Göz Damlası

Göz Damlası

Son dakika göz damlası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz damlası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz damlası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Damlası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz damlası gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 göz damlası haberi bulunmuştur. Tüm göz damlası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir Özellikle yaz aylarında, kullanılan soğutucu klima nedeniyle göz hastalıklarında artış olduğunu vurgulayan Op. Dr. Aylin Akbay, “Olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenler klimaya karşı oturmamalıdır. Klimanın filtre ve kanalları çok düzgün temizlenmelidir. Klima olan ortamda muhakkak nem cihazı da kullanılmalı. Ayrıca göz kuruluğu olanlar kesinlikle doktora başvurmadan göz damlası kullanmamalıdır” uyarısında bulundu.
13.07.2023 Sağlık
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi'
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi' ABD'nin California eyaletinde bir hastanın gözünden uyumadan önce çıkarmayı unuttuğu 23 kontakt lens çıkarıldı.
18.10.2022 Dünya
Glokom hastalığı nasıl tedavi edilir?
Glokom hastalığı nasıl tedavi edilir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, tedavisi önem ve uzmanlık gerektiren glokom hastalığını sizler için anlatıyor.
22.06.2022 Sağlık
Göz lazer ameliyatı hangi göz problemlerinde uygulanabilir?
Göz lazer ameliyatı hangi göz problemlerinde uygulanabilir? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, göz lazer ameliyatı nedir, hangi durumlarda uygulanır, türleri nelerdir sizler için anlattı.
29.03.2022 Sağlık
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir?
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir? Oruç; niyet edilerek imsak vaktinden başlayarak, güneşin battığı vakte kadar süre içmekten, yemekten, cinsel münasebetlerden uzak durmaya verilen isimdir. Oruç tutmak Bakara Suresinde bildirildiği üzere tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Fakat farz olmasının da şartları bulunmaktadır. Mükellef olabilmenin şartlarına sahip olan tüm Müslümanlar için vardır. Orucun farz olması için gereken şartlardan biri mükellef olmaktır. İkinci şart ise oruç tutabilecek kadar sağlıklı olmaktır. İki şartın sağlandığı durumlarda Müslüman olan kişilere oruç farzdır. Orucun farz olduğu zaman ise Ramazan ayıdır. Farz olan oruç dışında vacip, müstehap, mekruh, haram, sünnet olan oruç çeşitleri de bulunuyor. Orucun farzları vardır ve orucu bozan bazı haller vardır.
1.04.2022 Ramazan
Kızı eczaneye gidince eşini öldürüp, intihar etmiş!
Kızı eczaneye gidince eşini öldürüp, intihar etmiş! Adana'nın Kozan ilçesinde eşi Fatma Hoşça'yı (55) öldürüp, aynı tüfekle de başına ateş ederek hayatını sonlandıran Osman Hoşça'nın (76), evine kalmaya gelen kızının eczaneye gitmesini fırsat bilerek, cinayeti işlediği ortaya çıktı. Eczaneden dönüp eve gelince anne ve babasının cesetleriyle karşılaşan 6 aylık hamile kızları Özlem cenazede güçlükle ayakta durabildi. 
7.12.2021 Yaşam
Göz sulanması şikayetiyle doktora gitti! Yüzünde dev delikle...
Göz sulanması şikayetiyle doktora gitti! Yüzünde dev delikle... İngiltere’de göz sulanması şikayetiyle hastaneye gidip doktorların enfeksiyon teşhisi koyup antibiyotik verdikleri adamın aslında göz kanseri olduğu ortaya çıktı. Talihsiz adam hayatta kalabilmek için sadece gözünden olmadı, yüzünde koca bir delik açıldı.
22.10.2021 Dünya
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir!
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir! Mevsim geçişlerinin en çok alerjik bünyeli bireyleri etkilediğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek; “Özellikle göz alerjisi rahatsızlığınız varsa; mart ayından eylül ayına kadar geçen sürede yani ilkbahar ve yaz aylarında, göz sağlığınıza dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Alerjik konjonktivit olarak da bilinen göz alerjisi oldukça yaygın bir rahatsızlık. Yetişkinlerde de çocuklarda da benzer semptomlarla öne çıkan göz alerjisinin bulaşıcı olmadığını belirtmekte fayda var” dedi.
28.06.2021 Sağlık
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı?
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte astım ve alerjik riniti olan çok sayıda kişi, oruç tutmalarının hastalıkları üzerinde nasıl bir etki bırakacağını ve ilaçlarını kullanıp kullanamayacakları konusunu merak ediyor. Koronavirüs aşısı yaptırma konusunda tedirginlik var. Peki, Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Koronavirüs aşısı hangi saatlerde yapılmalı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Astım ilaçlarını oruca göre ayarlamak mümkün mü? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.04.2021 Ramazan
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, “Oruç sebebiyle hekime danışmadan göz damlanızı kullanmayı kesmeyin. Özellikle glokom hastalığı ve göz ameliyatı olan kişiler damla kullanmayı ihmal etmemeli. Göz damlası ihtiyacı varken kullanmamak ciddi sonuçlar oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Gözüne damla yerine yapıştırıcı sıktı!
Gözüne damla yerine yapıştırıcı sıktı! ABD'nin Michigan eyaletindeki bir kadın, gözüne yanlışlıkla göz damlası yerine tırnak yapıştırıcısı sürünce kör olmanın eşiğinden döndü.
