İnsan Beyni

İnsan Beyni

Son dakika insan beyni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan insan beyni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını insan beyni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsan Beyni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insan beyni gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 insan beyni haberi bulunmuştur. Tüm insan beyni haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilge Gürsel meme kanserinde yapay zekanın kullanımına dair çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gürsel'i meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği, bu çalışmayı sadece bir doktor olarak değil, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak bizzat kendisinin bitirme teziyle gerçekleştirmiş olması. Gürsel, Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde doçentken, üniversite sınavlarına yeniden girerek bilgisayar mühendisliğini kazandı. 3 yıl sonra mühendislikten yüksek onur derecesiyle mezun olurken, tıpta da profesörlüğe yükselmişti. Mühendislikteki bitirme tezinde ise, doktorluğunu konuşturdu; rahim ağzı ve meme kanserinde tedavi sonrası meydana gelebilecek nüksleri, yapay zeka ile yüzde 92 doğruluk oranıyla önceden belirleyebilen pilot bir çalışmaya imza attı. 
24.12.2023 Yaşam
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Türk bilim insanından muhteşem başarı! Hasarlı beyne yapay dokuyla tedavi
Türk bilim insanından muhteşem başarı! Hasarlı beyne yapay dokuyla tedavi Türk bilim insanı Prof. Dr. Duygu Kuzum, bir fareye nakledilen insan beyni hücrelerinin, fare beyniyle birleştiğini, işlevsel bağlantı kurduğunu ve dış uyaranlara yanıt verdiğini kanıtladı.
14.01.2023 Gündem
İnsanın 3 binli yıllardaki görüntüsü ortaya çıktı! Korkutan beyin ve göz kapağı detayı
İnsanın 3 binli yıllardaki görüntüsü ortaya çıktı! Korkutan beyin ve göz kapağı detayı İnsanın 3 bin yıl sonra görüneceği model ortaya çıktı. Paylaşılan görsellere göre; insan beyni akıllı telefon ve ekranlara bakmaktan küçülüyor, kafatası ve ense kasları güçleniyor. Sırtın da kamburlaştığı görülen modelde, ellerdeki değişim dikkat çekti.
5.11.2022 Yaşam
Oruç tutmak beyni güçlendiriyor
Oruç tutmak beyni güçlendiriyor İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre oruç tutmanın yeni beyin hücrelerinin büyümesini sağladığını ve beyni güçlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melisa Karataş, “Oruç tutarken kanımızda ghrelin hormonu (açlık hormonu) artıyor. Ghrelin hormonunun en önemli etkisi açlık oluşturmak olsa da bu hormonun beynin öğrenme ve hafıza ile ilgili bölümü olan hipokampus ile etkileşime girip onu geliştirdiği bilinmektedir” dedi.
15.04.2022 Ramazan
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
“Beyin Nedir?"den "Yaşam Nedir?"e Bir Hayat Serüveni Türker Kılıç
“Beyin Nedir?"den "Yaşam Nedir?"e Bir Hayat Serüveni Türker Kılıç İnsan beyninin sırları kitap oldu.Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı, Beyin Cerrahı Prof.Dr.Türker Kılıç’ın ilginç yaşam öyküsünün yanı sıra insan beyninin bilinmeyenlerinin anlatıldığı “Beyin Nedir?"den "Yaşam Nedir?"e Bir Hayat Serüveni Türker Kılıç” isimli kitap yayınlandı.
14.01.2022 Kültür Sanat
Beyin çipi nedir, ne işe yarayacak? Elon Musk, 'beyin çipi' projesi Neuralink için yine tarih verdi!
Beyin çipi nedir, ne işe yarayacak? Elon Musk, 'beyin çipi' projesi Neuralink için yine tarih verdi! ABD'li milyarder Elon Musk, Wall Street Journal CEO Konseyi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Neuralink firmasının ürettiği, bir maymun üzerinde denenmesi ve başarıyla sonuçlanmasının ardından duyurdukları çipin, 2022 yılına kadar insan beynine de yerleştirilebileceğine dair umudunu koruduğunu anlattı. Peki, beyin çipi nedir, ne işe yarayacak?
