, Saddam Hüseyin’i devirmek için gittik” ifadelerini kullandı.
12.05.2017 Dünya
'Demokrasi için değil Saddam'ı devirmek için Irak'ı işgal ettik!'
'Demokrasi için değil Saddam'ı devirmek için Irak'ı işgal ettik!' Eski ABD Dışişleri Bakanı ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Condeleezza Rice, ABD'nin Irak işgali ile ilgili olarak "Biz Irak'a demokrasiyi getirmek için değil, Saddam Hüseyin'i devirmek için gittik" ifadelerini kullandı.
12.05.2017 Dünya
Doğruysa dünya sarsılır! Kendi ülkesine saldıracak...
Doğruysa dünya sarsılır! Kendi ülkesine saldıracak... Sadece ABD'yi değil dünyayı sarsacak bomba bir iddia... Amerikalı dilbilimci ve filozof Noam Chomsky'den Trump yönetimi hakkında uyardı. Chomsky; "Destek oranlarını korumak için günah keçileri icat edecekler. Bir tür kurgulanmış veya sözde bir terör saldırısı ihtimalini de gözardı etmemeliyiz." dedi.
30.03.2017 Dünya
Bomba iddia! ABD'yi savaşa sürüklüyor
Bomba iddia! ABD'yi savaşa sürüklüyor ABD ile Rusya arasındaki ipler gerginliğini koruyor. Suriye'de yapılacak müdahalenin Irak'a benzemesinden korkuluyor. Ancak Trump'ın planı her iki konuda da bilinmiyor. ABD Eyalet Senatörü Chris Murphy'den çarpıcı iddialar geldi. Haberimizde...
29.03.2017 Dünya
ABD gündemine 2016'da başkanlık seçimleri damga vurdu
ABD gündemine 2016'da başkanlık seçimleri damga vurdu ABD'de 2016 yılının en çok konuşulan ve tartışılan konu başkanlık seçimi olurken, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın 8 Kasım'da sürpriz bir şekilde seçimi kazanması bu yıla damgasını vurdu.
17.06.2021 Dünya
Mattis'ten olay sözler: Afganları vurmak çok eğlenceli
Mattis'ten olay sözler: Afganları vurmak çok eğlenceli Trump'ın savunma bakanlığı için aday gösterdiği James Mattis'in tartışma yaratan sözleri
17.06.2021 Dünya
ABD sivillere karşı da uranyum kullanmış
ABD sivillere karşı da uranyum kullanmış ABD ordusunun, 2003 yılında Irak'ı işgali sırasında yaptığı hava saldırılarında sivil hedeflere karşı da seyreltilmiş uranyum (DU) silahları kullandığını ortaya koyan belgeler bulundu
7.10.2016 Dünya
ABD'den Bağdadi itirafı
ABD'den Bağdadi itirafı ABD, IŞİD lideri Bağdadi’nin 2004 yılında yedi ay boyunca Irak’ın en güvenlikli hapishanesi Ebu Garib’de tutulduğunu ilk kez kabul etti...
17.06.2021 Dünya
Rus Dışişleri: Birileri Irak işgali nedeniyle sorumlu tutulmalı
Rus Dışişleri: Birileri Irak işgali nedeniyle sorumlu tutulmalı Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kırım’daki Artek yaz kampında haftalık basın toplantısı düzenliyor.
17.06.2021 Dünya
7 yıl sonra yayınlandı: 'İşgale gerek yoktu'
7 yıl sonra yayınlandı: 'İşgale gerek yoktu' İngiltere'nin Irak'ın işgâline katılımı hakkında 2009 yılında başlatılan tahkikatın son raporu bugün açıklandı. Tahkikat Komisyonu Başkanı John Chilcot, 2003'te Saddam Hüseyin'in 'yakın' tehdit oluşturmadığını, o dönemde işgâlin gereksiz olduğunu ve İngiltere'nin Irak işgâline tüm barışçıl seçenekleri tüketmeden katıldığını açıkladı.
17.06.2021 Dünya
ABD Türkiye'de yaşayan Aya'yı konuşuyor
ABD Türkiye'de yaşayan Aya'yı konuşuyor ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’e Antep’te çevirmenlik yapan mülteci Aya’nın ABD’ye yerleşme talebi ‘güvenlik gerekçesiyle’ reddedildi. Aya’nın hikayesi mülteci tartışmalarını etkilerken 1 milyon kişi ABD’ye gelmesi için imza attı.
21.12.2015 Dünya
ABD'de başkanlık seçimine doğru
ABD'de başkanlık seçimine doğru ABD'de 2016 yılında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde ikinci kez canlı yayında karşı karşıya gelen Demokrat Parti aday adaylarının tartışmasına, Paris'teki terör saldırılarına atıfla terör örgütü DAEŞ ve Hillary Clinton'ın Wall Street ile olan yakın ilişkileri konuları damgasını vurgu...
15.11.2015 Dünya
Blair’den Irak  itirafı ve özür
Blair’den Irak itirafı ve özür İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, 2003’te ABD öncülüğündeki Irak işgalinde yapılan hatalardan dolayı özür diledi...
29.09.2021 Gündem
‘Dünyanın kaderini bir tek ülke belirleyemez’
‘Dünyanın kaderini bir tek ülke belirleyemez’ Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tarihte yapılan hatalardan ders alınması gerektiğini belirtirken, hukukun ‘tasvip edilmeyen yollarla’ tek bir devlet tarafından sağlanmasının yanlış olduğunu vurguladı...
24.08.2015 Dünya
NATO Türkiye'nin talebiyle bugün toplanıyor
NATO Türkiye'nin talebiyle bugün toplanıyor NATO Konseyi bugün Türkiye'nin talebi üzerine, terör saldırıları ve güvenlik durumuyla ilgili istişareler için toplanacak. Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyini toplantıya çağıran Türkiye, 2003 yılından beri 3. kez bu hakkını kullanıyor.
28.07.2015 Dünya
Her şey yalanmış...
Her şey yalanmış... Bush yönetimi Irak işgalinden önce ‘Tüm istihbarat raporları Saddam-El Kaide ilişkisini ve kitle imha silahlarını ortaya koyuyor’ demişti...
21.03.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak İşgali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak işgali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.