22.04.2021 Gündem
Çocuklarda göz tansiyonu
Çocuklarda göz tansiyonu İri gözlere sahip olan çocuklarda göz tansiyonunun erken fark edilmemesi ileriki yaşlarda görme kaybına sebep olabiliyor.
22.03.2021 Sağlık
Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir
Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir Pandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarının gözlerdeki yansımasının temel olarak miyopi derecesinde artış, göz yorgunluğu ve göz kuruluğu olduğunu söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, "Göz kuruluğu, göz kızarıklığının en sık görülen sebeplerinden" dedi.
18.03.2021 Sağlık
Göz yorgunluğunu azaltmak için basit ipuçları!
Göz yorgunluğunu azaltmak için basit ipuçları! Hem yaşadığımız pandemi nedeniyle hem de çağımızın gereği olarak günümüzün önemli bir zamanını ekranların karşısında geçiriyoruz. Bilgisayarlara, akıllı telefonlara veya başka dijital ekranlara uzun süre bakmanın gözlerde rahatsız edici etkiler yaratabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Enver Attila Bakan, göz yorgunluğu ile ilgili alınması gereken önlemleri anlattı.
15.12.2020 Sağlık
Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu? Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor!
Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu? Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor! Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, adenovirüsün covid-19 kadar hızla yayılabildiğini ifade etti. Tanrıverdi, son günlerde değişen mevsimle beraber çok sayıda adenovirüslere bağlı kerato-konjonktivit vakalarının artığını bildirdi. Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu?
27.11.2020 Gündem
Uzman açıkladı: Corona virüsün göze etkisi...
Uzman açıkladı: Corona virüsün göze etkisi... Uzm. Dr. Mehmet Göksel Ulaş, "Corona virüs, genellikle tek başına göz ağrısına neden olmaz. Gözde konjonktivit dediğimiz klinik tabloyu oluşturabilir. Konjonktivit; göz ağrısı, gözde kızarıklık, çapaklanma, ışığa hassasiyet gibi semptomlarla karşımıza gelebilir." dedi.
25.04.2020 Sağlık
Fenerbahçe'den flaş Ersun Yanal açıklaması
Fenerbahçe'den flaş Ersun Yanal açıklaması Fenerbahçe, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.
12.11.2019 Futbol
Botoks tedavisinin uygulandığı 5 sağlık sorunu
Botoks tedavisinin uygulandığı 5 sağlık sorunu Yüz bölgesindeki mimik çizgilerinin neden olduğu kırışıklıklardan kurtulmak isteyenler botoks sayesinde daha genç görünebiliyor. Birçok sağlık sorununun tedavisinde de kullanılan botoksu, tecrübeli uzman hekimlerin steril alanlarda uygulaması gerekiyor. Dr. Mehmet Severcan, botoks hakkında bilgi verdi.
23.10.2019 Sağlık
"40 milyon kişi kör olabilir"
"40 milyon kişi kör olabilir" Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Alimgil, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre kataraktın, yüzde 51 ile dünyadaki körlük ve görme bozukluğunun önde gelen nedenleri arasında yer aldığını belirterek, "Öyle ki 2020'de 40 milyon insanın katarakt nedeniyle kör olacağı tahmin ediliyor. Yine Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Türkiye'deki körlük nedenlerinin ise yüzde 50'si katarakt hastalığından kaynaklanıyor." dedi.
16.08.2019 Sağlık
Sevgiliye nöbetçi eczane aradı
Sevgiliye nöbetçi eczane aradı Oyuncu ve stilist Ece Sükan, bir süredir aşk yaşadığı sevgilisi Uğur Güven ile beraber önceki gece Akatlar’da nöbetçi eczanede objektiflere yansıdı.Uğur Güven, sevgilisi Ece Sükan’a göz damlası aldı.
10.08.2019 Magazin
Göz çevresine botoks yaptırdı, gözünden oluyordu
Göz çevresine botoks yaptırdı, gözünden oluyordu Aksaray’da son günlerde artan botoks vakaları birçok kadının korkulu rüyası oldu. Çeşitli operasyonlar için özel botoks kliniklerine giden kadınlar, yüz patlaması, dudak patlaması, kaş düşmesi, göz kapağı felci gibi komplikasyonlara maruz kaldı. Mağdur olan kadınlar İl Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulunurken, Sağlık Müdürlüğü şikayete konu olan estetik kliniği ile ilgili araştırma ve soruşturma başlattı.
6.08.2019 Yaşam
92 ilaç daha ödeme listesinde!
92 ilaç daha ödeme listesinde! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 3'ü kanser olmak üzere 92 ilacın geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
3.08.2019 Gündem
Ozan Tufan: Borcumu ödemek istiyorum!
Ozan Tufan: Borcumu ödemek istiyorum! Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'da kiralık olarak forma giyen Ozan Tufan, sosyal medya aracılığıyla kullancıların sorduğu soruları yanıtladı.
30.03.2019 Alanyaspor
Sigara içen arka salona!
Sigara içen arka salona! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kafe ve restorantlardaki sigara içilen alanlarla ilgili, "Biz uygulamada açık-kapalı alan tarifleriyle yol aldık. Cezbedici olmasın diyoruz ama restoranların, kafelerin en güzel yerleri sigara içenlere ayrılıyor. Televizyonlarda buzladığımız görüntüleri çocuklara göstermeyelim diyoruz ama restoranda, sokakta sergiliyoruz. Yurtdışında bu kadar açık alanda içilmiyor. Biz diyoruz ki açık alanlarda değil görünmeyen, izin verdiğimiz kapalı bölümlerde içilmesine izin verelim." dedi.
1.02.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Göz Damlası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz damlası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.