Hmeymim

Hmeymim

Son dakika Hmeymim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hmeymim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hmeymim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hmeymim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hmeymim gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 hmeymim haberi bulunmuştur. Tüm hmeymim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukrayna - Rusya savaşında kritik gelişme! Yılan Adası vuruldu! Dünya gündemine oturdu! İşte o anlar...
Ukrayna - Rusya savaşında kritik gelişme! Yılan Adası vuruldu! Dünya gündemine oturdu! İşte o anlar... Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Kiev'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna savaşın ilk günlerinden beri gündemde olan Yılan Adası'na saldırı düzenledi. Ülke basını bu gelişmeyi 'Yılan Adası'nın intikamı alındı' şeklinde yorumlarken saldırıya ait görüntüler ortaya çıktı. İşte dünya gündemine oturan o anlar...
8.05.2022 Dünya
Yılan Adası intikamı alındı! Ukrayna ordusu dünyaya duyurdu: Hepsi füzelerle yok edildi...
Yılan Adası intikamı alındı! Ukrayna ordusu dünyaya duyurdu: Hepsi füzelerle yok edildi... Ukrayna-Rusya savaşında çatışmalar ve bombalamalar devam ederken Ukrayna ordusundan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ordu savaşın ilk günlerinden beri gündemde olan Yılan Adası'na saldırı düzenledi. Ülke basını bu gelişmeyi 'Yılan Adası'nın intikamı alındı' şeklinde yorumladı.
28.04.2022 Dünya
Nükleer silahı olan ülkeler listesi! Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı?
Nükleer silahı olan ülkeler listesi! Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslenerek Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor. Türkiye’de diplomatik görüşmelerinin devam ettiklerini belirten Ukrayna’nın Ankara Büyükeçisi Vasyl Bodnar da yaptığı açıklamada, bölge tarihinde görülen bu olayın ilk defa nükleer silaha sahip bir devletin başka bir egemen devlete açık saldırısı olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından Nükleer gücü olan ülkeler merak ediliyor. Peki, Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı? İşte Nükleer silahı olan ülkeler listesi!
24.02.2022 Dünya
Rusya Türkiye sınırında harekete geçti! Kamışlı ve Rakka’ya S-300...
Rusya Türkiye sınırında harekete geçti! Kamışlı ve Rakka’ya S-300... İdlib gerginliğinden sonra Suriye'deki askeri hareketlilik devam ediyor. Suriye Milli Ordusu’nun, TSK desteğinde terör örgütü DSG/YPG’ye yönelik olası harekâtını gerekçe gösteren Suriye rejimi bölgeye asker ve silah yığınağı yapıyor. Rusya da Kamışlı ve Rakka’daki hava üslerine S-300 füzeleri konuşlandırıyor.
15.11.2021 Dünya
Rus ordusu Türkiye sınırında! Yüzlerce asker...
Rus ordusu Türkiye sınırında! Yüzlerce asker... Türkiye sınırında sıcak gelişme. Rus ordusu, Suriye'nin Lazkiye ilindeki Hmeymim Hava Üssü'nden yüzlerce asker ve aracı Haseke'nin Kamışlı ilçesine gönderdi. Mardin'in Nusaybin ilçesiyle arasında yalnızca sınır olan Kamışlı'ya iki savaş uçağı ve altı helikopter indi, Rus askeri sayısı 1000'e ulaştı.
28.12.2020 Dünya
Libya'daki Rus savaş uçakları İngiltere'de endişe yarattı
Libya'daki Rus savaş uçakları İngiltere'de endişe yarattı İngiltere Dışişleri Bakanlığı, "Rusya’nın Libya’ya Halife Hafter güçleri safında müdahil olduğu yönünde her geçen gün artan kanıtlardan kaygılıyız" açıklamasını yaptı.
30.05.2020 Dünya
Putin, Rus ordusu için Suriye'de ilave yer istedi
Putin, Rus ordusu için Suriye'de ilave yer istedi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de Rus ordusuna ilave gayrimenkul ve deniz alanı sağlanması için talimat verdi.
29.05.2020 Dünya
Suriye'de bir Rus askeri öldü!
Suriye'de bir Rus askeri öldü! Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Tartus bölgesinde bir Rus askerinin öldüğünü açıkladı.
12.03.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı 'ndaki konulara değinerek "Bölgeye askeri tahkimat ve sevkiyatımız devam edecek" ifadelerine yer verdi.
18.02.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3-4 gün önce Sayın Putin ile görüştüm. Gayet güzel bir görüşme oldu. Ertesi gün baktık bir açıklama; o açıklamada da Türkiye’ye ciddi manada suçlamalar yapıyorlar. Biz Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede aramızda böyle bir şey geçmedi. Size ne oluyor? Demek ki tepe başka, alt başka. Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. İş Bankası ile ilgili tartışmalara ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok" dedi.
15.02.2020 Siyaset
İçinde 172 yolcu bulunan uçak az kalsın füzeyle vuruluyordu!
İçinde 172 yolcu bulunan uçak az kalsın füzeyle vuruluyordu! Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu. Bakanlık "İçinde 172 yolcu bulunan uçak Suriye hava savunma sistemi tarafından neredeyse vuruluyordu. Uçak Hmeymim Hava Üssü'ne acil iniş yaptı" açıklaması yaptı...
