Ikdp

Ikdp

Son dakika ıkdp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ıkdp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ıkdp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ikdp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıkdp gelişmeleri de dahil olmak üzere 263 ıkdp haberi bulunmuştur. Tüm ıkdp haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran resmen duyurdu! Irak'ı İHA ve topçu ateşiyle vurdular
İran resmen duyurdu! Irak'ı İHA ve topçu ateşiyle vurdular İran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) faaliyet gösteren "terör gruplarının" mevzilerini ve eğitim kampını insansız hava araçları ve topçu ateşiyle vurduğunu duyurdu.
9.09.2021 Dünya
Irak'ta ABD askeri üssüne füzeli saldırı!
Irak'ta ABD askeri üssüne füzeli saldırı! Irak'ın Erbil kentinde, İran yönetimine muhalif İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) kampı ve havalimanının bulunduğu bölgeye birden fazla füze düştüğü belirtildi.
30.09.2020 Dünya
Irak ile İran sınır iş birliği protokolü imzaladı
Irak ile İran sınır iş birliği protokolü imzaladı İran ile Irak,sınır şeridinde güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.
21.11.2018 Dünya
İran ordusu Kuzey Irak'ı vurdu
İran ordusu Kuzey Irak'ı vurdu İran Ordusunun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimin'de (IKBY) yer alan Erbil’e bağlı Sidekan kasabasındaki dağlık bölgeleri top atışlarıyla vurduğu bildirildi.
30.09.2018 Dünya
'İran her an saldırabilir'
'İran her an saldırabilir' İranlı uzmanlar, Tahran yönetiminin Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentinde düzenlenen ve Körfez ülkelerinin suçlandığı silahlı saldırıya "sert" cevap vermeye hazırlandığı görüşünde.
24.09.2018 Dünya
İran'dan çağrı: Teslim edin!
İran'dan çağrı: Teslim edin! İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Erbil yönetiminden IKBY'de bulunan İran muhalifi İKDP üyelerini teslim etmesini istedi.
11.09.2018 Dünya
Son dakika... İran vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Son dakika... İran vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var İran güçlerinin, Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait bir kampa düzenlediği saldırıda 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.
8.09.2018 Dünya
İran'ın top atışlarında 2 Peşmerge öldü
İran'ın top atışlarında 2 Peşmerge öldü İran'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimin'nde (IKBY) yer alan Erbil'in sınır bölgesindeki İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) kamplarını topla vurması sonucu 2 Peşmerge'nin öldüğü belirtildi.
18.07.2018 Dünya
Bağdat, Kürtlerin telefonunu istiyor
Bağdat, Kürtlerin telefonunu istiyor Referandum sonrası yaptırımlarını artıran Irak hükümeti, Kuzey Irak’a ait GSM operatörünü kontrol altına almak için harekete geçti. Öte yandan kapalı kapılar ardında Bağdat’ın Erbil’e ‘konfederal devlet modeli’ önerdiği iddia edildi
9.10.2017 Dünya
Üst düzey temas sağlandı
Üst düzey temas sağlandı IRAK Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Başkanlık Konseyi üyesi Ahmet Kani, PKK ile Şengal'den barışçıl bir şekilde çıkması için üst düzeyde temasta bulunulduğunu söyledi.
17.06.2021 Dünya
İranlı Kürtler isyan etti
İranlı Kürtler isyan etti Hamaney rejiminin kendilerine karşı uyguladığı insanlık dışı politikalar nedeniyle Kuzey Irak'a göç eden İranlı Kürtler, terör saldırılarının arkasında İran’ın olduğunu düşünüyor.
22.12.2016 Dünya
"İran, Haşdi Şabi'ye silah ve mali destek veriyor"
"İran, Haşdi Şabi'ye silah ve mali destek veriyor" İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) Genel Sekreteri Mustafa Hicri, Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin tamamen İran'ın kontrolünde olduğunu, bu milislere silah ve mali desteği de İran'ın verdiğini öne sürdü.
17.06.2021 Dünya
Barzani: Peşmerge o bölgelerden çekilmeyecektir
Barzani: Peşmerge o bölgelerden çekilmeyecektir Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge güçlerinin, kendileri tarafından terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan bölgelerden geri çekilmeyeceklerini ve buna Kerkük ile Sincar ilçesinin de dahil olduğunu belirtti.