7.12.2021 Gündem
Teşkilat'ın Zehra'sı Deniz Baysal: Adli psikolog olmak isterdim
Teşkilat'ın Zehra'sı Deniz Baysal: Adli psikolog olmak isterdim Deniz Baysal, bilinmeyenlerini anlattı. "Adli psikolog olmak isterdim" diyen ünlü oyuncu, "İnsan beyni bende büyük bir merak uyandırıyor" ifadelerini kullandı
3.12.2021 Magazin
İnsan beyni hacklenebilir mi? Ünlü yazardan ilginç iddia!
İnsan beyni hacklenebilir mi? Ünlü yazardan ilginç iddia! Sapiens'in yazarından ilginç iddia! Ünlü yazar ülkeleri uyardı! Sapiens'in yazarı Yuval Harari'den tartışma yaratacak açıklamalar geldi. Yapay zeka konusunda uyarılarda bulunanHarari, dünyaya 'acilen harekete geçin' çağrısında bulundu. Peki, İnsan beyni hack'lenebilir mi? İşte Yuval Harari'nin ilginç iddiası!
31.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Sürekli epilepsi nöbeti, beynin yapısını bozabilir!
Sürekli epilepsi nöbeti, beynin yapısını bozabilir! Bir yıl boyunca ilaç kullanımına rağmen hala nöbetlerin olmasının “dirençli epilepsi” olarak kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, epilepsi hastalarının yüzde 70’inin ilaç ile tedaviye olumlu cevap verdiğini söyledi. Epilepside erken müdahalenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Erken tedavi edilmediği zaman sürekli ve tekrarlı nöbet geçiren bireyin beyninde sık elektrik kaçakları olur ve beynin yapısı da zamanla bozulabilir.” uyarısında bulundu.,
1.10.2021 Sağlık
Yeni eğitim döneminde yapılması gerekenler!
Yeni eğitim döneminde yapılması gerekenler! ODTÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım, Kolay Kampüs Bilim Kurulunda velilere yeni eğitim döneminde yapması gerekenleri anlattı:
10.09.2021 Eğitim
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu Iraklı Avukat Basim Al Omairi, genç yaşta Parkinson ile tanıştı. Tutukluk ve hareket yavaşlığı ile başlayan hastalık bulguları gün geçtikçe ilerledi ve bir süre sonra imzasını dahi kaybetti. Beyin pili tedavisi için Türkiye’ye gelen Al Omairi, Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası hayata yeniden merhaba dedi.
26.08.2021 Sağlık
'Yaşanılan çevre insan beynini etkileyebilir'
'Yaşanılan çevre insan beynini etkileyebilir' ScienceDaily'nin haberine göre, Wisconsin Üniversitesinden bilim insanları, 601 kişiyle yapılan araştırmada yaşanılan çevrenin insan beyni üzerindeki etkilerini inceledi.
21.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyada bir ilk! Felçli insanın beyni...
Dünyada bir ilk! Felçli insanın beyni... ABD'deki Brown Üniversitesi ve Providence Veterans Affairs Tıp Merkezi ortaklığında geliştirilen yöntemde dünyada ilk kez felçli insanların hayatını kolaylaştıracak bir adım atıldı. İnsan beyni ilk defa kablosuz olarak bilgisayara bağlandı.
5.04.2021 Bilim ve Teknoloji
YÖK Gelecek Projesi'ni başlattı! Doktora mezunlarına akademik kadro hakkı tanındı!
YÖK Gelecek Projesi'ni başlattı! Doktora mezunlarına akademik kadro hakkı tanındı! YÖK akademik kadro kullanımında yeni bir yöntemi hayata geçiriyor. YÖK, akademisyen alımında YÖK- Gelecek Projesini"ni başlattı. Proje ile araştırma görevlisi , öğretim üyesi istihdamı ve liyakat-kariyer platformu aşamalarından oluşacak.
