Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 işçinin ölümüne göz yumdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 işçinin ölümüne göz yumdular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi ‘Geleneksel TÜRGEV İftarı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli ahlak tüccarlığı yapan sürekli işçinin, emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Ekranları başında izleyenlere ve buradaki kardeşlerime sesleniyorum. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 tane orada vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler" dedi.
5.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende, İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi.
16.12.2023 Kültür Sanat
Türkiye'nin akademi ödülüne geri sayım! Bilal Erdoğan: 3 ödülde 300'ün üzerinde başvuru değerlendirildi
Türkiye'nin akademi ödülüne geri sayım! Bilal Erdoğan: 3 ödülde 300'ün üzerinde başvuru değerlendirildi İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen İlim Yayma Ödülleri 16 Aralık'ta sahiplerini bulacak. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, 'Bizim 3 ödülde de 300'ün üzerinde başvuru değerlendirildi. Seçiciliği çok üst düzeyde. Sadece Türkiye'de üretilen akademik çalışmalara yönelik. Öbür taraftan da biz İlim Yayma Ödülünü, gerçekten özendirici bir tarafı olduğunu düşünüyoruz. 150 cumhuriyet altını ödül veriyoruz.' dedi.
8.12.2023 Gündem
Bilal Erdoğan: Türkiye'de bu şekilde verilen başka bir akademik ödül yok
Bilal Erdoğan: Türkiye'de bu şekilde verilen başka bir akademik ödül yok İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, CNN Türk'te İlim Yayma Ödülleri töreni öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'de bu şekilde verilen başka bir akademik ödül yok. Bunun için 2 yıl çalışma yaptık" dedi.
19.12.2021 Gündem
İlim Yayma Ödülleri 19 Aralık Pazar akşamı sahiplerini buluyor
İlim Yayma Ödülleri 19 Aralık Pazar akşamı sahiplerini buluyor İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri 19 Aralık’ta sahiplerini bulacak. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşecek ödül töreni için tüm hazırlıklar tamamlandı. İki yılda bir gerçekleştirilen İlim Yayma Ödülleri’nin ikincisinde ödülleri kazanan isimler, 19 Aralık gecesi açıklanacak. Ödül miktarları, Büyük Ödül için 600 bin TL, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler Ödülleri için ise 200'er bin TL toplam 1 milyon TL olarak belirlendi.
16.12.2021 Gündem
Prof. Dr. Teoman Duralı son yolculuğuna uğurlandı
Prof. Dr. Teoman Duralı son yolculuğuna uğurlandı Felsefe Profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Teoman Duralı, son yolculuğuna uğurlandı.
7.12.2021 Gündem
"İlim yayma ödülleri Türkiye’deki bilimsel çalışmalara rol model olacak"
"İlim yayma ödülleri Türkiye’deki bilimsel çalışmalara rol model olacak" İlki 2019 yılında gerçekleştirilen İlim Yayma Ödülleri’nin ikincisi bu yıl düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Üç kategoride verilecek ödüllere akademisyenler, araştırmacılar, toplumda yaygın etki oluşturanlar ile ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayan kişilerin başvurularının alınması hedefleniyor. Ödül programı öncesinde İlim Yayma ailesi, Ataşehir Sheraton Grand Hotel’de basın dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldi.
22.06.2021 Kültür Sanat
İmamoğlu 9 ay sonra ilk kez kürsüye çıkmadı
İmamoğlu 9 ay sonra ilk kez kürsüye çıkmadı Ekrem İmamoğlu haziran seçimlerinden sonra ilk kez dün meclisi yönetmedi.
10.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göç artık tersine dönmüş durumda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göç artık tersine dönmüş durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Ödül Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır.' dedi.
22.12.2019 Siyaset
O kamptan dünyaya seslendi: ‘Görmezden gelemeyiz’
O kamptan dünyaya seslendi: ‘Görmezden gelemeyiz’ Emine Erdoğan Arakanlı Müslümanlar’ın maruz kaldığı insanlık trajedisine dikkat çekmek için Bangladeş’teki Kutupalong Kampı’nı ziyaret etti. Erdoğan, “Buraya yaşananları dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz” dedi
7.09.2017 Siyaset