İko

İko

Son dakika iko haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iko ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iko haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İko

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iko gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 iko haberi bulunmuştur. Tüm iko haberleri aşağıda listelenmiştir.
3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta
3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliği ile üçüncüsü düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi, 6-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
29.04.2022 Eğitim
Kuyumcular Altınbank kuruyor!
Kuyumcular Altınbank kuruyor! İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, “40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye kuyumcu ailesi; artık kendi ihtisas bankasına kavuşuyor. Oda olarak kurulacak bu banka sayesinde, meslektaşlarımızın finansal sorunlarına çözüm getirecek tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.
21.03.2022 Ekonomi
Altınbank ne zaman açılacak? Altınbank nasıl çalışacak? Kuyumcu sektörü Altınbank kuruyor!
Altınbank ne zaman açılacak? Altınbank nasıl çalışacak? Kuyumcu sektörü Altınbank kuruyor! İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) duyurdu! Altınbank kuruluyor. 40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye kuyumcu sektörü, sektör mensuplarının kredi ve finansal sorunlarına kalıcı bir çözüm sunmak amacıyla Altınbank kuruluş çalışmalarına başladı. Altınbank ile yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Peki, Altınbank ne zaman açılacak? Altınbank nasıl çalışacak? Altınbank’ta altın yatırımı nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…
21.03.2022 Ekonomi
Yastıkaltı altınlar için yeni formül! '280 milyar dolar altından bahsediyoruz'
Yastıkaltı altınlar için yeni formül! '280 milyar dolar altından bahsediyoruz' İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması için bakanlık ile görüştüklerini belirtti. Peki İstanbul Kuyumcular Odası hangi sistemi önerdi? Atayık bu sorunun cevabını canlı yayında açıkladı. İşte detaylar...
14.01.2022 Ekonomi
‘Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir’ kampanyası yarışmasına başvuru süresi uzatıldı!
‘Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir’ kampanyası yarışmasına başvuru süresi uzatıldı! Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı’nın (EU-OSHA) ‘2020-2022 Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir: Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları’ kampanyası kapsamında gerçekleştirilen iyi uygulama ödülleri yarışmasına Türkiye’den yapılacak başvurular için süre 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldı.
8.09.2021 Çalışma Hayatı
Flaş altın kararı! Bakanlık duyurdu
Flaş altın kararı! Bakanlık duyurdu İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın direktifiyle taslak metninden çıkarıldığını söyledi.
18.03.2021 Ekonomi
Kuyumculardan 500 gram altın teminatı tepkisi! Bugün...
Kuyumculardan 500 gram altın teminatı tepkisi! Bugün... "Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı"nda yer alan, kuyumcuların kamu bankalarına 500'er gram altın yatırmalarını öngören maddeye sektörden eleştiri geldi. İKO Başkanı Atayık, "Bakanlık ile geçen hafta görüştük. Bugün 10 ilin kuyumcular odası başkanları ile bir araya gelerek yeniden Bakanlık'a gidiyoruz" dedi.
17.03.2021 Ekonomi
Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök kimdir? ODTÜ Yeni Rektörü Mustafa Verşan Kök nereli?
Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök kimdir? ODTÜ Yeni Rektörü Mustafa Verşan Kök nereli? Rektör atamalarına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla 16 üniversitenin rektörü değişti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök internette araştırılan isimler arasında geliyor. Peki, Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök kimdir? ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök nereli? İşte Mustafa Verşan Kök hakkında merak edilenler...
14.08.2020 Gündem
Malezya Parlamentosundan İsrail'in BM'den ihracı için ortak karar
Malezya Parlamentosundan İsrail'in BM'den ihracı için ortak karar Malezya Parlamentosu, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) üyeliğinden ihraç edilmesi yönünde Malezya'nın hamle yapması için hükümete önerge verdi.
16.07.2020 Dünya
Sahte altın patlaması yaşanıyor! Altının sahtesi nasıl anlaşılır?
Sahte altın patlaması yaşanıyor! Altının sahtesi nasıl anlaşılır? Rekor üstüne rekor kıran, Türk halkının ve düğünlerin vazgeçilmezi altın dolandırıcıların da gözdesi. Hem kuyumcuların hem de altın alacakların başı sahte altınlarla dertte. Piyasalarda son günlerde adeta sahte altında patlama yaşanıyor. Peki altının sahtesi nasıl anlaşılır? Mağdur olmamak için ne yapmalı?
20.06.2020 Ekonomi
İKO Başkanı Atayık: "Gram altında 389 TL ve üstünü görmek olası"
