Tansiyonu düzenliyor, kansere iyi geliyor! Antioksidan bakımından çok zengin, kolesterol, kalp krizi...
Tansiyonu düzenliyor, kansere iyi geliyor! Antioksidan bakımından çok zengin, kolesterol, kalp krizi... Damar sertliğine karşı çok etkili, romatiazmal hastalıklarda yardımcı, göz sağlığı için kullanılıyor. Hiper tansiyon ile savaşıyor, varis tedavisine yardımcı oluyor. Kalp krizi riskini azaltıyor, iyi kolesterolün yükselmesine kötü kolesterolün azalmasına katkıda bulunuyor. Antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu oluyor, kanser tedavisinde meydana gelen olumsuzlukların daha az yaşanmasına katkıda bulunuyor. Gözlerdeki kılcal damarlarda kan dolaşımını kuvvetlendiriyor. Yaşlanmaya bağlı görme gücünde bozulma meydana gelmesi gibi sorunları engelliyor, kollajeni güçlendiriyor, bağ dokusunu kuvvetlendirerek cildin sarkmasını önlüyor. Basur ve varis gibi toplardamar yetersizliklerinde etkili, sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıklarına da şifa oluyor. C vitamininin etkisini artırıyor, saç hücrelerini artırıyor.
17.03.2022 Sağlık
Yüksek tansiyonu bitiriyor, inme riskini en aza indiriyor! Bir bardak yetiyor, yüzde 65...
Yüksek tansiyonu bitiriyor, inme riskini en aza indiriyor! Bir bardak yetiyor, yüzde 65... Yüksek tansiyonu bitiriyor, kalp krizi ve inme riskini en aza indiriyor, kalp-damar sağlığı için çok önemli bir besin. Gerekli olan mükemmel bir polifenol kaynağı, antioksidan bakımından çok zengin. Kan damarlarını çevreleyen kaslarda gevşeme sağlayarak kan basıncının düzenlenmesine yardımcı oluyor, hipertansiyon riskini yüzde 65 düşürüyor. Kahvaltıda bir bardak yetiyor, insan sağlığı için mucizeler yaratıyor.
29.12.2021 Sağlık
Hiper tansiyonu tetikliyor, kolesterole neden oluyor! Hepsi birer sağlık düşmanı
Hiper tansiyonu tetikliyor, kolesterole neden oluyor! Hepsi birer sağlık düşmanı Hiper tansiyon tetikliyor, kan damarlarını daraltarak kalp krizine neden oluyor. Popüler bir Akdeniz bitkisidir, kötü kolesterolü yükselttiğinden arterlerin tıkanmasına neden oluyor. Bazı insanlar öksürük, mide ekşimesi, boğaz ağrısı gibi problemlerin tedavisinde tercih ediyor ama sağlık için büyük risk taşıyor. Kan damarlarını büzerek, fazla kanı uzaklaştırıyor ve ağrıyı azaltıyor. Hepsi birer sağlık düşmanı, kardiyologlar bu besinlerin tamamını diyet listelerinden çıkarıyorlar. İşte o gıdalar...
2.12.2021 Sağlık
Hipertansiyon her yıl 10 milyon cana mal oluyor
Hipertansiyon her yıl 10 milyon cana mal oluyor Hipertansiyonun dünyada erken ölümün başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun “Çağımızın en yaygın kronik hastalıklarından biri olan hipertansiyon, dünya çapında her yıl 10 milyondan fazla insanın ölümüne neden oluyor. Riski azaltmanın en önemli yollarından biri tuz alımını düşürmektir. 2-3 gram yani yaklaşık 1 çay kaşığı tuz aslında günlük ihtiyacımızı karşılıyor. Ülkemizde maalesef günlük 18 gram gibi oldukça yüksek tuz alımına sahibiz” dedi.
17.05.2021 Sağlık