Hilafet

Hilafet

Son dakika hilafet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hilafet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hilafet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hilafet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hilafet gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 hilafet haberi bulunmuştur. Tüm hilafet haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Hilafet Bayrağı ile Kelime-i Tevhid bayrağı farkı nedir? Neden gündem oldular?
Hilafet Bayrağı ile Kelime-i Tevhid bayrağı farkı nedir? Neden gündem oldular? Hilafet Bayrağı ve Kelime-i Tevhid Bayrağı, 1 Ocak'ta Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü nedeniyle gündem oldu. Bunun üzerine Kelime-i Tevhid Bayrağı kelimesi gündemdeki yerini aldı. Peki, Kelime-i Tevhid Bayrağı nedir, neden gündeme geldi?
2.01.2024 Gündem
Kureyş Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kureyş Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Kureyş Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kureyş Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Kureyş Suresi Mekke döneminde inmiştir. 4 âyettir. Kureyş, Hz. Peygamberin mensup olduğu kabilenin adıdır. Peki, Kureyş Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Kureyş suresinin Türkçe meali nedir? İşte Kureyş Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, emniyet ve savcılık ifadelerini reddetti
DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, emniyet ve savcılık ifadelerini reddetti Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirilen DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, tutuklu yargılandığı davada savcılık ifadelerini reddetti. İfadelerini baskı altında verdiğini belirten sanık Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast ile LGBT üyelerine yönelik saldırı iddialarını da kabul etmedi. Mahkeme, Kılıçdaroğlu ve Ankara Barosu LGBTİQ kurulunun katılma taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.
8.06.2022 Gündem
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı'
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Dünya Azerbaycanlıları Koordinasyon Şurası Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, 'Öncesi ve Sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' adlı makale kaleme aldı. Attar, "Ermenistan ve hamilerinin yaklaşık 200 yıl boyunca Türklere karşı giriştikleri acımasız siyaset ve neticesinde Azerbaycan'da '31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü' ilan edilmesine neden olan bu kara günün kökenleri 19. yüzyıla kadar uzanır. 31 Mart 1918 yılında Ermeniler başta Bakü olmak üzere Şamahı, Guba, Kürdemir, Salyan ve Lenkeran şehirlerinde büyük soykırımlar yapmıştır. Sadece bir gün içerisinde Bakü'de 12 bin Türk öldürülmüştür. Bazı dış kaynaklara göre bu sayı 25 bin civarındadır. 31 Mart 1918’i doğuran olaylar için ise biraz daha öncesine bakmak gerekir"
1.04.2022 Dünya
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir? 33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
10.02.2022 Gündem
Zonguldak'ta cami inşaatına asılan bayrakla ilgili soruşturma
Zonguldak'ta cami inşaatına asılan bayrakla ilgili soruşturma Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yapımı devam eden Kavaklık Camisi'nin inşaatındaki Türk bayrağının yanına, üzerinde Arapça Kelime-i Tevhid (La ilahe illallah) yazılı yeşil bayrak asılmasıyla ilgili Kozlu Kaymakamlığı’nca soruşturma başlatıldı.
25.08.2021 Gündem
Son seçim anketinde flaş sonuçlar ortaya çıktı
Son seçim anketinde flaş sonuçlar ortaya çıktı Son anket sonuçları yayınlandı. Optimar’ın yaptığı anket sonuçlarına göre kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı 43.1 çıkıyor. CHP yüzde 22 olurken, onu 10.6’yla MHP takip ediyor. HDP’nin yüzde 10.4 çıktığı ankette İYİ Parti 9.8 görünüyor.
26.08.2020 Siyaset
Mahatma Gandhi'nin posta kutusuna bırakılan gözlüğü rekor fiyata satıldı
Mahatma Gandhi'nin posta kutusuna bırakılan gözlüğü rekor fiyata satıldı Mahatma Gandhi'nin gözlüğü İngiltere'de rekor fiyata satıldı. Posta kutusuna bırakılan gözlük yaklaşık 2 milyon 496 bin liraya alıcı buldu.
