Hibrit

Hibrit

Son dakika hibrit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hibrit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hibrit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hibrit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hibrit gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.160 hibrit haberi bulunmuştur. Tüm hibrit haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın Türkiye için elzem olduğunu belirterek, “Bütün partilerin yeni anayasaya ilişkin hazırlıklar yapmalarını bekliyorum. Seçimden sonraki dönemde yeni anayasa meselesini başta grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek takip edeceğim" dedi.
26.03.2024 Gündem
TÜİK açıkladı! Taşıt sayısı yüzde 9,3 azaldı
TÜİK açıkladı! Taşıt sayısı yüzde 9,3 azaldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısının istatistiklerini paylaştı. Trafiğe kaydı yapılan araçların bir önceki aya göre yüzde 9,3 azalarak 193 bin 600 olduğunu açıkladı.
20.03.2024 Gündem
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Yaşam
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
Toyota yüz binlerce aracı geri çağırıyor
Toyota yüz binlerce aracı geri çağırıyor Toyota Motor, ABD'de 280 bin 663 aracı servislere geri çağırma kararı aldı.
27.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getirecek.
1.02.2024 Adana
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Güçlü roketler TEKNOFEST’te yarışıyor
Güçlü roketler TEKNOFEST’te yarışıyor Türkiye’nin havacılık ve savunma endüstrisi için geleceğin lider gençlerini hazırlayan TEKNOFEST Roket Yarışmasına başvurular başladı. ROKETSAN yürütücülüğünde düzenlenen ve dünyanın sayılı roket yarışmaları arasında yer alan TEKNOFEST Roket Yarışması bilim, teknoloji, fen, matematik ve mühendislik alanlarında iddialı gençlere benzersiz bir deneyim fırsatı sunuyor. Farklı alanlardaki bilgi birikimlerini kullanan gençler, disiplinler arası düşünerek ve karmaşık işlemleri, süreçleri planlayarak roket tasarımı, üretim ve entegrasyonunu başarıyor. Ayrıca, başarıyla uçuşunu gerçekleştiren diğer takımların tecrübelerinden de faydalanan ekipleri farklı tasarım örneklerini inceleyebilecekleri dostça bir rekabete teşvik ediyor.
5.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Toyota 1 milyon aracını geri çağıracak! Hisseler dibi gördü
Toyota 1 milyon aracını geri çağıracak! Hisseler dibi gördü Japon otomobil üreticisi Toyota'nın yaklaşık 1 milyon aracı geri çağıracağını açıklandı. Güvenlik amaçlı atılan bu adım, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı 2020-2022 Toyota ve Lexus modellerini içeriyor.
21.12.2023 Gündem
OYAK ve Renault’tan Türkiye’ye 400 milyon euroluk yatırım
OYAK ve Renault’tan Türkiye’ye 400 milyon euroluk yatırım Güçlü ortağı OYAK ile 50 yıldan uzun süredir Türkiye’de faaliyet gösteren dünya devi Renault, Türkiye’yi markanın ihracat üssü yapacak bir adım atıyor. Türkiye için 2027 oyun planını İstanbul’dan dünyaya duyuran Renault ve OYAK 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı. 2027’den önce 4 yeni Renault modeli Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında üretilecek.
11.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sistem çok kötü bir sınav vermekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sistem çok kötü bir sınav vermekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanlığınca düzenlenen "Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi"ne video mesaj gönderdi.
24.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tek haneli enflasyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tek haneli enflasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük başarımız şimdiye kadar ülkemizi sıcak çatışmaların tarafı yapmamak ve istikrarsızlık ateşinin ülkemize sirayet etmesine izin vermemek olmuştur. Tam tersine uyguladığımız dengeli, ilkeli ve soğukkanlı politikalarla Türkiye’yi krizlerin çözümünde anahtar ülke konumuna getirdik" dedi.
4.11.2023 Gündem
Araba fiyatları dibi gördü! Otomobile olan talep ısındı, satışlar rekor kırdı
Araba fiyatları dibi gördü! Otomobile olan talep ısındı, satışlar rekor kırdı Araba alacak milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Araba fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomotiv sektöründe fiyatlar düşüp kampanyalar devam ederken satışlarda Ekim ayı rekoru geldi. 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 63.7 oranında arttı. Açıklanan verilerle birlikte otomobile olan talebin soğumadığı aksine daha da ısındığı ortaya çıktı.
2.11.2023 Otomobil
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin hepimizin hayatında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Bakan Kacır milli teknoloji hamlelerinin önemine dikkat çekerken, 'KAAN 2028-2029’da Türk Silahlı Kuvvetlerine 20 adet teslim edilecek. KAAN’ın ayaklarının yerden kesilmesi için gün sayıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk aylarında ümit ediyoruz ki gökyüzünde KAAN’ı göreceğiz.' dedi.
29.10.2023 Gündem
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham alan şirketler, zorlu geçen 2023 yılına rağmen 100. yılda yeni tesisler açtı. Birçok şehirde faaliyete geçen fabrikalar üretiyor, yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.
29.10.2023 Ekonomi
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Ücretsiz internet müjdesi! Tarih belli oldu
Ücretsiz internet müjdesi! Tarih belli oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu "Ücretsiz internet projesi için 10 gb interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonundan gerek IMEI numarasından örtüşmesini sağlayacağız. Başkası kullanamayacak. BTK ile bunu sağlama yeteneğine sahibiz. Bu ay 10 gb internet başlar. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Gençler hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörü kullanabilecekler" dedi.
2.10.2023 Gündem
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğu "Şuan İstanbul’un raylı sistem ağı 338,8 kilometre ve yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 394,5 kilometreye yükselecek. Kimsenin şüphesi olmasın ki İstanbul’da araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına Kazlıçeşme-Sirkeci projesi gibi çevreye duyarlı modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize devam edeceğiz. Bu Hattımızı bu yılsonunda hizmete alacağız. Hayırlı olsun” dedi.
19.08.2023 Ekonomi
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, otomotivde yeni yatırımlar çekmek üzere sıcak görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Kacır, “Avrupa firmalarının yanı sıra aralarında Çin’in de bulunduğu Uzakdoğu’dan birkaç markayla görüşüyoruz. Yıl bitmeden bunlardan en az birinin yatırım kararını duyurmasını bekliyoruz. Listede Manisa da var” diye konuştu.
14.07.2023 Ekonomi
Yerli ve milli ayçiçeği tohumundan bu yıl ilk mahsul alınacak: Böylesi görülmedi, rekor kıracak
Yerli ve milli ayçiçeği tohumundan bu yıl ilk mahsul alınacak: Böylesi görülmedi, rekor kıracak Tekirdağ’da, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Tohumcular Derneği (TRAKTOD) ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu bu yıl ilk mahsulünü verecek.
13.07.2023 Ekonomi
NATO Vilnius Zirvesi bildirisinde çarpıcı Türkiye detayı
NATO Vilnius Zirvesi bildirisinde çarpıcı Türkiye detayı Dünyanın dikkatle takip ettiği NATO zirvesinde bildiri yayınlandı. Vilnius Zirvesi Bildirisinde, NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı Kristersson arasında varılan anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.
11.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hibrit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hibrit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.