Göz Doktoru

Göz Doktoru

Son dakika göz doktoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz doktoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz doktoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Doktoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz doktoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 372 göz doktoru haberi bulunmuştur. Tüm göz doktoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'e büyük şok! Rüşvet iddianamesi kabul edildi...
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'e büyük şok! Rüşvet iddianamesi kabul edildi... Her konuda Türkiye düşmanlığı ve karşıtlığı yapan ABD'li senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian'ya yönelik 3 iş insanından aldıkları iddia edilen rüşvetten ötürü hazırlanan iddianame büyük jüri tarafından kabul edildi. Bu, senatöre yönelik son 6 yılda ikinci yolsuzluk davası. Detayları CNN TÜRK Washington temsilcisi aktardı.
22.09.2023 Dünya
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür
Uzmanından göz ile ilgili önemli uyarı: Karıştırmayın, ayırt etmek muayeneyle mümkündür Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Yüksel, göz alerjisi (alerjik konjonktivit) ile göz enfeksiyonunun (konjotktivit) benzer belirtiler gösteren rahatsızlıklar olduğunu söyledi ve iki rahatsızlığın ayırt edilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Dr. Yüksel; "Hastalığın hangisi olduğunu anlamak ve enfeksiyon ile alerji arasındaki farkı ayırt etmek göz doktorunun mikroskopla muayenesiyle mümkündür" dedi.
25.06.2023 Sağlık
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu!
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu! ABD, terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el Zevahiri'yi Afganistan'da silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzeyle öldürdü. Dünya, Zevahiri'nin öldürüldüğünü gece yarısı 00.27'de Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 'acil' koduyla geçtiği haberle öğrendi.
2.08.2022 Dünya
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama...
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama... Ehliyet yenileme sürecinde yapılan başvurularda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ehliyet sahibi olmak veya araç kullanmak için üst yaş sınırı olup olmaması gerektiği tartışılan konular arasında. Sürücü belgesi yenileme ve sağlık raporu konularına özellikle dikkat çekiliyor. Çünkü yapılan muayenelerde araç kullanan ya da kullanacak kişinin asıl problemleri gözden kaçırılıyor. Algı ve dikkat kontrolüne yönelik testin olmaması ve sadece genel muayene yapılmasının önemli bir açık olduğu belirtiliyor. İleri yaştaki sürücüler ne kadar aracı dikkatli kullansalar da konu farklı yönleriyle tartışma yaratıyor.
9.05.2022 Ekonomi
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak görev yapan Doç. Dr. Nihat Sayın, ebeveynlerin erken doğan bebeklerini mutlaka göz muayenesine getirmesi gerektiğini ancak pandemi döneminde yüzde 40’lık bir azalma olduğunu belirtti. Sayın, 2012’den bu yana binden fazla erken doğan bebeği tedavi ettiklerini de dile getirdi.
22.03.2022 Sağlık
Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat Prematüre retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde gelişebilen ve görmeyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri. Bebek ne kadar erken doğarsa ROP riskinin o kadar artacağına işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, prematüre retinopatisi hakkında önemli bilgiler verdi. Kızıloğlu, taranan her 4 bebeğin 1’inde prematüre retinopatisi (ROP) görüldüğünü vurguladı.
9.12.2021 Sağlık
Göz kapağı estetiği ile torbalanmalar ortadan kaldırılıyor
Göz kapağı estetiği ile torbalanmalar ortadan kaldırılıyor Göz Doktoru Op. Dr. Şenay Aşık, "Görme alanımızın açılması için yapılan göz kapağı estetiği ile hem kaş düşüklüğü hem de üst ve alt göz kapağında torbalanmaları ortadan kaldırılıyor." ifadesini kullandı.
9.11.2021 Sağlık
Romatizma hastalarında körlük riski
Romatizma hastalarında körlük riski Türkiye'de üç ilde dört romatoloji merkezinde yürütülen ve 500 romatizma hastalığı olan çocuğun dahil edildiği JUPITER çalışmasına göre romatizmalı çocukların yüzde 10'unda göz tutulumu (üveit) görülüyor ve bunların da yüzde 15'inde ameliyat gerekiyor. Çalışmayı yürüten İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Sezgin Şahin, Türkiye'de romatizma hastalarının neredeyse yarısının düzenli göz takiplerine gitmediğini vurgulayarak "Üveit belirtileri çoğunlukla basit göz enfeksiyonları ile karıştırılabiliyor. Bu hastalar düzenli takip edilmediğinde kör olma riski altında. Tedavide kullandığımız ilaçların da göze yan etkileri görülebiliyor. Hastaların göz kontrollerini kesinlikle aksatmaması gerekiyor" dedi.
