'Dijital telif yasası kaçınılmaz oldu' dedi ve ekledi: 120 sene önceki aylayışla olmaz
'Dijital telif yasası kaçınılmaz oldu' dedi ve ekledi: 120 sene önceki aylayışla olmaz Dijital Telif Yasası düzenlemesinin henüz çıkmaması dijital yayıncılıkta birçok sorunu beraberinde getiriyor. Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanvekili Avukat Cüneyd Altıparmak, “Şu an yaşananın hırsızlıktan farkı yok. Dijital Telif Yasası çıkmadığı için hırsızlığın bir cezası da yok. 120 yıl önceki anlayışla yapılan kanun, bugünkü internet çağında hiçbir eseri koruyamaz. Yeni bir düzenleme acilen yasalaşmalı.” dedi.
5.12.2023 Gündem
Google ödeme yapmayı kabul etti! Türkiye de dahil edilecek!
Google ödeme yapmayı kabul etti! Türkiye de dahil edilecek! Google, Avrupa'daki 300'den fazla medya kuruluşuna 'telif hakkı' çerçevesinde ödeme yapmayı kabul etti. Almanya, Macaristan, Fransa ve Hollanda gibi AB ülkeleri için geçerli olan sisteme Türkiye'nin de dahil edilmesi bekleniyor. Uzmanlara göre bu gelişme, medya dünyası için de daha ‘kaliteli içerik üretimi’ anlamına geliyor.
2.06.2022 Gündem
Dijital telif yasası için tek bir hamle yeterli!
Dijital telif yasası için tek bir hamle yeterli! Google, telif ile ilgili ödemeler konusunda Avrupa'da masaya oturdu. Birçok yayıncı ile içerikler için telif konusunda anlaşıldı. Türkiye'de de, AB'dekine benzer bir telif düzenlemesi ile yayıncıların haklarını alabileceği belirtiliyor. Bu konuda uzun yıllardır çalışmalar yürüten İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk, "Yeni bir kanuna gerek yok. Var olan Fikri Sanat Eserleri Kanunu'na bir madde ekleyerek sorun çözülebilir" dedi. Suluk, 3 adımda yapılması gerekenleri anlattı, yayıncılara birlikte hareket etmeleri konusunda sonuca ulaşabilecekleri uyarısında bulundu.
26.05.2022 Bilim ve Teknoloji