Gazete Vatan Logo

Dilek tutup denize attık!

Hıdrellez, dualarla ve dileklerle gerçekleştirildi

Hıdrellez kutlamalarının yanında, önceki gece binlerce kişi, hayalini kurup sahip olmak istediklerini bir kağıda yazıp önce gül ağacına sonra denize bıraktı.

Hazreti Hızır ve Hazreti İlyas’ın buluşarak dilekleri gerçekleştirdikleri gün olduğuna inanılan, baharın müjdecisi Hıdrellez, tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Birçok sahil kentinde gece sokak aralarında ateş yakıp üstünden atlayan vatandaşlar, gün doğarken sahile indi. Deniz kıyısında toplananlar dualar etti. Daha sonra kumsala, sahip olmak istedikleri ev ve arabaları simgeleyen şekiller çizdi. Bazı kişiler, dileklerinin kabul olması için bereket getirdiğine inanılan deniz suyu ile sahilden topladıkları 41 taşı evlerine götürdü.

Kayseri’nin Develi ilçesinde düzenlenen Hıdrellez de Vali Şerif Yılmaz, vatandaşlara kendi elleriyle pilav dağıttı. Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde de Hıdrellez kutlamaları kapsamında sahile akın eden yüzlerce kişi, dilek tutup, gerçekleşmesi için dua etti.

Neden gül ağacı?

Hz. Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanan çok sayıda kişi de gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparak , para asarak veya kırmızı kurdaleye bağlayıp dileklerde bulundu.



Haberin Devamı