İkinci El Konut

İkinci El Konut

Son dakika ikinci el konut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ikinci el konut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ikinci el konut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkinci El Konut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikinci el konut gelişmeleri de dahil olmak üzere 731 ikinci el konut haberi bulunmuştur. Tüm ikinci el konut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor Deprem sonrası azalan yapı stoku ve yaşanan göç dalgası konut fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde en çok konut satışı yapılan 30 ilde en yüksek fiyat artışı Hatay, Ankara ve Elazığ’da görüldü. Hatay’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 158, Ankara’da yüzde 126, Elazığ’da ise yüzde 124 arttı. Üç büyük ilde en düşük artış ise İstanbul’da gerçekleşti. İkinci el konut fiyatlarında ise indirim rüzgarı esmeye başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Af yok! Konut için fahiş fiyatla ilan açana ağır ceza
Af yok! Konut için fahiş fiyatla ilan açana ağır ceza Ticaret Bakanlığı ikinci el konutta fahiş fiyatı affetmedi, yüksek fiyatla ilan veren kişiye 349 bin lira ceza kesti.
12.09.2023 Ekonomi
Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor
Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından az hasarlı konutların tercih edilmediğini belirterek, "Ancak konutların hasar durumları netleşti. Ciddi anlamda bir konut sıkıntısı ortaya çıktığı için; az hasarlı bina, kolonlarında bir sıkıntı yoksa iç ve dış tadilatları yapılmaya başlandı. Şu anda hem kiraya veriliyor hem de satışı yapılabiliyor" dedi.
30.06.2023 Yaşam
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 azalarak 113 bin 276 oldu.
15.06.2023 Ekonomi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi Türkiye genelinde mart ayında konut satışı geçen yıla göre yüzde 21.4 geriledi ve 105 bin 476 oldu. Depremin etkilediği illerde düşüşler yüzde 90’ı aşarken, beklenen İstanbul depremi de şehirde etkisini gösterdi.
18.04.2023 Ekonomi
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azalıp 105 bin 476 olduğunu açıkladı.
17.04.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede Deprem konut satışlarını da etkiledi. Yaşanan felaket ev satışlarında sert düşüşe yol açtı. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan kampanya 24 Şubat’ta devreye girdi ama geçen ay yapılan satışlara olumlu yansımadı. Kredi faizinin yüzde 0.69’a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı kampanya ile mart satışlarında toparlanma bekleniyor. İşte konut sektöründe son durum...
16.03.2023 Ekonomi
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 azalarak 80 bin 31 oldu.
15.03.2023 Ekonomi
Konut kredilerinde limit artışı
Konut kredilerinde limit artışı Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “1’inci El konut alımlarında kullandırılabilecek azami kredi tutarı 10 milyon TL’den, 20 milyon TL’ye çıkartıldı” dedi.
27.02.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak?
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak? 'Yeni Evim', 'İlk evim, İlk işyerim' ve 'İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim' kampanyalarından sonra İkinci el konutlarla ilgili destek paketi üzerindeki çalışma sürüyor. Öncelik ilk evini alacak vatandaşların olacak. Çalışmanın detaylarının bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
4.02.2023 Ekonomi
2. el konut kredisi faizi yüzde kaç? Orta gelirliye 2. el konut kredisi başvurusu ne zaman?
2. el konut kredisi faizi yüzde kaç? Orta gelirliye 2. el konut kredisi başvurusu ne zaman? Orta gelirliye konut kampanyasının detayları netleşiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2. el konutta ilk etapta 100 bin konut yapılacağını açıkladı. Ev sahibi olmak isteyenler, "2. el konut kredisi faizi yüzde kaç olacak, kaç ay vade olacak" sorularına yanıt aramaya başladı. Sıfır konutlarda 0.69 faizden başlayan fırsatlarla kredi imkanı sağlanıyor. Peki ikinci el konut kredisi kampanyası başvuruları ne zaman başlıyor?
3.02.2023 Ekonomi
Konut satışlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen değişti
Konut satışlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen değişti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı genelinde konut satışlarının 2021 yılı geneline göre yüzde 0,4 azalırken, 1 milyon 485 bin 622 konutun satıldığını açıkladı.
17.01.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu Orta gelirliye yönelik düzenlenen Yeni Evim kampanyasına ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarına ilişkin tüm verilerin ellerinde bulunduğunu ve fırsatçıların radarlarında olduğunu dile getirdi. İkinci el konutların ise bu kampanyaya dahil olmayacağını belirten Nebati, bankalarla görüşerek yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Nebati, "son noktaya geldiğimizde belirlenen faiz oranlarıyla ikinci el konut konusuna girilebilir" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
2023 İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman? İkinci el konut kredisi şartları neler, faiz oranları düşecek mi, başvurular başladı mı?
2023 İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman? İkinci el konut kredisi şartları neler, faiz oranları düşecek mi, başvurular başladı mı? İkinci el konut kredisi ile ilgili aramalar Orta Gelirliye Konut Kredisi kampanyasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulmasının ardından arttı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vatandaşlara yeni konut projesi sinyali vererek, "İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız." açıklamasında da bulundu. Peki, ikinci el konut kredisi başladı mı, ne zaman? 2. El konut kredisi faiz oranları ne, düşecek mi, ödeme planı nasıl olacak?
