Metrobüs ücreti ne kadar oldu? İETT metrobüs ücreti 2023: Tam elektronik bilet ücreti ile öğrenci elektronik bilet ücreti kaç TL?
Metrobüs ücreti ne kadar oldu? İETT metrobüs ücreti 2023: Tam elektronik bilet ücreti ile öğrenci elektronik bilet ücreti kaç TL? İstanbul 2023 ulaşım zammı belli oldu.  2023 yılından itibaren metrobüs, otobüs, tramvay, metro gibi toplu ulaşım araçlarına zam geldiği açıklandı. Söz konusu zamlara ilişkin ekonomik ulaşım hizmetinin yarattığı maliyet unsurlarına bağlı olarak finansal yükler, akaryakıt, elektrik, döviz kuru, ithal yedek parça, vb. alanlarda artan maliyetler neden gösterildi. Bu kapsamda toplu ulaşım (elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş,) ücret tarifelerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında (ortalama) ücret artışı düzenlemesi 27.12.2022 Tarih ve 2022/14-1 Sayılı UKOME Kararıyla karar altına alınmıştır. Peki, Metrobüs ücreti ne kadar oldu? İETT metrobüs ücreti 2023: Tam elektronik bilet ücreti ile öğrenci elektronik bilet ücreti kaç TL?
27.12.2022 Ekonomi
İETT zammı ne zamandan itibaren geçerli, hangi tarihte? İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak?
İETT zammı ne zamandan itibaren geçerli, hangi tarihte? İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Artan maliyetler nedeniyle elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam önerildi. Takside indi-bindi ücretine ise yüzde 42 oranında zam teklif edildi. Peki, İETT zammı ne zamandan itibaren geçerli olacak? İşte zammın uygulanacağı tarih ve zamlı İETT tarifeleri…
27.12.2022 Ekonomi
Akbil fiyatları 9 Nisan 2022! İETT zammı başladı mı, ne zaman geçerli olacak? Ulaşım zammı ile otobüs, metro, metrobüs aktarma ve aylık akbil fiyatları!
Akbil fiyatları 9 Nisan 2022! İETT zammı başladı mı, ne zaman geçerli olacak? Ulaşım zammı ile otobüs, metro, metrobüs aktarma ve aylık akbil fiyatları! İETT zamları bugün itibariyle başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi, akaryakıt giderlerindeki tarihi artış nedeniyle mart ayından beri üçüncü kez zam gündemiyle toplandı. Toplu taşıma esnafının  fahiş şekilde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle talep ettiği zam; 23 Mart, 4 Nisan tarihli oturumlarda çoğunluktaki hükümet temsilcilerinin oyları ile reddedilmiş ancak, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce (TUHİM), UKOME toplantısında akaryakıta gelen zamlar ile ÖTV muafiyeti gibi nedenlerle elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yeniden değerleme oranında yüzde 40 zam önerisi geçtiğimiz hafta kabul edilmişti. Peki, Ulaşım zammı ile otobüs, metro, metrobüs aktarma ve aylık akbil fiyatları 2022…
9.04.2022 Ekonomi
İETT zam 2022! İETT zammı yüzde kaç oldu, zamlı tarifeye göre İETT tam ve öğrenci bilet ücreti ne kadar, kaç TL?
İETT zam 2022! İETT zammı yüzde kaç oldu, zamlı tarifeye göre İETT tam ve öğrenci bilet ücreti ne kadar, kaç TL? İETT zam 2022 araştırmaları yoğunlaştı. UKOME’de toplu ulaşım ücretine yüzde 40 zam talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Peki, İETT zammı yüzde kaç oldu, zamlı tarifeye göre iett tam ve öğrenci bilet ücreti ne kadar, kaç TL?
6.04.2022 Gündem