7.02.2020 Dünya
Rusya'dan flaş S-400 açıklaması
Rusya'dan flaş S-400 açıklaması Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye'nin ilave S-400 füze savunma sistemleri almasını beklediklerini söyledi.
27.12.2019 Dünya
Rusya, Kamışlı'da askeri üs kurdu
Rusya, Kamışlı'da askeri üs kurdu Ankara ve Moskova arasındaki mutabakatın dışında kalan sınır kentindeki hava üssüne Rus helikopterleri konuşlandırıldı. Rus medyası, Hmeymim'deki helikopterlerin Türkiye sınırındaki kente taşındığını ve üssün Pantsir hava savunma sistemleriyle korunduğunu bildiriyor.
14.11.2019 Dünya
Rusya'dan "İdlib" açıklaması!
Rusya'dan "İdlib" açıklaması! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütlerinin İdlib'in yüzde 50'sini kontrol ederken artık yüzde 90'ını kontrol ettiğini belirterek, tüm gözlem noktalarının da bulunduğu yerlerden saldırıların devam ettiğini iddia etti.
20.08.2019 Dünya
Rusya: ABD Suriye’de petrol kaçakçılığı yapıyor
Rusya: ABD Suriye’de petrol kaçakçılığı yapıyor Genelkurmay Başkanlığı, "ABD'nin Fırat bölgesinde askeri birliklerin sayısını arttırması endişe uyandırıyor. ABD, petrol kaçakçılığı karşılığında, Kürt ve Arap birliklerine silah yardımı yapıyor, sonra da bunları birbirine kışkırtıyor. Bütün bunlar bölgedeki durumu kötüleştiriyor" açıklamasını yaptı.
29.07.2019 Dünya
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye arasında İdlib konusunun çözümünde görüş ayrılığının olmadığını söyledi. Peskov, S-400 ile ilgili de "Bu anlaşma kesinlikle geçerli ve uygulama aşamasındadır" dedi.
31.05.2019 Dünya
Son dakika... Rusya'nın hava üssüne saldırı!
Son dakika... Rusya'nın hava üssüne saldırı! Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne fırlatılan 4 roket imha edildi.
23.05.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Üçlü Zirve öncesi bir araya geldi. Erdoğan, "PYD/YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin bütünlüğü sağlanamaz. İdlib'teki çözüm için gayret gösteriyoruz" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin de açıklamasında, "Suriye’deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.
14.02.2019 Dünya
İHA ve SİHA'lar PKK'nın eylem kabiliyetini sınırladı
İHA ve SİHA'lar PKK'nın eylem kabiliyetini sınırladı EDAM raporuna göre, Türkiye’nin başarılı savunma modernizasyonu ile kazandığı İHA ve SİHA'lar PKK'nın yurt içindeki eylem kabiliyetini sınırladı.
8.02.2019 Gündem
Rus ve İsrail askeri heyetleri Suriye'yi görüştü
Rus ve İsrail askeri heyetleri Suriye'yi görüştü Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus ve İsrail askeri heyetleri Suriye konusuyla ilgili görüşme yaptı.
12.12.2018 Dünya
Son dakika! Rusya: Bize saldırıyı ABD koordine etti
Son dakika! Rusya: Bize saldırıyı ABD koordine etti Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Suriye'nin Lazkiye kenti yakınlarındaki hava üssü Hmeymim'e saldırı girişiminde bulunan insansız hava araçlarının, buraya, ABD'nin Poseidon-8 tipi keşif uçağı tarafından yönlendirildiklerini söyledi.
25.10.2018 Dünya
"Rusya Suriye’de 112 asker kaybetti"
"Rusya Suriye’de 112 asker kaybetti" Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, Rusya’nın Suriye’de operasyonlara başlamasından bu yana 112 Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
30.09.2018 Dünya
S-300 Suriye’de
S-300 Suriye’de İsrail’in düşmesine neden olduğu İl-20 uçağının ardından Rusya’nın Suriye’ye konuşlandırma kararı aldığı S-300 hava savunma sisteminin Suriye’deki Hmeymim hava üssüne getirildiği iddia edildi.
25.09.2018 Gündem
Rusya: Tek suçlu İsrail
Rusya: Tek suçlu İsrail Moskova yönetimi, Suriye rejimi tarafından vurulan Rus uçağının İsrail F-16'ları tarafından hava savunma sistemine itildiğini yineledi. İsrail'i doğrudan suçlayan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, "Bu eylem, ortak çalışma gruplarının faaliyetleri çerçevesinde sağlanan, 2015 yılında 'Suriye'deki iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında olayların önlenmesi' anlaşmasının doğrudan ihlalidir. İsrail uçakları, Rus İl-20 uçağını hava savunma sistemine karşı siper edinerek, manevra yapmaya devam etti. Saat 22.03'te de Suriye hava savunma füzesi daha büyük ve daha yakın bir hedef olan İl-20'yi vurdu" dedi.
23.09.2018 Dünya
Son dakika...'Rusya ile sınırları belirledik!'
Son dakika...'Rusya ile sınırları belirledik!' Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, silahsız bölge sınırı için anlaşmanın sağlandığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığından da konuyla ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: "(Soçi mutabakatı) Bundan sonra yapılması gereken ateşkesin tamamen tesis edilmesi ve siyasi çözüme odaklanılmasıdır"
21.09.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hmeymim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hmeymim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.