9.09.2020 Eğitim
'Tüketilen besinler beyin gelişimini doğrudan etkiliyor'
'Tüketilen besinler beyin gelişimini doğrudan etkiliyor' Beslenmenin beyin gelişimini doğrudan etkilediğini söyleyen Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, “Daha çok meyve, sebze ve evde hazırlanmış yemekleri tüketen çocuklarda IQ’nun ve hafıza yeteneğinin daha iyi olduğu kanıtlanmıştır” dedi.
18.08.2020 Sağlık
Stres kaynaklı uykusuzlukla başa çıkma yolları
Stres kaynaklı uykusuzlukla başa çıkma yolları Nöroloji Uzmanı Dr. Didem Er, 'stres' kaynaklı uykusuzlukla başa çıkma yolları hakkında önemli bilgiler vererek, “Cep telefonu, televizyon ve bilgisayardan yatmadan bir saat kadar önce uzaklaşın” dedi.
10.07.2020 Sağlık
Stres ve kaygıyı azaltmanın yolları
Stres ve kaygıyı azaltmanın yolları İnsanların evde kaldığı süre içerisinde stres ve kaygı seviyesini azaltmak veya minimumda tutmak için zihni eğitici, öğretici ve dinlendirici aktivitelerle meşgul etmek gerektiğini söyleyen Klinik Psikolog Dr. Hüseyin Ebadi, Nefes ve beden egzersizleri yapın, geleceğe kaygıyla bakmayın dedi.
29.04.2020 Sağlık
İnsan organlarının üç boyutlu haritasını çıkardı
İnsan organlarının üç boyutlu haritasını çıkardı Almanya’da yaşayan ve biyoteknoloji alanında çalışan Türk bilim insanı Dr. Ali Ertürk ve ekibi, insan gözü ve böbreğinin üç boyutlu haritasını çıkarmayı başardı. Bilim dünyasında Ertürk’ün çalışmaları, kanserde, organda üretiminde, hatta beynin haritalanmasında çığır açacak bir gelişme olarak niteleniyor.
17.02.2020 Sağlık
Geceleri kabus görenler bu habere dikkat!
Geceleri kabus görenler bu habere dikkat! İsviçre'den ve ABD'den bilim insanlarının beraber gerçekleştirdiği bir araştırma, geceleri kabus görmenin, beynin uyanıkken korku dolu anlara tepki vermesinde faydalı olabileceğini ortaya koydu.
27.11.2019 Sağlık
İnsan beyni hacklenebilir mi?
İnsan beyni hacklenebilir mi? SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'un geçen aylarda detaylarını verdiği "Neuralink" projesi, teknolojinin insan bedeni ile birleşmesi sonucu doğabilecek etik sorunları yeniden gündeme getirdi.
25.09.2019 Bilim ve Teknoloji
"Biberon alışkanlığı obez yapabilir"
"Biberon alışkanlığı obez yapabilir" Anne sütünün hayati faydalarına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nureddin Vurgun, biberon alışkanlığının obeziteye sebep olabileceğini söyledi.
23.04.2019 Sağlık
İnsan beyninde manyetik pusula keşfedildi
İnsan beyninde manyetik pusula keşfedildi Araştırmalar, insan beyninde çoğu hayvanın yer değiştirirken yön bulmasını sağlayan manyetik çekim gücünü algılayabilen bir pusula olduğunu ortaya koydu.
19.03.2019 Sağlık
Tıp öğrencilerinden uygulamalı kadavra eğitimi
Tıp öğrencilerinden uygulamalı kadavra eğitimi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesinin Türkiye'nin en büyük plastinasyon laboratuvarında 14 şehirdeki 23 tıp fakültesinden 40 öğrenci, diseksiyon eğitiminde bir araya gelerek, insan beyni üzerinde incelemelerde bulundu.
16.12.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Beyni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insan beyni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.