26.10.2021 Sağlık
Okullar açıldı göz muayenesine giden çocuk sayısı arttı
Okullar açıldı göz muayenesine giden çocuk sayısı arttı Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır uzaktan eğitim ile bilgisayar ve tablette eskiye göre daha fazla vakit geçirmeye alışan öğrenciler, okullara gitmeye başladı. Op. Dr. Deniz Marangoz, yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla bu günlerde tahtayı göremediğini söyleyerek göz muayenesine gelen çocuk ve genç sayısının arttığını söyledi.
16.09.2021 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Suya dayanıklı maskarayla denize ve havuza girmeyin...
Uzmanlar uyardı: Suya dayanıklı maskarayla denize ve havuza girmeyin... Denize ve havuzlara girenlere uzmanlardan uyarı geldi. Göz Doktoru Doç. Dr. Sevil Karaman, "Kadınların özellikle havuz ve denizde kirpiklerini gür göstermek için kullandığı suya dayanıklı maskaraların içeriğindeki bir kimyasal kirpikleri kurutarak gözde tahriş riskini doğurabilir. Bu sebeple, suya dayanıklı maskarayla denize girilmemesi gerekiyor” dedi
23.07.2021 Sağlık
Kontrol edilmeyen diyabet hastalığı gözleri etkiliyor!
Kontrol edilmeyen diyabet hastalığı gözleri etkiliyor! Erken teşhis, tedavi ve sık kontrollerle birçok diyabetli hastada ciddi görme kayıplarının engellenebileceğini dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, diyabeti olanlarda katarakt gelişme riski yüzde 60 oranından daha fazla olduğunu söyledi.
7.07.2021 Sağlık
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir!
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir! Mevsim geçişlerinin en çok alerjik bünyeli bireyleri etkilediğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek; “Özellikle göz alerjisi rahatsızlığınız varsa; mart ayından eylül ayına kadar geçen sürede yani ilkbahar ve yaz aylarında, göz sağlığınıza dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Alerjik konjonktivit olarak da bilinen göz alerjisi oldukça yaygın bir rahatsızlık. Yetişkinlerde de çocuklarda da benzer semptomlarla öne çıkan göz alerjisinin bulaşıcı olmadığını belirtmekte fayda var” dedi.
28.06.2021 Sağlık
40 yıl sonra ilk kez gördü! Mucize tedavi
40 yıl sonra ilk kez gördü! Mucize tedavi Fransa'da 40 yıldır kör olan bir hasta uygulanan yeni nesil tedavi sayesinde kısmen görmeye başladı. Uzmanlar bu tedavinin 5 yıl içinde herkesin kullanımına girebileceği görüşünde.
25.05.2021 Dünya
Sarı nokta hastalığı görme kaybına neden oluyor
Sarı nokta hastalığı görme kaybına neden oluyor Göz Doktoru Op. Dr. Birtan Öztürk, “Sarı nokta hastalığı, genellikle kalıtımla geçen, 55 yaş sonrası kişilerde, sigara içenlerde ve yetersiz beslenenlerde sık görülen, ilerlemesi durumunda görme kaybına yol açabilen bir rahatsızlıktır” dedi.
10.05.2021 Sağlık
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, “Oruç sebebiyle hekime danışmadan göz damlanızı kullanmayı kesmeyin. Özellikle glokom hastalığı ve göz ameliyatı olan kişiler damla kullanmayı ihmal etmemeli. Göz damlası ihtiyacı varken kullanmamak ciddi sonuçlar oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Mevsimsel göz alerjilerine dikkat
Mevsimsel göz alerjilerine dikkat Gözde sulanma, kaşıntı, göz çevresinde ödem ve göz kızarıklığını önemsenmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Gülina Kargül Dinç, “Herhangi bir ilaç, kimyasal madde ile temastan sonra el hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.