22.08.2020 Dünya
Twitter kapanacak mı? Mahir Ünal'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması
Twitter kapanacak mı? Mahir Ünal'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, sosyal medya düzenlemesine ilişkin ''İşin kalbi yasal ve mali olarak muhataplık oluşturulması gerekliliği'' dedi.
30.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Atatürk açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Atatürk açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk'e hakaret iddialarıyla ilgili konuşan Kalın, "Hutbede Atatürk’e dil uzatılması diye bir şey söz konusu değil. Çünkü Atatürk bu vakfiyeyi ortadan kaldırmış değil. Dönemin şartları içerisinde oranın müze olarak kullanılmasına karar verilmiş." ifadelerini kullandı.
28.07.2020 Gündem
Devlet Bahçeli'den Yunanistan'a çok sert tepki
Devlet Bahçeli'den Yunanistan'a çok sert tepki Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Selanik'te Türk bayrağını alçakça ateşe verecek kadar gözlerini kan ve nefret bürümüş olan Yunan Faşistlerinin sıradan Bizans artıklarından başka bir özellikleri olmadığı da bizim nazarımızda açık bir gerçektir. Yunanistan'ın bu tutumu ne istikrara, ne huzura, ne de barışa hizmettir." ifadelerine yer verdi.
27.07.2020 Siyaset
Ayasofya'da dikkat çeken görüntü! 'Yeşil Sancak' minbere asıldı...
Ayasofya'da dikkat çeken görüntü! 'Yeşil Sancak' minbere asıldı... Ayasofya'da ilk Cuma namazı kılındı. Cuma namazı öncesinde bir görüntü dikkatleri çekti. Sosyal medyada da binlerce kişi tarafından paylaşılan görüntüde, Ayasofya Camisi'ndeki minbere 'yeşil sancaklar' asıldığı görüldü. Yeşil sancaklar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılır ve minberin sağ giriş tarafına kılıç konulurdu.
24.07.2020 Gündem
Sakal-ı Şerif  ve Hırka-i Şerif online olarak görülebilecek! Sakalı Şerif online ziyaret nasıl yapılır?
Sakal-ı Şerif ve Hırka-i Şerif online olarak görülebilecek! Sakalı Şerif online ziyaret nasıl yapılır? Ramazan bu yıl corona virüsün gölgesinde başladı. Ramazan öncesi camilerin kapatılmasıyla birlikte teravih namazları da bu sene camilerde kılınamıyor. Her yıl Ramazan ayında en çok ziyaret edilen yerlerin başında Hırka-ı Şerif ve Sakal-ı Şerif'in olduğu camiler ve müzeler geliyordu. Ancak bu sene camilerin kapalı olması ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle Hırka-ı Şerif ve Sakal-ı Şerif'te canlı olarak görülemeyecek. Ancak dijitalten online olarak Sakal-ı Şerif ve Hırka-i Şerif'i görebilirsiniz. Peki, Sakalı Şerif online ziyaret nasıl yapılır? İşte kutsal emanetler, Hırka-ı Şerif ve Sakal-ı Şerif ziyaretleri ve detaylı bilgiler...
1.05.2020 Ramazan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosunda gerçekleştirilecek Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna katıldı. "Kurtuluş Savaşı'na gönderdiğiniz yardımları unutmayacağız. Dün Çanakkale bugün Keşmir. Bizim için Keşmir o dur o olacaktır." diyen Erdoğan, 'Biz sizi sevmeyeceğiz size muhabbet beslemeyeceğiz de kimi seveceğiz kime muhabbet besleyeceğiz.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaparken Pakistan geleneklerine göre vekillerin alkış tutmak anlamına gelen masalara vurmaları dikkat çekti.
14.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabı sorulacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabı sorulacak! İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir Alevi ailenin evinin duvarına yazı yazılarak, çarpı işareti konulması ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, niye ülkemizi bölmek, parçalamak için açık ve net söylüyorum; Türkiye’de bizim devlet olarak, yönetim olarak böyle bir problemimiz, böyle bir sorunumuz yoktur. Bu kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır, bunları yakalandığı zaman da hesabı sorulacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Din Şurası Toplantısındaki açıklamalarının ardından bir taksi durağına giderek taksicilerle çay eşliğinde sohbet etti.
