Göz Alerjisi

Göz Alerjisi

Son dakika Göz alerjisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Göz alerjisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Göz alerjisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Alerjisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz alerjisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 145 göz alerjisi haberi bulunmuştur. Tüm göz alerjisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Yüksel, göz alerjisi (alerjik konjonktivit) ile göz enfeksiyonunun (konjotktivit) benzer belirtiler gösteren rahatsızlıklar olduğunu söyledi ve iki rahatsızlığın ayırt edilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Dr. Yüksel; "Hastalığın hangisi olduğunu anlamak ve enfeksiyon ile alerji arasındaki farkı ayırt etmek göz doktorunun mikroskopla muayenesiyle mümkündür" dedi.
25.06.2023 Sağlık
Çamaşırları açık havada kurutmak tetikliyor! Uyarı geldi
Çamaşırları açık havada kurutmak tetikliyor! Uyarı geldi Polenlerin çamaşırlara kolayca yapışması nedeniyle alerjik hastaların elbiselerini dışarıda kurutmaktan kaçınması gerektiğine dikkat çeken Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Alerjik çocuklar eve geldiklerinde kıyafetleri değiştirilmelidir. Kıyafetler açık havada kurutulmamalı, saça yapışan polenleri temizlemek için yatmadan önce saçlar yıkanmalıdır” dedi.
10.05.2022 Sağlık
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları!
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları! Pandemide evlere kapanıp baharın gelişini bekleyenler, ilkbaharın neşesini açık hava etkinliklerinde yaşamak isteyenler, dikkat! Bahar keyfinizi alerji bölmesin! Mevsimsel alerjenlerden korunmaya dair ipuçlarını Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Alerji Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
22.03.2022 Sağlık
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir!
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir! Mevsim geçişlerinin en çok alerjik bünyeli bireyleri etkilediğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek; “Özellikle göz alerjisi rahatsızlığınız varsa; mart ayından eylül ayına kadar geçen sürede yani ilkbahar ve yaz aylarında, göz sağlığınıza dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Alerjik konjonktivit olarak da bilinen göz alerjisi oldukça yaygın bir rahatsızlık. Yetişkinlerde de çocuklarda da benzer semptomlarla öne çıkan göz alerjisinin bulaşıcı olmadığını belirtmekte fayda var” dedi.
28.06.2021 Sağlık
Mevsimsel alerji kalıcı görme kayıplarına neden olabilir
Mevsimsel alerji kalıcı görme kayıplarına neden olabilir Göz alerjisini bahar aylarında olduğu gibi yaz mevsiminde de tetikleyici birtakım faktörlerin olduğunu söyleyen Op. Dr. Mitat Altuğ, "Hastalık ilerleyici ve tekrarlayıcı formata büründüğünde gözümüzün saydam tabakasını etkileyerek kalıcı görme kayıplarına neden olabilir" dedi.
29.05.2021 Sağlık
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı?
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte astım ve alerjik riniti olan çok sayıda kişi, oruç tutmalarının hastalıkları üzerinde nasıl bir etki bırakacağını ve ilaçlarını kullanıp kullanamayacakları konusunu merak ediyor. Koronavirüs aşısı yaptırma konusunda tedirginlik var. Peki, Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Koronavirüs aşısı hangi saatlerde yapılmalı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Astım ilaçlarını oruca göre ayarlamak mümkün mü? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.04.2021 Ramazan
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık
Pandemide göz alerjisine dikkat!
Pandemide göz alerjisine dikkat! Yüzyılın salgın hastalığı koronavirüs (Covid-19) pandemisinin gölgesinde geçirdiğimiz bahar aylarında göz sağlığı her zamankinden fazla önem taşırken, baharın kendine has özellikleri nedeniyle göz hastalıkları da artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir “Oldukça yaygın bir şikayet olan göz alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik konjonktivit, baharda sık olarak polenlere, ev tozlarına ve kimyasal maddelere bağlı gelişebilir. Pandemi sürecinde ellerinizi gayriihtiyari gözlerinize sürmek ise göz yoluyla Covid-19 enfeksiyonuna zemin hazırlayabilir” diyor. Göz enfeksiyonunun alerjik konjonktivit ile karıştırılabildiğini ve bu nedenle tedavinin gecikebildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir!