21.04.2021 Sağlık
Tiroid hastalıkları dikkatli göz muayenesi gerektiriyor
Tiroid hastalıkları dikkatli göz muayenesi gerektiriyor Tiroid hastalıklarının vücuttaki birçok organ gibi gözler üzerinde de olumsuz etki yaratabildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Yasin Özcan tedavi olunmadığı sürece kalıcı görme kaybına neden olabilecek ciddi göz sorunlarıyla karşılaşılabileceğinin altını çizdi. Özcan, özellikle ameliyat sonrası göz muayenelerinin aksatılmaması gerektiğini belirtti.
29.03.2021 Sağlık
Yüksek göz tansiyonu ciddiye alınmazsa körlüğe yol açabilir
Yüksek göz tansiyonu ciddiye alınmazsa körlüğe yol açabilir Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. H. Zeki Büyükyıldız, 12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle farkındalık yaratmak adına uyarılarda bulundu. Bin bebekten 1’inde glokom (yüksek göz tansiyonu) görüldüğünü ifade eden Büyükyıldız, "Doğuştan glokom, tespit edilmesinde gecikilirse kısa sürede körlüğe yol açar. Bu tür glokom aşırı göz sulanması, ışığa karşı aşırı hassasiyet ve bebeğin gözünü kısması ile dikkatleri çeker" dedi.
10.03.2021 Sağlık
Turgut Özal'ın doktoru Cengiz Aslan son yolculuğuna upurlandı
Turgut Özal'ın doktoru Cengiz Aslan son yolculuğuna upurlandı Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın özel doktoru ve Türkiye'nin ilk beyin cerrahlarından Cengiz Aslan, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybetti. Gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanan Aslan’ın cenazesi 2008 yılında hayatını kaybeden oğlu Alp Aslan’ın yanına defnedildi.
1.02.2021 Gündem
Yenidoğanlarda da görülüyor; ilaçla tedavi edilemiyor
Yenidoğanlarda da görülüyor; ilaçla tedavi edilemiyor Katarakt hastalarının yüzde 90’ının 60 yaşın üzerinde olduğunu ancak bu hastalığın yenidoğan bebeklerde ve çocuklarda da görülebileceğini belirten Op. Dr. Gülina Kargül, kataraktın tek tedavisinin ameliyat olduğunu söyledi.
29.01.2021 Sağlık
Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor!
Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor! Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşlerin göz sinirlerinde hasar bırakan diyabetik retinopati hastalığına neden olduğu konusunda uyaran uzmanlar erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Op. Dr. Adnan İpçioğlu, diyabet teşhisinin hemen ardından hastanın göz muayenesi olması gerektiğini ve 1 yıllık aralarla diyabet kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi.
9.01.2021 Sağlık
"Çocuğunuz Ekrana Bakma Sendromu’na yakalanabilir”
"Çocuğunuz Ekrana Bakma Sendromu’na yakalanabilir” Pandemi döneminde çocuklarda ‘Ekrana Bakma Sendromu’nun arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Göktuğ Demirci “Bu sendromun en önemli belirtileri kuru ve tahriş olmuş gözler, göz yorgunluğu, baş ağrıları, kelimelerin ekranda hareket etmesi ile sırt, boyun ve omuz ağrısıdır. Ayrıca bu dönemde hem miyopi hem de mavi ışığa maruziyet artıyor. Bu nedenle çocuğuna bilgisayarı yasaklamayın, doğru şekilde kullanmasını öğretin” dedi.
16.09.2020 Sağlık
Göz doktoruna 'hatalı estetik' iddiası! '15 yaş gençleşirsin dedi, beni bu hale getirdi'
Göz doktoruna 'hatalı estetik' iddiası! '15 yaş gençleşirsin dedi, beni bu hale getirdi' Gözlük numarasını değiştirmek amacıyla muayene olmaya gittiği özel hastanede, doktorun önerisiyle estetik ameliyatı olduğunu söyleyen ve bu nedenle yüzünün tanınmaz hale geldiğini iddia eden şarkıcı Hacı Kalan, doktordan şikayetçi oldu. Yabancı uyruklu doktorun kendisine 3 ameliyat daha yaptığını öne süren Kalan, ameliyat sonrası yüz ifadesinin tamamen değiştiğini, sahneye çıkıp şarkı söyleyemediğini ve görme oranının da yüzde 50'ye düştüğünü belirterek, avukatı aracılılığı ile doktor M.R.H hakkında suç duyurusunda bulundu.
7.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Göz Doktoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz doktoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.