İl

İl

Son dakika il haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan il ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını il haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan il gelişmeleri de dahil olmak üzere 66.037 il haberi bulunmuştur. Tüm il haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son dakika sağanak yağış uyarısı Meteororloji'den geldi! 18 il için sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar uyarısı...
Son dakika sağanak yağış uyarısı Meteororloji'den geldi! 18 il için sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar uyarısı...Sağanak yağışlar yurdun birçok bölgesinde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde, Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
26.07.2024Gündem
Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kazı yapanlara suçüstü
Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kazı yapanlara suçüstüEskişehir’de tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda suçüstü yakalandı.
26.07.2024Gündem
Adana'da ev ve iş yerlerine ateş eden 2 kişi yakalandı
Adana'da ev ve iş yerlerine ateş eden 2 kişi yakalandıAdana'da ev ve iş yerlerine ateş ettiği belirlenen 2 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı, JASAT, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlükleri ekipleri, Yüreğir ilçesinde istihbari çalışma yaptı.
26.07.2024Adana
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurduGaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.
26.07.2024Gaziantep
İstanbul'da dev kaçakçılık operasyonu: 500 milyon liralık ürün ele geçirildi
İstanbul'da dev kaçakçılık operasyonu: 500 milyon liralık ürün ele geçirildiİstanbul'un Fatih ilçesinde 12 adrese gerçekleştirilen operasyonda piyasa değerleri yaklaşık 500 milyon lirayı bulan dünyaca ünlü markaların adını taşıyan çanta, kol saati, ayakkabı, cüzdan, kemer ve gözlükten oluşan 10 bin 103 tane ürün ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı. Ürünlerin sahte olup olmadığına ilişkin çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
26.07.2024Gündem
Sağlık Bakanlığı iller arası atama kura sonuçları: İsteğe bağlı yer değiştirme sonuçları nereden sorgulanır?
Sağlık Bakanlığı iller arası atama kura sonuçları: İsteğe bağlı yer değiştirme sonuçları nereden sorgulanır?Sağlık Bakanlığı iller arası tayin sonuçları isim listesi sorgulama ekranı için geri sayım sürüyor. Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama tayin kura takvimini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre 2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme başvurularının geride kalması ile gözler kura çekimine çevrildi. Peki, Sağlık Bakanlığı iller arası yer değiştirme başvuruları kura çekimi ne zaman? İşte detaylar.
26.07.2024Gündem
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandı
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ ve Bingöl merkezli olarak 41 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen “Siberağ-2” operasyonlarında 82 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
26.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'deBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değişti
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değiştiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de birçok kuruma yeni isimler atandı. Buna göre; Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Rektölüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı.
25.07.2024Gündem
Meteoroloji radar görüntülerini yayınladı! 3 gün boyunca sürecek: İstanbul, Ankara...
Meteoroloji radar görüntülerini yayınladı! 3 gün boyunca sürecek: İstanbul, Ankara...Hava durumu ile ilgili son dakika... İstanbul hava durumu! İstanbul için peş peşe sağanak uyarısı geldi. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklendiğini açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre il genelinde 3 gün boyunca yağış görülecek. Meteoroloji, İstanbul'un radar görüntülerini paylaştı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda yoğun yağışlar sürecek. Vatandaşların tedbirli olması konusunda uyarılarda bulunuldu. İşte son dakika detaylar...
25.07.2024Gündem
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandıBalıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.'nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat ettiği davanın gerekçeli karar açıklandı. Kararda, E.Ö.'nün eylemini her türlü insani duygu, düşünce ve değerden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, içindeki sadist duyguların tezahürü sonrası Akman'ı sebepsiz olarak sırf öldürmek için öldürdüğü gerekçesiyle en üst sınırdan hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Baba Orhan Ö. için verilen beraat kararına ise somut delil bulunmaması gerekçe gösterildi. Gerekçeli kararda; İnfaz Kanunu'nun yetersiz olduğu vurgulanarak, adalet duygusunun tatmin edilmesi, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
25.07.2024Gündem
Gaziantep'te 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL ceza! İşte detaylar
Gaziantep'te 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL ceza! İşte detaylarGaziantep'te jandarma ekipleri tarafından aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla yapılan yerli radar denetimlerinde 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL para cezası uygulandı.
25.07.2024Gaziantep
Sıcak havalara ara! İstanbul için yağış alarmı verildi, Meteoroloji tarih verdi, aman dikkat
Sıcak havalara ara! İstanbul için yağış alarmı verildi, Meteoroloji tarih verdi, aman dikkatMeteoroloji'de son dakika açıklamaları yapıldı. İstanbul için peş peşe sağanak uyarısı geldi. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre il genelinde bu gece yarısından itibaren etkili olacak olan yağış Cumartesi akşam saatlerine kadar sürecek. İşte son dakika haberin detayları...
