İntihal

İntihal

Son dakika İntihal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İntihal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İntihal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İntihal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan intihal gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 intihal haberi bulunmuştur. Tüm intihal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Refah kayıplarını telafi edecek adımları atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Refah kayıplarını telafi edecek adımları atacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri'nde düzenlenen “TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Toplumumuzun farklı kesimlerinde yaşanan refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlıyız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde de bundan taviz vermedik” dedi.
30.05.2023 Gündem
Soner Sarıkabadayı'nın yargılandığı davada karar çıktı!
Soner Sarıkabadayı'nın yargılandığı davada karar çıktı! Müzisyen Serdar Kapan'ın bir şarkısındaki nakarat kısmındaki melodiyi intihal ettiği iddiasıyla hakkında 5 yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Soner Sarıkabadayı'nın yargılandığı davada karar çıktı.
11.05.2023 Magazin
Bakan Kirişci'den 6'lı Masa'nın açıkladığı mutabakat metnine tepki: İntihal var
Bakan Kirişci'den 6'lı Masa'nın açıkladığı mutabakat metnine tepki: İntihal var Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 6'lı Masa'nın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne vurgu yaparak, "219 kalem yazmışlar. Bazılarında buradan ilan ediyorum. İntihal var. Yeni nesil belki bilmez. İntihal hırsızlıktır. Muhalefet önemli. Demokraside muhalefet iktidardan daha önemli. Bizim böyle bir yerli ve milli olmayan bir muhalefetimiz var. Buna ben çok üzülüyorum" dedi.
2.02.2023 Gündem
Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı
Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı Bilim tarihinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Charles Darwin intihal ile suçlandı. Science Fraud: Darwin's Plagiarism of Patrick Matthew's Theory isimli kitaba göre, Darwin, Patrick Matthew'un 1831 tarihli önceki yayınında, doğal seçilim yoluyla evrim teorisini tekrarladı.
6.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Parayla tez yazdırıyorlar! İndirim ve taksit yapıyorlar, fiyatlar döneme göre değişiyor, sayfa ücreti 90 lira...
Parayla tez yazdırıyorlar! İndirim ve taksit yapıyorlar, fiyatlar döneme göre değişiyor, sayfa ücreti 90 lira... Akademik tez yazma borsaya dönüştü. İnternette ‘parayla tez’ yazınca karşınıza ‘danışmanlık’ adı altında onlarca site çıkıyor. Sayfa başına 70-90 lira. İndirim ve taksit de var.
11.01.2022 Gündem
Başak Sayan-Azra Kohen davası pandemiye takıldı!
Başak Sayan-Azra Kohen davası pandemiye takıldı! Oyuncu Başak Sayan ‘Bağlanma Korkusu’ adlı kitabını 2011 yılında, Azra Kohen ise ‘Fi’ isimli kitabını 2013'te yayımladı. Kohen’in kitabı aynı isimle diziye uyarlandıktan sonra Sayan, kitabın kendi eserinden çalıntı olduğunu iddia etti. Kohen de kendisine 1.5 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.
15.12.2021 Magazin
'Robot öğretmenler hayal değil'
'Robot öğretmenler hayal değil' Eğitimde sohbet robotları ve arttırılmış gerçeklikle öğrenmenin bir hayal olmadığını belirten Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, “Artık her öğrenci için özelleşmiş, o öğrencinin eğilimlerini, başarılı ve başarısız olduğu konuları takip edebilen ve öğrencinin en verimli şekilde öğrenmesini sağlayabilmek için süreci optimize edebilen sistemlerin eğitimde kullanılması gelecek için önemli bir olasılık olarak karşımızda durmakta” dedi.
2.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Azra Kohen'den Başak Sayan'a icra takibi!
Azra Kohen'den Başak Sayan'a icra takibi! Fi kitabının kendi eserinden çalıntı olduğunu iddia eden Başak Sayan'a dava açarak 150 bin lira manevi tazminat kazanan Azra Kohen, kararın kesinleşmesine rağmen parasını alamadığı gerekçesiyle Sayan'a icra takibi başlattı.
5.10.2021 Magazin
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında...