11.01.2023 Ekonomi
Emeklilik hayali Tiktok sayesinde gerçek oldu
Emeklilik hayali Tiktok sayesinde gerçek oldu Emeklilik hayali kuran milyonları ilgilendiren haber! ABD'de süpermarkette çalışan 82 yaşındaki bir savaş gazisi, TikTok'ta başlatılan kampanya sonucunda emekli oldu.
10.01.2023 Dünya
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu Kiralardaki ve ev fiyatlarındaki fahiş artışlar devam ediyor. İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerde ortalama kira bedeli 10 bin TL seviyesine yükselirken, Ankara’da 5 bin lirayı geçen ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin liraya ulaştı. Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 olarak gerçekleşirken aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışları yüzde 8,8 azalarak 5 bin 377 oldu. İşte ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
16.11.2022 Ekonomi
Konut satışları ile ilgili son dakika gelişmesi! TÜİK açıkladı
Konut satışları ile ilgili son dakika gelişmesi! TÜİK açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 12,7 azalarak 123 bin 491 oldu.
15.09.2022 Ekonomi
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, en çok konut satılan 3 il...
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, en çok konut satılan 3 il... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satış sayısı, geçen yılın temmuz ayına göre 12,9 azalarak 93 bin 902 oldu. En çok konut satılan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, yabancılara konut satış sayısı ise yüzde 12,4 azalarak 3 bin 939 oldu.
16.08.2022 Ekonomi
Ev  satışlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ve resmen açıklandı, yeni rekor...
Ev satışlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ve resmen açıklandı, yeni rekor... Konutta, hem yurtiçinde hem de yabancıya satışta rekor kırıldı. Türkiye genelinde haziran ayında 150 bin 509 konut satışıyla yılın zirvesi görülürken, 726 bin satışla ocak-haziran dönemi rekoru kırıldı. Yabancılar ise geçen ay 8 bin 630 konut aldı ve tüm zamanların en yüksek aylık rakamına ulaşıldı. Yılın ilk yarısında yabancıların Türkiye’den aldığı konut sayısı da 35 bini aştı.
20.07.2022 Ekonomi
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90...
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90... Ev sahibi almayı düşünen milyonları ilgilendiren gelişme! Ev kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni yönetmelik ortaya çıktı, tamamen değişti. Şartlar belli oldu, limitler de güncellendi. Yeni dönem başladı, artık bazı konutlarda yüzde 90’a kadar kredi imkanı sağlanıyor. BDDK konut kredilerine yönelik düzenlemeye gitti. Buna göre kredilerde binaların enerji verimliliği de etkili olacak. Peki 2 milyonluk ev A sınıfıysa ne kadar kredi çıkacak? Aylık taksiti ne olacak? İşte BDDK’nın konut kredisi ile ilgili yeni kriterleri...
24.06.2022 Ekonomi
Birinci ve ikinci el konut kredilerinde değişiklik ile ilgili açıklama! Bakan Nebati'den flaş duyuru
Birinci ve ikinci el konut kredilerinde değişiklik ile ilgili açıklama! Bakan Nebati'den flaş duyuru Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, birinci ve ikinci el konut kredilerindeki değişikliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "BDDK bazı ek düzenlemelere gitti. 10 milyon üzeri değere sahip konutlar için konut kredisi alınamayacak. Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek." ifadelerini kullandı.
24.06.2022 Ekonomi
Konut satışında yüzde 107,5 artış
Konut satışında yüzde 107,5 artış Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, mayıs ayında Türkiye genelindeki konut satışları önceki yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Mayısta toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı ise yüzde 4,9 oldu.
15.06.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde... Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 110 arttı. Konut fiyatlarına ilişkin veriler geldi. Ev fiyatlarında her geçen ay astronomik artışlar yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinin artması satılık ev fiyatlarını doğrudan etkilerken, beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması da fiyatların artmasına neden oluyor. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale geldi, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Ev sahibi olmak isteyenler için kredi paketleri açıklandı ancak 1 gün bile geçmeden on binlerce fırsatçı devreye girerek fiyatları yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili düğmeye bastı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksi verilerini duyurdu. İşte konut sektöründe ve fiyatlarla ilgili yaşanan son gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! 0,89 ve 0,99 faizli kredi şartları resmen duyuruldu, kuruşu kuruşuna hesaplandı, yeni detaylar...
Konut kredisinde yeni dönem! 0,89 ve 0,99 faizli kredi şartları resmen duyuruldu, kuruşu kuruşuna hesaplandı, yeni detaylar... Son dakika 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi... Yeni açıklama geldi. Bakanlık tüm şartları tek tek duyurdu ve belli oldu. Ev sahibi olmak isteyenler için 0,89 ve 0,99 faiz oranlı kredi paketleri açıklanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni açıklama geldi. 'İlk evim konut finansman desteği' ve 'Genişletilmiş konut finansman desteği' kullandırım şartları duyuruldu. Bakanlık, "Konut Finansman Paketleriyle vatandaşlarımızın konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacak vatandaşlarımızın çok uygun maliyetle konut erişimlerini artırmak hedeflenmiştir. Bu kapsamda konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın ilgili paketlerden faydalanmaları amacıyla kullandırım esasları belirlendi" dedi. Aynı zamanda çekilecek krediye göre aylık ve toplam geri ödeme miktarlarıyla beraber yeni hesaplar da tablo ile paylaşıldı. 120 ay vade ile kredi çekecek kişi, tutara göre ne kadar geri ödeyecek, taksitler ne kadar olacak? İşte son dakika kredi açıklamaları ve 0.89 ve 0.99 konut kredisi hesabı...
21.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İkinci El Konut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikinci el konut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.