Haydar İbadi

Haydar İbadi

Son dakika haydar ibadi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haydar ibadi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haydar ibadi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haydar İbadi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haydar ibadi gelişmeleri de dahil olmak üzere 722 haydar ibadi haberi bulunmuştur. Tüm haydar ibadi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı Irak Yüksek Seçim Komiserliği (YSK), parlamento seçimlerinin resmi sitelerinde yayımlandığını, herkesin ulaşma imkanına sahip olduğunu duyurdu.
16.10.2021 Dünya
Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şok açıklama
Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şok açıklama Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şoke edici açıklamalar geldi. İbadi: “Suikastta ABD SİHA’sı, Iraklı yetkililerden onay aldı” ifadesini kullandı.
11.12.2020 Dünya
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı ABD basını İran'ın Irak'taki "siyasi hegemonyası"yla ilgili gizli belgeleri yayınladı. 700 sayfalık belgelerde yer alan iddialarla yer yerinden oynayacak...
18.11.2019 Dünya
Irak hükümeti, Türkiye'yle güvenlik protokolünü onayladı
Irak hükümeti, Türkiye'yle güvenlik protokolünü onayladı Irak Bakanlar Kurulu, Türkiye ile Irak arasındaki güvenlik iş birliği protokolünü onayladı.
14.10.2018 Dünya
Irak'tan Türkiye sınırına asker yerleştirme kararı
Irak'tan Türkiye sınırına asker yerleştirme kararı Bağdat yönetimi, sınır hattında yaşanan ihlalleri gerekçe göstererek Türkiye sınırına asker yerleştirme kararı aldı
17.09.2018 Gündem
Basra yanıyor
Basra yanıyor Irak’ın ikinci büyük kenti Basra’da Temmuz’dan beri süren hükümet protestoları korkutan boyuta ulaştı. İran’ın ülkedeki etkisi yüzünden ekonomik çöküş yaşandığını savunan göstericiler İran Konsolosluğu’nu ateşe verdi
8.09.2018 Dünya
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Iraklı liderlerle telefonda görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Iraklı liderlerle telefonda görüştü ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Bakan Mike Pompeo'nun Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi ve Irak Başbakanı Haydar İbadi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirerek, Irak'taki gelişmeleri ele aldığını belirtti.
1.09.2018 Dünya
Orta Doğu'da her şey değişecek!
Orta Doğu'da her şey değişecek! Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin Ankara ziyaretinde de gündeme gelen Ovaköy sınır kapısının bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini söyledi. Ovaköy-Bağdat hattını ‘yüzyılın fırsatı’ olarak nitelendiren Kazancı, ‘Amerika projeyi engelleme konusunda bazı adımlar atabilir’ uyarısında bulundu.
18.08.2018 Dünya
İbadi’den Ankara ile Tahran’a sürpriz ziyaret
İbadi’den Ankara ile Tahran’a sürpriz ziyaret Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin, bu hafta içerisinde Ankara ile Tahran’ı ziyaret edeceği belirtildi.
11.08.2018 Dünya
Irak'tan ABD'ye büyük şok
Irak'tan ABD'ye büyük şok Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları reddettiğini açıkladı.
9.08.2018 Dünya
BM: “Irak’taki gelişmeler endişe verici”
BM: “Irak’taki gelişmeler endişe verici” Birleşmiş Milletler (BM) Irak’taki gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirerek, hükümetten göstericileri korumaya ve isteklerine saygı duymaya çağırdı.
17.07.2018 Dünya
Irak'ta halk İbadi'nin üyesi olduğu parti binasını bastı
Irak'ta halk İbadi'nin üyesi olduğu parti binasını bastı Irak'ın Hille kentinde işsizlik ve kamu hizmetlerindeki yetersizlik sebebiyle yapılan protestoda göstericiler, kentteki parti binalarını bastı.
14.07.2018 Dünya
Seçim öncesi kadın adayın cinsel ilişki kasedi iddiası Irak’ı karıştırdı!
Seçim öncesi kadın adayın cinsel ilişki kasedi iddiası Irak’ı karıştırdı! 12 Mayıs’ta Irak’ta düzenlenecek seçimler öncesinde, adaylardan birinin cinsel ilişki kaseti olduğu iddiası, ortalığı karıştırdı. Kadın aday videodaki kadının kendisi olmadığını söyledi ama adaylıktan da vazgeçti.