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir! Keratokonus 10 ila 20 yaş arasında ortaya çıkan ve genellikle miyop veya astigmat derecelerinin sürekli değişmesiyle karakterize ilerleyici bir göz hastalığıdır. Hastalığın çoğunlukla basit bir göz numarası değişikliği olarak algılanıp fark edilmeyebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Bir süre artan gözlük numaraları düzeltilip görme düzeltilebilirken ilerlemesi durumunda düzeltilemeyen görme kayıpları ortaya çıkabilir. Özellikle göz numarası sık değişen gençlerde keratokonus olabileceği akılda tutulmalı. Kalıcı körlüğü önlemek için keratokonusun erken teşhis edilmesi son derece önemli” açıklamasında bulundu.
9.02.2021 Sağlık
Her göz kızarıklığı Covid-19 anlamına gelmiyor
Her göz kızarıklığı Covid-19 anlamına gelmiyor Sonbahar mevsimi pek çok alerjik hastalığı da beraberinde getiriyor. Gözde kızarıklık, kaşıntı ve sulanma gibi şikâyetlerin habercisi olan mevsimsel göz alerjisi de bunların başında geliyor. Prof. Dr. Budakoğlu, “Her göz kızarıklığı Covid-19 anlamına gelmiyor” dedi.
26.10.2020 Sağlık
'Göz alerjisini hafife almayın'
'Göz alerjisini hafife almayın' Bahar aylarıyla birlikte artan göz alerjilerine karşı uyaran Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, “Göz alerjilerinin 5 farklı alt tipi bulunur. Gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, göz kapaklarında şişlik görülebilir” dedi.
31.08.2020 Sağlık
Mevsim değişiminde göz alerjisine dikkat
Mevsim değişiminde göz alerjisine dikkat Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Candan Karaca, mevsim değişimi ile birlikte oluşan göz alerjilerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.
11.05.2020 Sağlık
Bahar aylarında göz alerjisine dikkat
Bahar aylarında göz alerjisine dikkat Bahar aylarıyla birlikte artan göz alerjilerine karşı uyaran Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu “Göz alerjilerinin 5 farklı alt tipi bulunur. Gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, göz kapaklarında şişlik görülebilir” dedi.
9.05.2020 Sağlık
"Kozmetik ürünler göz alerjilerini tetikliyor"
"Kozmetik ürünler göz alerjilerini tetikliyor" Hapşırık ve alerji mevsiminin habercisi olan mevsim geçişleri çevremizde sürekli hapşıran, kırmızı burunların ve kızarmış gözlerin sayısını da arttırıyor.
18.04.2019 Sağlık
Göz alerjisi kalıcı hasarlara sebep olabiliyor
Göz alerjisi kalıcı hasarlara sebep olabiliyor Yazın gelmesi ve güneşlenme süresinin artması bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında güneşten olabildiğince korunulması gerektiğini belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Ceylan, "Deri kanserlerinin en yaygın sebebi güneş ışınları, yani UV (ultraviyole) ışınlarıdır. Güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz aylarında 10.00-16.00 saatleri arasında olabildiğince güneşten korunmalıyız" dedi.
11.07.2018 Sağlık
Çocuklar için güneş gözlüğü uyarısı!
Çocuklar için güneş gözlüğü uyarısı! Göz Doktoru Kadir Kulak, 'Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takarak, güneşin zararlı etkilerinden korunmalı' uyarısında bulundu.
5.04.2017 Sağlık
Polen alerjisi olanlar dikkat!
Polen alerjisi olanlar dikkat! Polene alerjisi olanlar için uzmanlardan uyarı geldi
3.03.2017 Sağlık
Yaz aylarında göz alerjisine dikkat
Yaz aylarında göz alerjisine dikkat Göz Hastalıkları Uzmanı Op...
29.03.2016 Sağlık
Göz altı morluklarının sebebi
Göz altı morluklarının sebebi Allerjik konjonktivitçok sık karşılaşılan bir göz hastalığıdır...
15.12.2015 Sağlık
Sıcaklıklar göz alerjilerini tetikliyor
Sıcaklıklar göz alerjilerini tetikliyor GAZİANTEP Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Yrd...
31.08.2015 Sağlık
Alerjiye kalıcı çözüm!
Alerjiye kalıcı çözüm! Alerjinin toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu ve insanların yaklaşık yüzde 10’unda alerjinin bir veya birkaç çeşidinin görüldüğünü dile getiren Dr...
9.11.2014 Sağlık
Havada alerji var
Havada alerji var Doç. Dr. Ümit Beden, bahar aylarının gelmesiyle başlayan alerji hakkında bilgi verdi
10.04.2012 Sağlık
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Göz Alerjisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz alerjisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.