Helmand

Helmand

Son dakika helmand haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan helmand ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını helmand haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Helmand

haberleri sayfasında son dakika yaşanan helmand gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 helmand haberi bulunmuştur. Tüm helmand haberleri aşağıda listelenmiştir.
İngiltere’den Afganistan skandalı! Öldürülen siviller için ödenen tazminat tepki çekti
İngiltere’den Afganistan skandalı! Öldürülen siviller için ödenen tazminat tepki çekti ABD ve BM kuvvetlerinin Afganistan’dan çekilmesinden sonra Taliban, ülkede yönetimi ele geçirdi. Tüm dünya ülkeden gelen görüntülere kilitlenmiş durumdayken, işgal sürecine ilişkin skandal bir iddia ortaya atıldı. İngiliz kuvvetlerinin 86 çocuk ve 200'den fazla yetişkin sivilin ölümüyle bağlantılı olduğu, bu kişiler için ortalama 2 bin 380 sterlin tazminat ödediği ve bazı çocuklar içinse sadece birkaç 100 sterlin verildiği tespit edildi.
24.09.2021 Dünya
Taliban kritik vilayetleri ele geçirdi
Taliban kritik vilayetleri ele geçirdi Son dakika haberi.... Afganistan'ın güneyi ve batısındaki Badgis, Gur ve Halmand vilayetlerinin merkezi Taliban kontrolüne geçti.
13.08.2021 Dünya
Afganistan'da harita değişti! Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi...
Afganistan'da harita değişti! Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi... Son dakika haberine göre; Afganistan'da son 24 saat içinde ikinci vilayet merkezi Taliban kontrolüne geçti.
7.08.2021 Dünya
ABD ve İngiltere, vatandaşlarından Afganistan'ı derhal terk etmelerini  istedi
ABD ve İngiltere, vatandaşlarından Afganistan'ı derhal terk etmelerini istedi Afganistan'da şiddet olaylarının artması nedeniyle ABD ve İngiltere'nin Kabil Büyükelçilikleri, Afganistan'daki vatandaşlarından, bulabildikleri tüm uçuşları kullanarak en acil şekilde bu ülkeyi terk etmelerini istedi.
7.08.2021 Dünya
Afganistan'da sıcak gelişme! Taliban orayı ele geçirdi
Afganistan'da sıcak gelişme! Taliban orayı ele geçirdi Afgan hükümet güçleri, İran sınırındaki çatışmalarda ilk kez bir vilayet merkezinin kontrolünü, Taliban'a karşı kaybetti.
6.08.2021 Dünya
Afganistan'da pazar yerine roketli ve bombalı saldırı: 23 ölü
Afganistan'da pazar yerine roketli ve bombalı saldırı: 23 ölü Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinin Sangin ilçesinde pazar yerinde düzenlenen roketli ve bombalı saldırıda 23 sivil hayatını kaybetti.
29.06.2020 Dünya
8 yıl önce öldürülmüştü! Dünyayı sarsan gelişme...
8 yıl önce öldürülmüştü! Dünyayı sarsan gelişme... Terör örgütü El-Kaide ile ilgili yeni gelişme dünyayı sarstı. Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda, terör örgütü El Kaide'nin üst düzey komutanı Asim Umar'ın da öldürüldüğü bildirildi.
9.10.2019 Dünya
Afganistan'da NATO hava saldırısında 8 polis öldü
Afganistan'da NATO hava saldırısında 8 polis öldü NATO kuvvetlerinin Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde düzenlediği hava saldırısında 8 polisin öldüğü bildirildi.
17.05.2019 Dünya
Son dakika... Ülkede kutlamalar sırasında patlama! Vali yaralı
Son dakika... Ülkede kutlamalar sırasında patlama! Vali yaralı Afganistan'da Çiftçiler Günü kutlaması yapılırken bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.
23.03.2019 Dünya
Afganistan'da askeri üsse saldırı
Afganistan'da askeri üsse saldırı Taliban militanları, Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde bulunan Şorab askeri üssüne saldırı düzenledi.
1.03.2019 Dünya
Afganistan'da bir polis 8 meslektaşını öldürdü
Afganistan'da bir polis 8 meslektaşını öldürdü Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde Taliban örgütü ile bağlantısı olduğu sanılan polisin, 8 meslektaşını öldürüp kaçtığı bildirildi.
10.02.2019 Dünya
Taliban komutanı öldürüldü