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında... Son dakika haberi... 16 yıl boyunca Almanya ve AB’ye bugünkü şeklini veren Şansölye Angela Merkel’in halefinin kim olacağı bugün belli oluyor. SPD’nin adayı Olaf Scholz, başbakanlığa daha yakın gözüküyor. Ancak CDU/CSU’nun adayı Armin Laschet’in farkı kapatması sıkı bir yarış olacağına işaret ediyor.
26.09.2021 Dünya
Başak Sayan, Azra Kohen'e 150 bin TL tazminat ödeyecek
Başak Sayan, Azra Kohen'e 150 bin TL tazminat ödeyecek Azra Kohen, ‘Fi’ kitabının kendi eserinden çalıntı olduğunu iddia eden Başak Sayan’a açtığı davayı kazandı. ‘Fi’nin Sayan’ın yazdığı “Bağlanma Korkusu”ndan intihal olmadığına karar veren mahkeme, ayrıca Sayan’ın 150 bin liralık manevi tazminatı 3 yıllık faiziyle ünlü yazara ödemesine hükmetti.
13.12.2020 Magazin
Meclis üyesine çirkin saldırı! 'Azmettirici belediye başkanı'
Meclis üyesine çirkin saldırı! 'Azmettirici belediye başkanı' İzmir'de, Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, meclis toplantısı sonrası uğradığı saldırının azmettiricisinin Belediye Başkanı Serdar Aksoy olduğunu ileri sürdü. Kendisine kumpas kurulduğunu ileri süren Can'a AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı da basın açıklaması yaparak, destek verdi.
7.08.2020 Gündem
Üniversitelerde final sınavları nasıl olacak? İntihal nedir? İntihal nasıl tespit edilir?
Üniversitelerde final sınavları nasıl olacak? İntihal nedir? İntihal nasıl tespit edilir? Üniversitelerde dönem sonu sınavları başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde dijital ortamda gerçekleştirilecek dönem sonu sınavların temel ilkelerini belirlemişti. Buna göre ödev, proje ve araştırma raporlarının değerlendirilmesinde intihal tespit programları kullanılabilecek. Dönem sonu sınavlarına hazırlanan öğrenciler ödev teslimlerinde geçerli olacak intihal düzenlemesini nedeniyle intihal nedir, intihal ne demek sorularını internette araştırıyor. İşte YÖK'ün sınav yönetmeliği ve intihal hakkında bilmeniz gerekenler...
17.06.2020 Gündem
Tarihi belge ortaya çıktı
Tarihi belge ortaya çıktı Ayasofya’nın statüsüne yönelik tartışma yaratacak arşivlerdeki belgeler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
15.06.2020 Gündem
Üniversite final sınavları nasıl yapılacak? YÖK'ten online sınav açıklaması!
Üniversite final sınavları nasıl yapılacak? YÖK'ten online sınav açıklaması! Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde uygulanacak dönem sonu dijital sınavlar için öğrencilere teknik destek sağlanmasından sınav güvenliğine kadar uygulanacak ilkeleri belirleyerek, üniversitelere gönderdi. Peki, Üniversite final sınavları nasıl yapılacak? İntihal tespit programları nasıl kullanılacak? Tarayıcı kilidinin işlevselleştirilmesi ne demek? İşte YÖK'ten online sınav açıklaması...
26.05.2020 Gündem
YÖK'ten flaş sınav açıklaması! Sorular rastgele seçilecek, tarayıcı kilidi olacak
YÖK'ten flaş sınav açıklaması! Sorular rastgele seçilecek, tarayıcı kilidi olacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde dijital ortamda gerçekleştirilecek dönem sonu sınavların temel ilkelerini belirledi. Buna göre sorular rastgele seçilecek, sınav esnasında tam ekran kullanılacak ve tarayıcı kilidi işlevselleştirilecek.
26.05.2020 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç açıkladı! 'Ülke için ilk'
YÖK Başkanı Saraç açıkladı! 'Ülke için ilk' YÖK Başkanı Saraç yaptığı açıklamada, "YÖK, ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabilecek. Bu, ülke için ilk" dedi.
16.04.2020 Gündem
Açık öğretime '4 dönem' sınırı geliyor!
