Hayvan

Hayvan

Son dakika hayvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.921 hayvan haberi bulunmuştur. Tüm hayvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı.
24.04.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "694 milyon 461 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Vatan TV
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Gündem
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor!
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor! Diyarbakır'da Dicle Nehri çevresi bırakılan atıklar nedeniyle çöplüğe döndüğünü vurgulayan Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, insan ve hayvan sağlığını etkilemeye başladığını söyledi.
15.04.2024 Gündem
Narkotik köpeği Hulk'un 7'nci yaş günü pasta kesilerek kutlandı
Narkotik köpeği Hulk'un 7'nci yaş günü pasta kesilerek kutlandı Adana'da narkotik dedektör köpeği Hulk'un 7'nci yaş günü pasta kesilerek kutlandı. 6 yıldır Hulk ile birlikte görev yapan polis memuru Ali Çetin (34), “Hulk ile aramızdaki bağ aynı oğul ve baba gibi. Birbirimizi sürekli görüyoruz ancak görmediğimizde onun beni özlediğini biliyorum. Çünkü ben onu çok özlüyorum. Birlikte güzel işler çıkartıyoruz” dedi.
11.04.2024 Adana
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
O köpekler sahipli çıktı! Oğlunu korumak isterken çenesi kırılmıştı
O köpekler sahipli çıktı! Oğlunu korumak isterken çenesi kırılmıştı Bursa’da, 10 yaşındaki oğlu Y.E.K.’yi korumak isteyen Mesut Karagözoğlu’na (46) saldırarak, elleri ve kulağını parçalayan, yere düşerek çenesinin kırılmasına neden olan 4 köpeğin, sahipli ancak çipsiz olduğu ortaya çıktı. 1’i bir çiftliğe, 3’ü ise fabrikalara ait 4 köpeğin de aralarında olduğu, bölgedeki 16 köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından toplatılarak, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde müşahede altına alındı. Çipleri takılarak kayıt altına alınan köpekler, rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından sahiplendirilecek.
8.04.2024 Gündem
Çin aslanı sahibinin bacağını parçaladı! "Böyle bir saldırı hiç beklemezdim"
Çin aslanı sahibinin bacağını parçaladı! "Böyle bir saldırı hiç beklemezdim" Adana’da Tina isimli Chow Chow (Çin Aslanı) cinsi köpek, evde bulunan Linda isimli Pomeranian cinsi köpeği kıskanıp sahibinin bacağını parçaladı. Genç kadının bacağında doku kaybı meydana gelirken doku nakli ile sağlığına kavuşabileceği öğrenildi.
9.04.2024 Adana
Amerika'da polis kaçan keçiyi ‘patates kızartması’ ile yakaladı!
Amerika'da polis kaçan keçiyi ‘patates kızartması’ ile yakaladı! Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas eyaletinin Irving bölgesinde polisi, 1 Nisan’da kaçan bir keçiyi şehir içinde kovalaması ve patates kızartması kullanarak yakalamaya çalışması polisin vücut kamerasına yansıdı. Polis, olayla ilgili olarak yaptığı esprili açıklamasında, “Hayvan ya da insan, kaçabilirsiniz ama polislerimizden ve yardımsever toplumumuzdan saklanamazsınız” ifadelerine yer verdi.
5.04.2024 Vatan TV
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
AK Parti Diyarbakır BŞB Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te önemli açıklamalar
AK Parti Diyarbakır BŞB Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te önemli açıklamalar AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te projelerini açıklıyor. Bilden "Diyarbakır'a raylı sistem getireceğiz. Kaynaklarımız çok fazla. Hepsini Diyarbakır halkımızla yöneteceğiz" dedi. 
29.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Tedirgin eden görüntülere açıklama geldi: At eti sulu olur, mangal söndürür
Tedirgin eden görüntülere açıklama geldi: At eti sulu olur, mangal söndürür Adana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunması tedirginliğe neden olurken, uzmanlar uyarıda bulundu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, "Vatandaşlar, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş eti almalılar" derken; Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" diye konuştu.
27.03.2024 Adana
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi ABD’li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Teksas ve Kansas’taki ineklerden elde edilen süte yapılan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını açıkladı. Yetkililer, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerin karantina altına alınarak iki ila üç hafta içerisinde iyleştiğini belirtti.
27.03.2024 Dünya
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Şarkıcı ve güzellik Merkezi sahibi Banu Parlak'ın köpeği komşusunun köpeğini öldürdü
Şarkıcı ve güzellik Merkezi sahibi Banu Parlak'ın köpeği komşusunun köpeğini öldürdü Beylikdüzü'nde iddiaya göre Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğine saldırdı. Saldırı sonucu köpeği ölen komşu, Banu Parlak'tan şikayetçi oldu. Köpeğin öldüğü kavgayı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
25.03.2024 Gündem
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
25.03.2024 Adana
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
24.03.2024 Adana
Bakan Fidan ve Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı
Bakan Fidan ve Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşen Türkiye Gençlik STK’ları Platformu sahur programında, gençlerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Eğer İstanbul depremine millet olarak sahici bir hazırlık yapmak istiyorsak, devlet olarak refleksimizi önceden var gücümüzle göstermek istiyorsak, şu ana kadar yaşadığımız tüm felaketlerden ders aldığımızı göstermek istiyorsak, Murat Kurum'un Büyükşehir Belediye Başkanı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı
23.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı müjdeyi duyurdu: Tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor
Bakan Yumaklı müjdeyi duyurdu: Tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "1 milyar 610 milyon 593 bin TL tarımsal destekleme ödemesi, bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor" dedi.
22.03.2024 Ekonomi
Kadınları tacizciden kurtaran köpeğe kurşun tartışması
Kadınları tacizciden kurtaran köpeğe kurşun tartışması Çekmeköy'de evinde beslediği 2 köpeğini kız kardeşiyle sokakta gezdiren Seda Nur Koca, iddiaya göre alkollü bir kişi tarafından sözlü tacize uğradı. Şüphelinin elindeki kalasla genç kızların üzerine yürümesi sonrası Bobi isimli sokak köpeği, şüphelinin montunu çekiştirdi. Genç kızlar şüpheliden şikayetçi olurken, olay yerine gelen bekçilerden biri üzerine doğru geldiği gerekçesiyle sokak köpeğine silahla ateş etti. Bekçi hakkında işlem başlatılırken Seda Nur Koca hakkında ise görevli memura hakaretten işlem yapıldı.
21.03.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Ali Üstay kimdir, nereli? Hayvan kaçakçılığı cezası nedir, kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay ne iş yapıyor?
Ali Üstay kimdir, nereli? Hayvan kaçakçılığı cezası nedir, kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay ne iş yapıyor? Ali Haydar Üstay kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İstanbul’da kaçakçılık polisi, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen iş insanı Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda şoke eden detaylar ortaya çıktı. Ali Haydar Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi. Üstay'ın kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı öğrenildi. Peki, Hayvan kaçakçılığı cezası nedir? Kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay hakkında merak edilenler…
21.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.