Resmi tatil ne zaman bitiyor? Bayram tatili ne zaman bitecek? Mesai ne zaman başlayacak? İdari tatil bitiş tarihi!
Resmi tatil ne zaman bitiyor? Bayram tatili ne zaman bitecek? Mesai ne zaman başlayacak? İdari tatil bitiş tarihi! Kurban Bayramı tatili, 15 Temmuz ile birleştirilmiş, kamu kurumlarında çalışanlar için 13 ve 14 Temmuz idari izin sayılmıştı. Pek çok kişi bayram tatili sonrası idari iznini kullanırken resmi tatilin ne zaman biteceğini araştırıyor. Peki, Resmi tatil ne zaman bitiyor? Bayram tatili ne zaman bitecek? İşte İdari tatil bitiş tarihi!
14.07.2022 Gündem
İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Resmi tatilde fazla mesai yapan çalışanın ücreti nasıl hesaplanır?
İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Resmi tatilde fazla mesai yapan çalışanın ücreti nasıl hesaplanır? Milyonlarca çalışan Kurban Bayramı tatilini bekliyordu. Belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Bayram tatilinin belli olmasının ardından çalışanlar sıklıkla “İdari izin yıllık izinden düşülür mü?” sorusu öne çıkarken, İdari tatil ve resmi tatil arasındaki farkları ve çalışanın yıllık izinlerine ne şekilde yansıdığı ise merak konusu oldu. Peki, İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Resmi tatil ve idari tatil ne anlama gelir, arasındaki farklar nelerdir? İdari izin ve resmi tatilde fazla mesai yapan çalışanın ücreti nasıl hesaplanır? İdari izinlerin yargısal süreç açısından sürelere etkisi nedir? İşte iş hayatına dair merak edilen soruların cevapları…
13.07.2021 Çalışan Hakları
10 günlük tatilden kimler yararlanamayacak?
10 günlük tatilden kimler yararlanamayacak? İdari tatil kavramı bir kez daha gündeme geldi. 10 günlük bayram tatilinin idari izin çatısı altında duyurulması, bazı vatandaşların kafasında soru işareti bıraktı. Peki idari tatil nedir, resmi tatil ile farkı ne? Hangi kurumlar idari tatil kapsamında?
29.09.2021 Gündem