Diyarbakır'da büyük skandal! UNESCO mirasına moloz...
Diyarbakır'da büyük skandal! UNESCO mirasına moloz... Diyarbakır'ın tarihi surlarıyla birlikte, 2015 yılında Türkiye'nin 14'üncü miras alanı olarak Dünya Mirası Listesi'ne eklenen Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri kıyısına dökülen hafriyatla kirletiliyor. Dicle Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Hevsel'in çöp alana dönüştürülmesinin üzücü olduğunu belirterek, "Hafriyat buranın doğal yapısını, burada yaşayan ve üreyen canlıları olumsuz etkilemektedir. Eğer bu genişlerse, listeden çıkma durumunda bile kalabiliriz. Bu büyük bir tehdittir" dedi.
18.05.2020 Gündem
Bıyıklı kamışçın, bilim insanlarını heyecanlandırdı
Bıyıklı kamışçın, bilim insanlarını heyecanlandırdı Diyarbakır'da, UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Hevsel Bahçeleri'nin olduğu Dicle Vadisi'ndeki bataklık ve sazlık alanda, ilk kez bıyıklı kamışçın (Acrocephalus melanopogon) kuşunun görülmesi, uzmanları heyecanlandırdı.
23.04.2020 Gündem
'Mal gelmişler mal gidecekler'
'Mal gelmişler mal gidecekler' DİYARBAKIR’da Dicle Üniversitesi kampus alanında bulunan Hevsel Bahçeleri’ndeki ağaç katliamına karşı eylem yapan öğrencileri ziyaret eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın Divle Vadisi’ne el koyduğunu belirterek, "Bu bir gezi direnişidir" dedi...
29.09.2021 Gündem
BDP ve DTK'ya sert eleştiri!
BDP ve DTK'ya sert eleştiri! BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Hevsel Bahçeleri’nde düzenlenen eylemlere sert tepki gösterdi.
3.03.2014 Siyaset