25.07.2024Gündem
Adana'da sürücülere uyarı yapıldı! Yarından itibaren aktif hale geliyor
Adana'da sürücülere uyarı yapıldı! Yarından itibaren aktif hale geliyorAdana İl Emniyet Müdürlüğü, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile ortalama hız denetimlerinin yarın başlayacağını duyurdu.
25.07.2024Adana
Vali Köşger: Adana’dan dünyaya yeni bir kapı açılacak
Vali Köşger: Adana’dan dünyaya yeni bir kapı açılacakAdana Valisi Yavuz Selim Köşger, Doğu Akdeniz Konteyner Limanı projesi için, "Bu proje Adana'nın konumunu bir kere daha uluslararası alanda üst seviyelere getirecek. Dünya ticaretine alternatif bir rota olacak" dedi.
25.07.2024Adana
Adana'da Temmuz ayında dolu sürprizi! Her yer beyaza büründü, 14 il için sarı alarm verildi
Adana'da Temmuz ayında dolu sürprizi! Her yer beyaza büründü, 14 il için sarı alarm verildiSıcak havalar ile kavrulan Adana'da Temmuz ayında şaşırtan dolu sürprizi! Vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının düşeceği ve kuvvetli yağışın etkili olacağı açıklandı. Adana dahil çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapıldı.
25.07.2024Adana
İSKİ: 25 Temmuz İstanbul'da sular kesiliyor! Sular ne zaman gelecek?
İSKİ: 25 Temmuz İstanbul'da sular kesiliyor! Sular ne zaman gelecek?İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) il genelinde su kesintisi yaşanacak ilçeleri kendi sitesinde duyuruyor. İşte 24 Temmuz 2024 Perşembe İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası'nda meydana gelecek su kesintileri...
25.07.2024Gündem
Tokat'ta korkutan deprem
Tokat'ta korkutan depremTokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
24.07.2024Gündem
Tosun Paşa hangi il, ilçede çekildi? Tosun Paşa filmi kaç yılında, nerede çekildi?
Tosun Paşa hangi il, ilçede çekildi? Tosun Paşa filmi kaç yılında, nerede çekildi?Türk sinemasının efsane filmlerinden Tosun Paşa hangi ilde çekildi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit gibi ustaları bir araya getiren filmde Daver Bey'in kızı Leyla ve Yeşil Vadi'nin peşinde olan İskenderiye'nin iki köklü ailesi Tellioğulları ve Seferoğulları arasındaki mücadele konu alınır. Peki Tosun Paşa kaç yılında, nerede çekildi?
24.07.2024
Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da yakalandı
Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen teröristin bugün Bodrum'da yakalandığını duyurdu.
24.07.2024Gündem
İstanbul'da imamı okla yaralayan kişi yakalandı
İstanbul'da imamı okla yaralayan kişi yakalandıİstanbul'da cami imamını okla vurarak yaralayan şüpheli gözaltına alındı. Omzundan yaralanan imam hastaneye kaldırıldı. Bakan Yerlikaya, İstanbul'da imamı okla yaralayan şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi
24.07.2024Gündem
Gaziantep Şehitkamil'de 10 ton kuruyemiş imha edildi
Gaziantep Şehitkamil'de 10 ton kuruyemiş imha edildiŞehitkamil Belediyesi, insan sağlığını tehlikeye atabilecek işletmelere karşı kapsamlı denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Son yapılan denetimlerde, ele geçirilen güvenilir gıda vasfına sahip olmayan 10 ton küflenmiş, bozulmuş, kokuşmuş kuruyemiş imha edildi ve işletme mühürlenerek ticaretten menedildi.
24.07.2024Gaziantep
Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı! "Biz hedefleri olan bir şehiriz"
Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı! "Biz hedefleri olan bir şehiriz"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde sağlık turizmi alanında önemli adımların atılması amacıyla düzenlenen Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı.
26.07.2024Gaziantep
Gaziantep’te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Gaziantep’te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandıGaziantep’te jandarma ekipleri tarafından 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.B. isimli şahıs saklandığı adreste yakalandı.
24.07.2024Gaziantep
İstanbul'da yağmur başladı! Meteoroloji'den çok sayıda il için kuvvetli yağış alarmı verildi
İstanbul'da yağmur başladı! Meteoroloji'den çok sayıda il için kuvvetli yağış alarmı verildiMeteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
24.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki il haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.