21.04.2018 Dünya
'Öldü' denilen Saddam'ın sağ kolu yeniden ortaya çıktı
'Öldü' denilen Saddam'ın sağ kolu yeniden ortaya çıktı ABD işgaliyle Irak'ta Baas rejiminin devrilmesinin 15. yıldönümünde Saddam Hüseyin'in sağ kolu İzzet İbrahim el Duri'nin Facebook'ta canlı yayımlanan bir videoda boy göstermesi şaşkınlıkla karşılandı. Zira Nisanda 2015'te Duri'nin Irak güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü haberi ceset fotoğraflarıyla desteklenmişti.
9.04.2018 Dünya
Erdoğan açıklayınca ortaya çıktı! Gece haber gönderip...
Erdoğan açıklayınca ortaya çıktı! Gece haber gönderip... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın ikinci Kandil'i olarak adlandırılan Sincar'a operasyon başlatıldığını açıkladı. Irak Başbakanı İbadi, güvenliğin sağlanması için askeri güç gönderdiklerini ve ilçede ülke bayrağı dışında hiçbir yabancı bayrağın asılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Irak istihbarat başkanının sessiz sedasız gelip Hakan Fidan'la görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmeyi Erdoğan açıkladı.
28.03.2018 Gündem
PKK'yı bitirecek operasyon! Türkiye ile Irak...
PKK'yı bitirecek operasyon! Türkiye ile Irak... Ankara-Bağdat arasında 7 aydır süren “PKK’ya operasyon” görüşmelerinde, Sincar’daki 7 kamp ve Mahmur bölgesi için harekât gündemde. Haziranda planlanan operasyon, Irak merkezi yönetimiyle ilk ortak operasyon olacak.
14.03.2018 Gündem
Irak Başbakanı İbadi'den flaş Türkiye açıklaması
Irak Başbakanı İbadi'den flaş Türkiye açıklaması Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye ile ticaret, sınır kontrolleri ve petrol sevkiyatı konularında gelişen "büyük iş birliğinin" sürmesini istediklerini söyledi.
9.01.2018 Dünya
İbadi 'gireriz' dedi!
İbadi 'gireriz' dedi! IKBY'de yer alan Süleymaniye kentinde dün başlayan hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının 93'e yükseldiği bildirildi.
20.12.2017 Dünya
Son dakika... Barzani'ye şok! Kuzey Irak karıştı! Ateşe verdiler!
Son dakika... Barzani'ye şok! Kuzey Irak karıştı! Ateşe verdiler! IKBY'nin Süleymaniye kentinde bir araya gelen binlerce memur, "maaşlarının ödenmemesi ve yolsuzlukları" protesto etmek için kitlesel gösteri başlattı. Son dakika haberlerine göre, protestocular, Süleymaniye yakınlarındaki KDP ofisini ateşe verdi.
18.12.2017 Dünya
Tuzhurmatu'ya havan saldırısı
Tuzhurmatu'ya havan saldırısı Irak'ın Salahaddin iline bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Turhurmatu ilçe merkezine düzenlenen havan saldırısında 1 çocuk hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
12.12.2017 Dünya
Son dakika... 'Verileri paylaşmaya hazırız!'
Son dakika... 'Verileri paylaşmaya hazırız!' Kuzey Irak'tan memur maaşlarını ödemeyi kabul eden ancak miktara itiraz eden Bağdat hükümetine tepki geldi.
9.11.2017 Dünya
Son dakika... Şok tehdit! 'Askeri operasyon yaparız!'
Son dakika... Şok tehdit! 'Askeri operasyon yaparız!' Irak hükümeti, sınır kapılarının teslimini geciktiren ve birlikte yönetme teklifi yapan IKBY'yi askeri operasyonla tehdit etti.
2.11.2017 Dünya
Erdoğan talimatı verdi! Sınıra 3 barajla...
Erdoğan talimatı verdi! Sınıra 3 barajla... Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin 5 bakan ve birçok bürokratla gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde iki ülke arasındaki işbirliğinin tesisi adına önemli kararlar alındı.
27.10.2017 Ekonomi
Başbakan Yıldırım ile İbadi'den ortak basın toplantısı
Başbakan Yıldırım ile İbadi'den ortak basın toplantısı Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar İbadi ortak basın toplantısı düzenledi.
25.10.2017 Siyaset
Tansiyon yükseldi sınırda çatıştılar!
Tansiyon yükseldi sınırda çatıştılar! IKYB denetimindeki Türkiye ve Suriye sınır kapılarını almak için harekete geçen Irak ordusuyla peşmerge arasında çatışma çıktı. Mahmudiye ve Mahmur’da çıkan çatışmalarda iki tarafın da ölü ve yaralıları olduğu bildirildi
24.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Haydar İbadi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haydar ibadi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.