Açık öğretime '4 dönem' sınırı geliyor! AK Parti’nin teklifine göre açık öğretimde 4 dönem sınırı ve öğrenim ücreti ödeme şartı getirilecek. Vakıf üniversiteleri, her yıl öğrenci gelirlerinin yüzde 2’sini bir kamu bankasına aktaracak. Bu para gerekli durumda öğrencilerin eğitiminin teminatı olarak kullanılacak
9.04.2020 Eğitim
'Çalıntı burç yorumu' davasına bakacak mahkeme aranıyor
'Çalıntı burç yorumu' davasına bakacak mahkeme aranıyor Şenay Yangel'in kendi burç yorumlarını Nuray Sayarı'nın birebir kullandığı iddiasıyla manevi ve mali haklara tecavüz suçundan yaptığı şikayet üzerine açılan davada, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi burç yorumlarının eser niteliği taşımadığı için görevsizlik kararı verdi. Davanın gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 'ben de görevsizim' dedi. Dava dosyası İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ağır ceza mahkemesi davaya hangi mahkemenin bakacağına karar verecek.
22.03.2019 Gündem
ABD'den FETÖ üniversitesinin lisansının iptali için adım
ABD'den FETÖ üniversitesinin lisansının iptali için adım ABD'de Virginia Yükseköğretim Eyalet Konseyi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ABD'deki üniversitelerinden Virginia International University'nin (VIU) lisansının kaldırılması için adım attı.
21.03.2019 Dünya
FETÖ'cü söylemleri tanıyıp kitapları yasaklattı
FETÖ'cü söylemleri tanıyıp kitapları yasaklattı MEB ders kitaplarının incelenmesinde ilk kez ‘yapay zekâ’ taramasına geçti. Türkiye’nin ilk yerli yazılım programının yapay zekâ özelliği, FETÖ’cü üslubu, argo kelimeleri, cinsiyetçi söylem, ırkçılık ve intihali kıskaca aldı. Yapay zekâ yeni müfredat için başvuran 993 taslak kitabın 100’den fazlasında ‘sakınca’ buldu, 12 kitap yasaklandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yapay zekânın FETÖ’cü üslubu taradığını ve bu nedenle birçok yayınevinin ders kitabının reddedildiğini söyledi.
4.12.2018 Gündem
BTK'dan önemli uyarı: "Ödevlerde bilgi hırsızlığı yapmayın"
BTK'dan önemli uyarı: "Ödevlerde bilgi hırsızlığı yapmayın" Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yaz tatilinde eğlence kaynağı olan internet dünyasının şimdilerde ödev mecrası haline döndüğünü bildirdi.
17.09.2018 Bilim ve Teknoloji
Çekya'da Adalet Bakanı istifa etti
Çekya'da Adalet Bakanı istifa etti Çekya Adalet Bakanı Tatana Mala, akademik çalışmalarında intihal yaptığı suçlamaları nedeniyle istifa etti.
10.07.2018 Dünya
Fi’nin ödemeleri durdu
Fi’nin ödemeleri durdu ‘Bağlanma Korkusu’ kitabının yazarı Başak Sayan ile karşılıklı intihal davası olan Fi’nin yazarı Azra Kohen’e, Fİ dizisinin yapımcısı Med Yapım telif hakları ödemelerini durdurdu. Kohen’e yapılan ödemeler mahkeme kararıyla bloke edildi
6.06.2018 Magazin
Fi intihal olabilir şüphesi! Ödemeleri durdurttu
Fi intihal olabilir şüphesi! Ödemeleri durdurttu 'Bağlanma Korkusu' kitabının yazarı Başak Sayan ile karşılıklı intihal davası olan Fİ'nin yazarı Azra Kohen'e, Fİ dizisinin yapımcısı Med Yapım telif hakları ödemelerini durdurdu. Fİ'nin senaryosunu intihal olması ihtimaline karşı Azra Kohen'e yapılan ödemeler mahkeme kararıyla bloke edildi.
6.06.2018 Televizyon
Ders kitaplarında FETÖ temizliği
Ders kitaplarında FETÖ temizliği MEB, FETÖ bağlantılı yayınlarda sıklıkla kullanılan kelimeler ile argo ifadeleri ders kitaplarından ayıklamak için yerli yazılım geliştirdi. İntihal.net programı zararlı içerikleri silecek.
3.03.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İntihal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki intihal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.