Gazete Vatan Logo

Alışverişte çifte bayram

Babalar Günü’nün Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelmesi ile çifte bayram yaşanacak. Mağazalar, yüzde 30 artış bekledikleri Babalar Günü arifesi için çeşitli kampanyalar düzenleyerek tüm hazırlıklarını tamamladı.

Alışverişte çifte bayram

Perakende sektörü, hazır giyimden kozmetiğe, kuyumdan aksesuara tüm hazırlıklarını tamamladığı Babalar Günü’nün Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelmesi dolayısıyla babaların yaşayacağı çifte bayramın heyecanını taşıyor. Özel günlerin sevdiklerine iyi dilekler bildirme, bir araya gelip güzel anlar paylaşma fırsatı sunduğunu ifade eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, hediyeleşmenin bu paylaşımın bir yansıması olarak özel günlerin vazgeçilmez geleneklerinden birini oluşturduğunu belirtti. Öncel, “Elbette bu gelenek perakende sektöründe cirolara olumlu yansıyor. Verilere bakıldığında hediyeleşme için yılbaşından sonra en çok harcama Anneler Günü’nde yapılıyor” diye konuştu.

Gömlek hediye ediliyor

Bazı araştırmalara bakıldığında, Babalar Günü’nde hediye olarak en çok gömlek tercih edildiğini bildiren Öncel, gömleğin yanı sıra kravat, kalem, parfüm, telefon ve aksesuarın öne çıkan ürünler arasında yer aldığını kaydetti. Öncel, bugünlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşayan markaların Babalar Günü için hazırlıklarını yaptığını ve çeşitli kampanyalarla müşterilerine çok özel fırsatlar hazırladığını söyleyerek, “Bu yıl bayramla birleşen Babalar Günü arifesinde erkek hazır giyim ve aksesuar satışlarında en az yüzde 30 artış bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sektöre yüzde 5 hareketlilik sağlıyor

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık da Sevgililer Günü ve Anneler Günü’nde kuyumculuk piyasasındaki işlem hacminin, yüzde 40-50 artış sağlayabildiğini ifade etti.
Atayık, Babalar Günü’nün, Sevgililer Günü ve Anneler Günü gibi olmasa da piyasada yüzde 5 hareketlilik ve katma değer sağladığını belirterek, “Kuyumculukta altın takı, mücevher ve gümüş takıda da bir hareketlilik oluşturuyor” diye konuştu. Gümüş takı olarak babalar için satın alınan takıların, 200 TL ile 500 TL arasında değiştiğini, altın takı ve mücevher tercihinde bu fiyatların yukarı çıkabildiğini aktaran Atayık, fiyat aralığının 500 ile 1.500 lira arasında yer aldığını bildirdi. Saat de satın alınıyor” dedi.

Haberin Devamı