28.11.2019 Siyaset
Toplu cin çıkarma seansı!
Toplu cin çıkarma seansı! İtirafçı olup DEAŞ’ın Kocaeli yapılanmasını deşifre eden ‘il emiri’ Cem Ertürk ve diğer sanıklar hakkındaki iddianamede, ‘cin çıkarma’ seansına ait görüntüler de yer aldı. İddianamedeki analize göre 15 kişilik grup yerde yatarken bir kişi de ‘cin çıkarıyor’.
29.06.2019 Gündem
'IŞİD lideri Bağdadi' 5 yıl sonra ilk kez görüntülü mesaj yayınladı
'IŞİD lideri Bağdadi' 5 yıl sonra ilk kez görüntülü mesaj yayınladı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi olduğu düşünülen bir kişi yayınladığı görüntülü mesajında IŞİD militanlarının öldürülmeleri ve hapse atılmaları nedeniyle intikam sözü verdi.
30.04.2019 Dünya
Savaş uçakları, terör örgütü DEAŞ'ın liderlerinin toplandığı binayı vurdu
Savaş uçakları, terör örgütü DEAŞ'ın liderlerinin toplandığı binayı vurdu Irak jetleri, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da terör örgütü DEAŞ'ın liderlerini hedef alan bombardıman düzenledi. 30 kadar üst düzey DEAŞ yöneticisinin toplandığı ev yerle bir edildi.
31.12.2018 Dünya
Son dakika... Suudi Arabistan Türkiye'yi suçlayarak harekete geçti!
Son dakika... Suudi Arabistan Türkiye'yi suçlayarak harekete geçti! Son günlerde Suudi Arabistan'ın veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın Türkiye karşıtı tavırları dikkat çekiyor. Salman, Türkiye’yi neredeyse bir yüzyıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun çöktüğü zaman ortadan kalkmış olan İslami Hilafet'i geri getirmek için çaba sarf etmekle suçlamaya başladı. Belli ki Türkiye, Suudi Arabistan’ın Arap dünyasındaki liderliğini sallamaya başlamış.
9.03.2018 Dünya
Teröristler böyle yakalandı
Teröristler böyle yakalandı Suriye'nin batısındaki İdlib'de rejimin kontrol ettiği bölgede çok sayıda DAEŞ teröristi ele geçirildi. Bir pikaba bindirilip götürülen katil sürüsü arasında bir çocuk dikkat çekiyor.
12.02.2018 Dünya
"DEAŞ'ı kuran ilk kadrodanım"
"DEAŞ'ı kuran ilk kadrodanım" Şanlıurfa'da DEAŞ terör örgütüne yönelik bir operasyonda örgütün sözde 'Sağlık Emiri' Kefah Beşşar Hüseyin korumasıyla birlikte yakalandı.
25.01.2018 Gündem
ABD'den kritik PKK/PYD açıklaması
ABD'den kritik PKK/PYD açıklaması ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral McKenzie, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Dana White ile ortak basın toplantısı düzenledi.
11.01.2018 Dünya
AVM, askeri noktalar ve ibadethaneleri hedeflediler!
AVM, askeri noktalar ve ibadethaneleri hedeflediler! Amman yönetimi, terör örgütü IŞİD'in planladığı büyük saldırıların alışveriş merkezleri, askeri noktalar veya ibadet yerlerini hedef seçtiğini duyurdu.
8.01.2018 Dünya
Suudi kanalında Osmanlı'ya küstah suçlama
Suudi kanalında Osmanlı'ya küstah suçlama Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Fahrettin Paşa ile ilgili fikirleri büyük eleştirilerin hedefi olurken, Suudi televizyon kanalında konunun analizi yapıldı ve bakana adeta sahip çıkıldı.
26.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hilafet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hilafet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.