"Eklem romatizması ömür boyu devam ediyor"
"Eklem romatizması ömür boyu devam ediyor" Tek başına belirleyici olmasa da kişinin genetik yapısının hastalığın gelişiminde önemli rol oynadığını belirten Uzman Dr. Fulya Dörtbaş, vücudun bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerine ve dokularına saldıran iltihaplı eklem romatizmaları akut olarak başlasa bile genellikle ömür boyu süren kronik hastalıklar olduğuna dikkat çekti.
8.04.2021 Sağlık
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Diyabet, kanser ve kolesterole karşı koruyor! 2 ay tüketilirse...
Diyabet, kanser ve kolesterole karşı koruyor! 2 ay tüketilirse... A,B,K ve diğer vitaminler bakımından çok zengin; bol miktarda kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ve hücre tahribatını engelleyen antioksidan içeriyor. Enflamasyonu azaltıyor, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltıyor, kan şekerini düzenlemede yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Katarakt gibi göz hastalıklarında olumlu etki ediyor, diyabete karşı koruyucu görevi görüyor, kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Kan hücrelerini artırıyor, kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor, kemikleri güçlendiriyor. Kanser riskini 2 ayda yüzde 10 azaltıyor, DNA diziliminde hücre yıkımını önleyerek yaşlanmayı geciktiriyor. İşte stres, üzüntüye neden olan hücre yıkımının da önüne geçen bu besinin faydaları...
2.05.2022 Sağlık
Stres bu hastalığa neden oluyor!
Stres bu hastalığa neden oluyor! Vücudun hemen her bölgesinde görülebilen sinir sıkışması karıncalanma ve iğne batar hissine eşlik eden ağrılarla belirti gösteriyor. Her yaş grubunda görülebilen sinir sıkışması hakkında uyarılarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, tedavi yöntemlerini anlattı.
30.11.2021 Sağlık
Bel ağrısı tedavisi için ulaşılabilir ve kolay 2 tedavi
Bel ağrısı tedavisi için ulaşılabilir ve kolay 2 tedavi Çoğu bel ağrısının evde tedavi edilebildiğini söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, bel ağrısına karşı ne yapılması gerektiğini açıkladı.
10.03.2021 Sağlık
Acil olmayan tedavi ertelenebilir
Acil olmayan tedavi ertelenebilir Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Ayşegül Doğan, diş hekimlerinin yeni koronavirüs enfeksiyonundan etkilenme riskinin diğer sağlık çalışanları kadar yüksek olduğunu vurgulayarak üç aşamalı koruma tedbirini paylaştı. Doğan, “Acil olmayan tedaviler ertelenebilir. Diş hekimleri enfeksiyonlarla birinci derecede karşı karşıya gelen meslek gruplarının başında yer almaktadır” dedi.
28.11.2020 Sağlık
Cips çocuklarda alerjiyi tetikliyor
Cips çocuklarda alerjiyi tetikliyor Bahar aylarında artışa geçen alerjik vakalarla ilgili bilgi veren Dr. Ruhi Günel, cips, çikolata gibi paketli ve baharatlı gıdaların çocuklarda alerjiyi tetiklediğini belirleterek ailelere uyarılarda bulundu.
22.05.2020 Sağlık
Baş ağrısında acil durum sinyalleri
Baş ağrısında acil durum sinyalleri Op.Dr. bazı ağrı sinyallerinin acil durum olduğunu söyledi.
27.12.2019 Sağlık
Yazın 6 hastalığı ve çaresi
Yazın 6 hastalığı ve çaresi Yaz mevsimi, sıcak havaların hızla artması ile kendini iyice hissettirdi. Birçok kişi bu mevsimde tatile çıkıyor, sıcak havaları deniz kenarında geçiriyor. Ancak denizin ve güneşin tadını çıkarırken, yaz hastalıklarının pusuda beklediğini unutmayın ve önlemlerinizi alın! Kalp hastalıkları, ishal, ateş, güneş çarpmaları ve enfeksiyonlara karşı uyanık olursanız yaz ayları sizin için kâbusa dönmez.
4.07.2017 Sağlık
Kış aylarında göz kuruluğuna dikkat!
Kış aylarında göz kuruluğuna dikkat! Soğuk havalarda yüksek ısılarda çalıştırılan kalorifer ve klimalar göz kuruluğuna neden oluyor.
31.01.2017 Sağlık
Kanserden korunmak için bunları mutlaka yapın!
Kanserden korunmak için bunları mutlaka yapın! Amerika’nın en önde gelen kanser araştırmacılarından Dr...
10.11.2008 Sağlık