Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık...
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
10.06.2021 Ekonomi
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
9.06.2021 Ekonomi
Borçluya yeni yasal düzenleme geliyor! İcra, iflas ve konkordato...
Borçluya yeni yasal düzenleme geliyor! İcra, iflas ve konkordato... Hükümetten önemli adım... Adalet Bakanlığı taslak bir metin üzerinde çalışıyor. Bakanlık TBMM’ye yeni düzenleme ile geliyor. Hükümet, icra, iflas ve konkordatoya ilişkin yasal uygulamaları revize etme kararı aldı. İflas aşamasına gelen bazı kurumların parçalanarak satılmasının ekonomik değer kaybına neden olduğu belirlenirken, şirketlerin bir bütün olarak satılmasına öncelik verilmesine olanak getiriliyor. Ayrıca, borçlunun da bu süreçte bazı hakları olacak.
18.04.2021 Ekonomi