Göz Enfeksiyonu

Göz Enfeksiyonu

Son dakika Göz enfeksiyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Göz enfeksiyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Göz enfeksiyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Enfeksiyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz enfeksiyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 223 göz enfeksiyonu haberi bulunmuştur. Tüm göz enfeksiyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Yüksel, göz alerjisi (alerjik konjonktivit) ile göz enfeksiyonunun (konjotktivit) benzer belirtiler gösteren rahatsızlıklar olduğunu söyledi ve iki rahatsızlığın ayırt edilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Dr. Yüksel; "Hastalığın hangisi olduğunu anlamak ve enfeksiyon ile alerji arasındaki farkı ayırt etmek göz doktorunun mikroskopla muayenesiyle mümkündür" dedi.
25.06.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor!
Uzmanı uyardı: Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor! Yaz aylarının gelmesiyle havuz ve denizle direkt temasın gözlerde enfeksiyon riskini artırdığını belirten Op. Dr. Aylin Koç Akbay, özellikle çocuklarda enfeksiyon riski daha yüksek. Havuza ya da denize girerken lens kullanıyorsanız mutlaka çıkartın. Deniz gözlüğü takın. Yaz aylarında eğer lens kullanıyorsanız kimyasallardan korunmak için günlük lense geçiş yapın? uyarısında bulundu.
10.06.2022 Sağlık
Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor
Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor Yaz aylarının gelmesiyle havuz ve denizle direkt temasın gözlerde enfeksiyon riskini artırdığını belirten Op. Dr. Aylin Koç Akbay, özellikle çocuklarda enfeksiyon riski daha yüksek. Havuza ya da denize girerken lens kullanıyorsanız mutlaka çıkartın. Deniz gözlüğü takın. Yaz aylarında eğer lens kullanıyorsanız kimyasallardan korunmak için günlük lense geçiş yapın” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Romatizma hastalarında körlük riski
Romatizma hastalarında körlük riski Türkiye'de üç ilde dört romatoloji merkezinde yürütülen ve 500 romatizma hastalığı olan çocuğun dahil edildiği JUPITER çalışmasına göre romatizmalı çocukların yüzde 10'unda göz tutulumu (üveit) görülüyor ve bunların da yüzde 15'inde ameliyat gerekiyor. Çalışmayı yürüten İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Sezgin Şahin, Türkiye'de romatizma hastalarının neredeyse yarısının düzenli göz takiplerine gitmediğini vurgulayarak "Üveit belirtileri çoğunlukla basit göz enfeksiyonları ile karıştırılabiliyor. Bu hastalar düzenli takip edilmediğinde kör olma riski altında. Tedavide kullandığımız ilaçların da göze yan etkileri görülebiliyor. Hastaların göz kontrollerini kesinlikle aksatmaması gerekiyor" dedi.
26.10.2021 Sağlık
Gözlerdeki 7 yaz riskine dikkat!
Gözlerdeki 7 yaz riskine dikkat! Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde çoğunlukla evde zaman geçirmek zorunda kalan ve iyice bunalan çocuklar, artık açık havada doyasıya koşup oynamanın tadını çıkarıyor. Ancak dikkat! Yaz tehlikelerinin çocukların göz sağlığı tehdit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Özgül Altıntaş, yazın çocukların gözlerini tehdit eden etkenleri ve korunma yollarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
10.07.2021 Sağlık
Havuz ve denizler bulaşıcı göz enfeksiyonlarına neden olabilir
Havuz ve denizler bulaşıcı göz enfeksiyonlarına neden olabilir Havuz ve deniz sezonun açılmasıyla aşırı nem ve yüksek sıcaklıkların göz enfeksiyonlarına neden olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, “Gözde enfeksiyona neden olan bakteri ve virüsler gözde kızarıklık ve batma sorunlara neden olmaktadır. Bu enfeksiyon çok bulaşıcıdır” dedi.
22.06.2021 Sağlık
Anne babalar dikkat! Yaz hastalıkları keyfinizi kaçırmasın
Anne babalar dikkat! Yaz hastalıkları keyfinizi kaçırmasın Yazın yeterince sıvı alınmamasından güneş altında uzun süre kalınmasına, açıkta satılan yiyecekler tüketilmesinden temiz olmayan denize veya havuza girilmesine dek bir çok etken yaz aylarında çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Hele de söz konusu çocuk olduğunda bu hastalıklar çok daha kolay ortaya çıkabiliyor.
27.05.2021 Sağlık
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, “Oruç sebebiyle hekime danışmadan göz damlanızı kullanmayı kesmeyin. Özellikle glokom hastalığı ve göz ameliyatı olan kişiler damla kullanmayı ihmal etmemeli. Göz damlası ihtiyacı varken kullanmamak ciddi sonuçlar oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Göz kapağı düşüklüğü hakkında bilinmesi gerekenler
Göz kapağı düşüklüğü hakkında bilinmesi gerekenler Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, göz kapağı düşüklüğü hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
14.04.2021 Sağlık
Pandemide göz alerjisine dikkat!
