Hayvan

Hayvan

Son dakika hayvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.956 hayvan haberi bulunmuştur. Tüm hayvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan müjdeyi duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak
Bakan müjdeyi duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacakTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 211 milyon 646 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.
26.07.2024Ekonomi
Başkan Demirçalı: “Türkiye'nin en iyi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini yapacağız”
Başkan Demirçalı: “Türkiye'nin en iyi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini yapacağız”Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, ilçeye çok modern bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi kuracaklarını söyledi.
25.07.2024Adana
Bursa'da kedi dayağı: Besledikleri kediyi öldüren baba- oğul tarafından darp edildi!
Bursa'da kedi dayağı: Besledikleri kediyi öldüren baba- oğul tarafından darp edildi!Bursa'nın İnegöl ilçesinde Serpil B. (57) ile kızı Cansu Y. (30), besledikleri kediyi otomobil ile ezdikleri gerekçesiyle tartıştıkları komşuları Ali A. (56) ve Yurdanur G. (30) tarafından darbedildi. Anne ile kızı yaralanırken, baba ve kız gözaltına alındı.
25.07.2024Gündem
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değil
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değilTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamada bulunuyor.
24.07.2024Gündem
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçti
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçtiSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıktı
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıktıTBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi görüşmelerinde 5. maddede yer alan “ötanazi” ibaresi, AK Parti Grubu’nun önergesiyle metinden çıkarıldı.
22.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyor
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyorBaşıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti kaynaklar, 'ötenazi' kelimesinin kanun teklifinden çıkarıldını bildirdi.
22.07.2024Gündem
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyor
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.
22.07.2024Gaziantep
Adana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edildi
Adana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edildiAdana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edilmesinin ardından köydeki tüm hayvanlar karantinaya alınırken, köye hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Köyde aşılama çalışması başlatıldı.
21.07.2024Adana
MEB'den yeni adım: 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi kuruluyor
MEB'den yeni adım: 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi kuruluyorMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye'de tarım alanında nitelikli iş gücünün karşılanmasına destek olunması amacıyla 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi açıldı.
20.07.2024Gündem
Sokak hayvanları çözümüne Gaziantep modeli: Hayvan dostu şehir olmak için çalışıyor
Sokak hayvanları çözümüne Gaziantep modeli: Hayvan dostu şehir olmak için çalışıyorSahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifi, ‘ötanazi’ tartışmalarıyla bazı hayvanseverlerle köpek saldırısına uğrayan mağdurları karşı karşıya getirirken Meclis’i de bıçak gibi böldü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Biz bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Ne hayvanların tüyüne zarar verdik ne de ötanazi yaptık. Mutlu hayvan, mutlu insan...” diyerek çözüm modellerini anlattı.
20.07.2024Gaziantep
Kastamonu'da şaşkınlık veren olay! Çift başlı buzağı ölü doğdu
Kastamonu'da şaşkınlık veren olay! Çift başlı buzağı ölü doğduKastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde bir ineğin sezaryenle gerçekleştirilen doğumunda, iki başı olan buzağı ölü doğdu.
19.07.2024Gündem
Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarının bakımı için arazi arayışında
Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarının bakımı için arazi arayışındaSeyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ve yöneticiler ile bir araya geldi. Başkan Tekin, Seyhan'a Hayvan Bakım Evi kazandırmak için arazi arayışlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.
19.07.2024Adana
Sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi nedir? Sokak hayvanları yasası 17 madde
Sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi nedir? Sokak hayvanları yasası 17 maddeSahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İlk 3 madde kabul edildi. Peki, Sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi nedir, sokak hayvanları yasası 17 madde neyi içeriyor?
18.07.2024Gündem
Sokak hayvanları teklifi komisyonda hararetli başladı! Böyle tepki gösterdi
Sokak hayvanları teklifi komisyonda hararetli başladı! Böyle tepki gösterdiKamuoyunda tartışmalara yol açan, hasta olanların yanında sayıları kamu güvenliği açısından tehlike oluşturan sahipsiz hayvanlara ötanazi öngören sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda da tartışmalı başladı. Muhalefet milletvekillerinin salonun küçük olduğu itirazlarıyla yaşanan tartışmaların ardından komisyon görüşmeleri daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alındı.