İKO Başkanı Atayık: "Gram altında 389 TL ve üstünü görmek olası" İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, bu hafta içerisinde döviz likiditesi konusunda kamu ve özel sektörden yurt dışı borçlanma enstrümanlarıyla ilgili gelecek olumlu haber akışının, doların fiyatını 7 TL'den ilk etapta 6,90-6,70 TL aralığına çekebileceğini belirterek, "Aksi durumda, uzmanların öngörüsüyle altının gramında 389 TL ve üstünü görmek olası olabilir." dedi.
5.05.2020 Ekonomi
Kuyumcularda 8 taksit sevinci
Kuyumcularda 8 taksit sevinci Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresi 4 aydan 8 aya çıkarıldı.
26.10.2019 Ekonomi
BDDK'dan kredi kartı taksiti kararı!
BDDK'dan kredi kartı taksiti kararı! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarındaki taksitlendirme süreciyle ilgili yeni karar aldı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresi 4 aydan 8 aya çıkarıldı" denildi.
25.10.2019 Ekonomi
Nurgül Yeşilçay 20 kiloyu nasıl aldı?
Nurgül Yeşilçay 20 kiloyu nasıl aldı? Nurgül Yeşilçay, 27 Mart 2020’da vizyona girecek ‘Mahalleden Arkadaşlar’ filminde başrolde
17.08.2019 Magazin
Kapalıçarşı'da 'altında ayar' oyunu! Öğrenmeden gelmeyin
Kapalıçarşı'da 'altında ayar' oyunu! Öğrenmeden gelmeyin Vatandaşların, “Bazı kuyumcular 22 ayar bilezikleri 24 ayar hesabıyla satarak haksız kazanç elde ediyor” şikayetlerin artması üzerine Kapalıçarşı’da ufak bir araştırma yapıldı. Alıcı olarak girilen bazı kuyumcularda 10 gramlık 22 ayar bir bilezik için 300-400 lira fazla para istedikleri görüldü. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık da, “Kendine esnaf diyen kimse bunu yapmaz” dedi.
26.07.2019 Gündem
'Altına yatırım yapmaya devam edin'
'Altına yatırım yapmaya devam edin' İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Yatırımcılara tavsiyem, bugüne kadar uzun vadede hep kazandıran ve yüzleri güldüren altına ve mücevhere yatırım yapmaya devam etsinler. Çünkü, satın alınan ve yatırım araçları arasında yıllar geçse de geri dönüşü mümkün olan, değer kaybetmeyen tek meta altındır." dedi.
27.03.2019 Ekonomi
Yastıkaltındaki altın büyük ölçüde eridi
Yastıkaltındaki altın büyük ölçüde eridi İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Spekülatif ataklarla afaki yükselen altın fiyatları yastıkaltındaki altını büyük ölçüde eritti. Şu anda bir durgunluk var. İnsanlar beklemede. Altının gramı 200 lira seviyelerinde kalırsa insanlarımız altına büyük bir talep gösterir. Fiyatların 200 liranın da altına gerilemesi halinde vatandaşın altın alımları patlar. İç piyasa da harekete geçecek." dedi.
10.11.2018 Ekonomi
Alışverişte çifte bayram
Alışverişte çifte bayram Babalar Günü’nün Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelmesi ile çifte bayram yaşanacak. Mağazalar, yüzde 30 artış bekledikleri Babalar Günü arifesi için çeşitli kampanyalar düzenleyerek tüm hazırlıklarını tamamladı.
15.06.2018 Ekonomi
Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatlarında son durum?
Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatlarında son durum? Altın fiyatları dolar kurunda yaşanan değişimlere paralel olarak değişim gösteriyor. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,22 azalışla 180,00 liradan tamamladı. Peki çeyrek altın fiyatlarında son durum ne?
11.05.2018 Gündem
Annelere 2 milyar  liralık alışveriş
Annelere 2 milyar liralık alışveriş Geçtiğimiz yıl alışveriş rekoru kırılan Anneler Günü’nde bu yıl da yüzde 30 artışla 2.2 milyar TL’lik yeni zirve bekleniyor. Haftalar öncesinden başlayan kampanyalar, perakende sektörüne hareket getirdi.
10.05.2018 Ekonomi
Bankalar takı  kredisi verecek
Bankalar takı kredisi verecek Düğün ve sünnet mevsimi öncesi altın rekor üzerine rekor kırarken, vatandaşa kuyumculardan müjde geldi.
5.04.2018 Ekonomi
Son dakika: Anlaşma sağlandı! Vatandaşa taksit müjdesi...
Son dakika: Anlaşma sağlandı! Vatandaşa taksit müjdesi... İstanbul Kuyumcular Odası'nın (İKO) bankalarla yaptığı iş birliği kapsamında, kuyumculuk sektöründe halihazırda 4 olan taksit sayısı 12'ye, hatta 36 aya kadar çıkartılabilecek.
5.04.2018 Ekonomi
TÜBİTAK'tan obeziteye karşı 'dirençli nişasta'!
TÜBİTAK'tan obeziteye karşı 'dirençli nişasta'! TÜBİTAK, obezite ve diyabetle mücadelede etkin fayda sağlamak amacıyla ince bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta geliştirdi
22.11.2017 Sağlık
Bunu yapan herkes parasına para katacak
Bunu yapan herkes parasına para katacak Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası projesiyle yastık altında atıl durumda olan 300 milyar liralık altını ekonomiye kazandırmayı planlıyor.
19.09.2017 Ekonomi
Sahte taşa dikkat
Sahte taşa dikkat Sentetik ve sahte taşların son dönemde arttığını söyleyen İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı İşler, düğün sezonunda altın kaplama ürünlerle de çok sık karşılaştıklarını belirtti
15.08.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İko ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iko haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.