Pandemide göz alerjisine dikkat! Yüzyılın salgın hastalığı koronavirüs (Covid-19) pandemisinin gölgesinde geçirdiğimiz bahar aylarında göz sağlığı her zamankinden fazla önem taşırken, baharın kendine has özellikleri nedeniyle göz hastalıkları da artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir “Oldukça yaygın bir şikayet olan göz alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik konjonktivit, baharda sık olarak polenlere, ev tozlarına ve kimyasal maddelere bağlı gelişebilir. Pandemi sürecinde ellerinizi gayriihtiyari gözlerinize sürmek ise göz yoluyla Covid-19 enfeksiyonuna zemin hazırlayabilir” diyor. Göz enfeksiyonunun alerjik konjonktivit ile karıştırılabildiğini ve bu nedenle tedavinin gecikebildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu? Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor!
Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu? Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor! Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, adenovirüsün covid-19 kadar hızla yayılabildiğini ifade etti. Tanrıverdi, son günlerde değişen mevsimle beraber çok sayıda adenovirüslere bağlı kerato-konjonktivit vakalarının artığını bildirdi. Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu?
27.11.2020 Gündem
'Göz uçuğu körlüğe yol açabilir'
'Göz uçuğu körlüğe yol açabilir' Gözde ağrı, iltihap, kızarıklık ve görme bozukluğu ile kendisini gösteren göz uçuğu körlüğe neden olabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Göz uçuğu olarak da bilinen Herpes simplex virüsü gözün bu virüsle enfeksiyonu sonucu ortaya çıkar. Tipik olarak stres, yorgunluk, üzüntü, travma, güneş ışığı, enfeksiyonlar virüsü harekete geçirebilir. Korneadaki göz uçuğu hiç iz bırakmadan geçebileceği gibi, korneayı derinlemesine etkileyerek körlüğe neden olabilir” dedi.
26.07.2020 Sağlık
Göz iltihaplanmalarına dikkat
Göz iltihaplanmalarına dikkat Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, yaz aylarında göz iltihaplanmalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
17.08.2019 Sağlık
Kadınlarda göz makyajına dikkat
Kadınlarda göz makyajına dikkat Op. Dr. Şeyda Atabay, göz makyajı yaparken gözleri korumanın önemli olduğunu söyledi.
4.04.2019 Sağlık
Bilinçsiz göz makyajı görme kaybına yol açabilir!
Bilinçsiz göz makyajı görme kaybına yol açabilir! Göz makyajında kullanılan kalem, rimel, eyeliner gibi kozmetik ürünlerin yanlış kullanım sonucu kalıcı kirpik dökülmelerinden, göz enfeksiyonuna, göz kapağı düşüklüğünden, geçici görme kaybına kadar pek çok hastalığa neden olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ebru Toprak Ün, ürünlerin kullanımı konusunda önemli tavsiyelerde bulundu
8.07.2018 Sağlık
Havuza girenler dikkat
Havuza girenler dikkat Kırklareli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanımız Yusuf Türkyılmaz, özellikle deniz ve havuzdan bulaşabilecek göz enfeksiyonları ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
29.07.2017 Sağlık
Göz iltihaplanmasına dikkat
Göz iltihaplanmasına dikkat Göz Hastalıkları Uzmanı Op...
15.10.2016 Sağlık
Gözlerinizi değişen hava şartlarından koruyun!
Gözlerinizi değişen hava şartlarından koruyun! Kış mevsiminde olmamıza rağmen bahar havaları yaşanıyor...
16.02.2016 Sağlık
43 yıl sonra görmeye başladı
43 yıl sonra görmeye başladı İSTANBUL Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kornea nakli ameliyatı gerçekleştirildi.
12.02.2016 Sağlık
Havuzlarda büyük tehlike
Havuzlarda büyük tehlike Yaz aylarının gelmesiyle birlikte havuza bağlı göz hastalıklarının görülme oranları hızla artıyor...
9.07.2015 Sağlık
Dikkat! Gözlerinizi de tehdit ediyor!
Dikkat! Gözlerinizi de tehdit ediyor! Kış aylarında soğuk havanın da etkisiyle birlikte alerjik göz enfeksiyonlarında artışlar görülebiliyor...
28.12.2014 Sağlık
Güzelleşeyim derken kör olmayın!
Güzelleşeyim derken kör olmayın! Bazı kozmetik ürünlerin göz sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Op...
12.07.2014 Sağlık
Gözlerinizi koruyun
Gözlerinizi koruyun Soğuk algınlığı gözde enfeksiyonlara da neden oluyor
6.01.2012 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Enfeksiyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz enfeksiyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.