17.07.2024Gündem
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Sahipsiz kedilerin birden yok olursa sokaklar Paris'e döner!
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Sahipsiz kedilerin birden yok olursa sokaklar Paris'e döner!Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, sahipsiz sokak hayvanlarının popülasyonun kontrol altına alınmasına yönelik Meclise sunulan yasa tasarısıyla ilgili, “Eğer sahipsiz hayvanlar kontrolsüz şekilde uyutulup sayıda keskin bir düşüş olursa kediler azaldığı için kentlerimizin sokaklarında fare sayısı artar ve Paris’e dönebilir. Köpekler azaldığı için de yabani hayvanlar şehre kolayca inebilir. Çalışmayı yaparken dengeyi iyi gözetmek lazım” dedi.
17.07.2024Adana
Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'te
Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'teBaşıboş sokak köpekleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bu konuyla ilgili olarak yeni bir adım daha atılıyor. AK Parti'nin başıboş sokak köpeklerine ilişkin hazırladığı teklif, bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülecek.
17.07.2024Gündem
Gaziantep'teki depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyor
Gaziantep'teki depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyorKahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım ve kayıpların olduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde hayvanları telef olan besiciler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kendilerine verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğiyle üretime devam ediyor.
17.07.2024Gaziantep
Börü ne demek? Börü film konusu ve Börü (film) oyuncuları
Börü ne demek? Börü film konusu ve Börü (film) oyuncuları15 Temmuz’un yıl dönümünde Börü ekranlara geliyor. Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Murat Arkın, Can Nergis, Özge Gürel gibi isimlerin yer aldığı filmin konusu ile anlamı sorgulanıyor. Peki, Börü ne demek? Börü film konusu nedir?
15.07.2024Gündem
Adana'da göçer hayvancılar suya daha kolay ulaşacak
Adana'da göçer hayvancılar suya daha kolay ulaşacakTarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Adana'da geçimini göçer hayvancılık yaparak sağlayan 16 aileye taşınabilir hayvan içme suyu tankı dağıtıldı.
15.07.2024Adana
Adana'da keşfedildi: 53 milyon yıl önce yaşayan en küçük memeli hayvan ortaya çıktı
Adana'da keşfedildi: 53 milyon yıl önce yaşayan en küçük memeli hayvan ortaya çıktıAdana'da keşfedilen dünyanın en eski en küçük memeli hayvanı 53 milyon yıl önce yaşadığı öne sürülen Batodonoides Vanhouteni bölgede ilk kez görüldü.
15.07.2024Adana
Dünyanın en eski en küçük memeli hayvanı Adana'da görüldü
Dünyanın en eski en küçük memeli hayvanı Adana'da görüldüAdana'nın Feke ilçesinde 53 milyon yıl önce yaşayan dünyanın en eski en küçük memeli hayvanı olduğu öne sürülen Batodonoides Vanhouteni görüldü.
15.07.2024Vatan TV
Yüzlerce fotoğrafçı akın etti! Geleneksel Saimbeyli kelebeği gözlem etkinliği başladı
Yüzlerce fotoğrafçı akın etti! Geleneksel Saimbeyli kelebeği gözlem etkinliği başladıAdana'nın Saimbeyli ilçesinde 8-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “Mavi Kelebek fotoğraf ve gezi” etkinliği çerçevesinde onlarca fotoğrafçı kelebeği görüntülemek için birbiriyle yarıştı.
11.07.2024Adana
Ankara'da 12 nesli tükenme tehlikesi altında olan papağan yakalandı
Ankara'da 12 nesli tükenme tehlikesi altında olan papağan yakalandıAnkara'da hayvan kaçakçılığına yönelik operasyonda, istilacı tür olarak bilinen 12 papağan ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
11.07.2024Gündem
Sosyal medyada bukalmen, baykuş satanlara ceza!
Sosyal medyada bukalmen, baykuş satanlara ceza!Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin, sosyal medyada Yemen bukalemunu, kuzgun, peçeli baykuş ve piton gibi ticareti yasaklanan hayvanları satışa sunan kişilere 230 bin TL para cezası uygulandığını duyurdu.
11.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.