Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta dilenir mi, Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez’de gül ağacığına dilek gömme ritüeli saat kaça kadar sürer?
Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta dilenir mi, Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez’de gül ağacığına dilek gömme ritüeli saat kaça kadar sürer? Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta yapılır mı, Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez Hızır dileği ile ilgili aramalar devam ediyor. Orta Asya'dan Balkanlara kadar kutlanan en eski geleneklerden biri olan Hıdırellez’de Hızır ve İlyas'ın kavuştuğuna inanılır. Hıdırellez her sene mayıs ayında kutlanıyor. Peki, Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta dilenir mi?
6.05.2022 Gündem
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez ritüelleri nelerdir? Hıdırellez hikayesi
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez ritüelleri nelerdir? Hıdırellez hikayesi Anadolu'da "baharın habercisi" olarak bilinen, Hızır ve İlyas peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan "Hıdırellez" bu yıl corona virüs gölgesinde kutlanacak. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez ritüelleri nelerdir? Hıdırellez'de neler yapılır, nasıl dilek dilenir? Hıdırellez nasıl ortaya çıktı? İşte Hıdırellez hikayesi...
6.05.2020 Gündem
Dilek tutup denize attık!
Dilek tutup denize attık! Hıdrellez, dualarla ve dileklerle gerçekleştirildi
29.09.2021 Gündem