Taliban komutanı öldürüldü Afganistan’ın güneyinde Taliban komutanlarından Abdul Manan'ın öldürüldüğü bildirildi. Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zuvak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manan'ın Helmand eyaletinin Nevzad ilçesinde hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı.
3.12.2018 Dünya
Afganistan'da roketli saldırı
Afganistan'da roketli saldırı Cumhurbaşkanı Gani'nin ziyareti sırasında Helmand kent merkezine roket mermisi fırlatıldı
28.10.2018 Dünya
Afganistan seçimler için sandık başına gidecek
Afganistan seçimler için sandık başına gidecek Afganistan'da 2015'ten bu yana iki defa ertelenen milletvekili seçimleri cumartesi günü yapılacak.
19.10.2018 Dünya
Afganistan'daki çatışmalarda 9 ayda 2 bin 798 sivil öldü
Afganistan'daki çatışmalarda 9 ayda 2 bin 798 sivil öldü Afganistan'da devam eden çatışmalarda bu yılın ocak-eylül döneminde 2 bin 798 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonunun (UNAMA) yayımladığı raporda, Afganistan'daki sivillerin, silahlı çatışmaların hedefi olmaya devam ettiği belirtildi.
11.10.2018 Dünya
Hakkanilerin kurucusu Celaleddin Hakkani öldü
Hakkanilerin kurucusu Celaleddin Hakkani öldü Bir dönem Taliban iktidarı sırasında bakanlık da yapan, Afganistan'ın en ürkütücü grubu Hakkanilerin kurucusu bu sabah öldü. Taliban örgütü, uzun süredir hasta olan Hakkani'nin öldüğünü bu sabah saat 06.19'da duyurdu.
4.09.2018 Dünya
Afganistan'da ateşkes sona erdi
Afganistan'da ateşkes sona erdi Taliban ile Afgan hükümeti arasında Ramazan Bayramı boyunca süren ateşkesin bitmesinin ardından çatışmalar yeniden başladı.
28.06.2018 Dünya
Afganistan'da bombalı saldırı: 12 ölü, 40 yaralı
Afganistan'da bombalı saldırı: 12 ölü, 40 yaralı Afganistan'ın Helmand kentinde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 12 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.
23.03.2018 Dünya
Afganistan'da Taliban üyesi bir Alman yakalandı
Afganistan'da Taliban üyesi bir Alman yakalandı Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinin Girişk ilçesinde düzenlenen operasyonda Taliban örgütü üyesi bir Alman vatandaşı yakalandı.
1.03.2018 Dünya
Türkiye, Afganistan'daki terör saldırılarını kınadı
Türkiye, Afganistan'daki terör saldırılarını kınadı Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil ile Farah ve Helmand vilayetlerinde meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınadığını bildirdi.
24.02.2018 Gündem
Afganistan'da intihar saldırısı: 15 yaralı
Afganistan'da intihar saldırısı: 15 yaralı Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinin merkezinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 15 kişi yaralandı.
27.12.2017 Dünya
Ülkede yol kenarına yerleştirilen patlayıcı sivilleri hedef aldı
Ülkede yol kenarına yerleştirilen patlayıcı sivilleri hedef aldı Afganistan'ın güneyindeki Helmand eyaletinde meydana gelen patlamada 7 sivil yaşamını yitirdi.
24.12.2017 Dünya
Afganistan'da intihar saldırısı: 2 polis öldü
Afganistan'da intihar saldırısı: 2 polis öldü Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinin merkezinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 2 polisin öldüğü bildirildi.
18.12.2017 Dünya
ABD’den Taliban'ın afyon üretim tesisine hava saldırısı
ABD’den Taliban'ın afyon üretim tesisine hava saldırısı NATO öncülüğündeki Kararlı Destek Operasyonu ve ABD Afganistan Kuvvetleri Komutanı Amerikalı General John Nicholson, ABD ve Afganistan uçaklarının Afganistan'da Taliban'a ait 10 afyon üretim tesisine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
20.11.2017 Dünya
Afgan hava kuvvetleri yanlışlıkla güvenlik güçlerini vurdu
Afgan hava kuvvetleri yanlışlıkla güvenlik güçlerini vurdu Afganistan'da hava kuvvetlerinin Taliban'a yönelik operasyonunda yanlışlıkla vurulan 10 Afgan güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.
1.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Helmand ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki helmand haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.