17.06.2021 Dünya
Barzani'nin milletvekili: Haşdi Şabi'nin Kerkük'e gelmesini isteyen haindir
Barzani'nin milletvekili: Haşdi Şabi'nin Kerkük'e gelmesini isteyen haindir MUSUL Operasyonu ile sıkışan IŞİD'in Kerkük'e saldırmasından sonra Şii Milislerden oluşan Haşdi Şabi kuvvetlerinin Kerkük yakınlarına kadar gelmesi, Kürtler arasında tartışma yarattı...
17.06.2021 Dünya
"Bağdat ile 'Kürt bölgeleri' konusunda anlaştık"
"Bağdat ile 'Kürt bölgeleri' konusunda anlaştık" IRAK Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Yönetim kurulu üyesi Ali Awni, resmiyette Bağdat yönetiminin idaresinde olan, ancak fiili olarak Peşmergenin bulunduğu Kürt bölgeleri için Bağdat ile anlaştıklarını söyledi...
17.06.2021 Dünya
Baydemir, Kuzey Irak'ta 4 günde 20 saat tercümanlık yaptı
Baydemir, Kuzey Irak'ta 4 günde 20 saat tercümanlık yaptı KUZEY Irak'taki 4 günlük temaslarını tamamlayan HDP heyetinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 13 görüşmede 20 saat Kürtçe tercümanlık yaptı...
29.09.2021 Gündem
İran, Kürt bölgesel yönetiminin sınırını bombalıyor
İran, Kürt bölgesel yönetiminin sınırını bombalıyor İran'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentine bağlı Sidekan kasabasında sınırdaki dağlık alanı bombaladığı olayda bir gazetecinin yaralandığı bildirildi.
17.06.2021 Dünya
Erbil'de üst düzey buluşma!
Erbil'de üst düzey buluşma! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İranlı üst düzey bir heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi...
29.06.2016 Dünya
Peşmerge: 7 İran askerini öldürdük!
Peşmerge: 7 İran askerini öldürdük! - İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP), İran'ın Kürdistan Eyaleti'ne bağlı Sakız kent kırsalında Peşmerge güçleri ve İran Devrim Muhafızları arasında çıkan çatışmada biri üst düzey komutan olmak üzere 7 İran askerinin öldürüldüğünü iddia etti...
17.06.2021 Dünya
İran: Öldürülen terörist sayısı 12'ye yükseldi
İran: Öldürülen terörist sayısı 12'ye yükseldi İran, Oşnaviyeh bölgesinde İran Kürdistan Demokratik Partisi(İKDP) silahlı unsurları arasında çıkan çatışmada öldürülen örgüt mensubunun 12'ye yükseldiğini duyurdu.
16.06.2016 Dünya
‘21 yıl sonra ilk saldırı, ilk şehit’
‘21 yıl sonra ilk saldırı, ilk şehit’ Amerika’nın Sesi radyosu, Kuzey Irak’taki Kanimasi üs bölgesine geçen 29 Mayıs’ta PKK’lıların saldırısında Üsteğmen Düzenli’nin şehit olmasını bu sözlerle duyurdu
29.09.2021 Gündem
Irak’taki Türk askeri üslerine 21 yıl sonra ilk saldırı, ilk şehit
Irak’taki Türk askeri üslerine 21 yıl sonra ilk saldırı, ilk şehit KUZEY Irak’taki Kanimasi üs bölgesine geçen 29 Mayıs’ta PKK’lıların saldırısında Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli’nin şehit olmasının, terör örgütünün bölgedeki Türk askeri üslerine ilk saldırısı olduğu bildirildi...
29.09.2021 Gündem
PYD kongresi yapıldı
PYD kongresi yapıldı PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin 6. büyük kongresi Suriye'nin petrol kenti olarak bilinen Rimelan'da yapıldı. Kongreye Mesut Barzani ve Celal Talabani, heyetler gönderdi. HDP Hakkari Milletvekili, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da kongreye katıldı.
29.09.2021 Gündem
İran orayı bombalıyor!
İran orayı bombalıyor! İran ordusu dün geceden itibaren, PKK ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) arasında çatışmalara sahne olan Kelaşin, Xinere ve Seker bölgelerini karadan bombalamaya başladı...
25.05.2015 Dünya
Barzani'den çok sert açıklama
Barzani'den çok sert açıklama Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, PKK ile İran Kürdistan Demokrasi Partisi (İKDP) arasındaki çatışmaları kınayarak, "Kürdistan bölgesi, siyasi hesapların görüleceği bir meydan değildir...
25.05.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ikdp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıkdp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.