Getiri

Getiri

Son dakika getiri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan getiri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını getiri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Getiri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan getiri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.250 getiri haberi bulunmuştur. Tüm getiri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talep
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talepTürkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 14-16 Ekim'de Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 5 yıl 3 ay vadeli, yüzde 6,95 getiri oranlı 750 milyon dolar tutarındaki sukuk ihracına rekor talep geldiği bildirildi.
18.10.2024Ekonomi
Varlık Fonu’nun dolar cinsi sukuk ihracına talep 5 milyar doları aştı
Varlık Fonu’nun dolar cinsi sukuk ihracına talep 5 milyar doları aştıTürkiye Varlık Fonu’nun (TVF) 5 yıl 3 ay vadeli dolar cinsi sukuk ihracına gelen talep 5,4 milyar doları aşarken, getiri beklentisi aşağı revize edildi.
16.10.2024Ekonomi
Altın, dolar ve euro yatırımcısına ne kadar kazandırdı? En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu
Altın, dolar ve euro yatırımcısına ne kadar kazandırdı? En çok kazandıran yatırım aracı belli olduParasına para katmak isteyenler en çok kazandıran yatırım araçlarını merak ediyor. Özellikle uzun vadede altının yatırımcısının yüzünü güldürdüğü biliniyor. Peki gerçekten böyle mi? İşte mevduat, altın, dolar, euro bazında karşılaştırmalı getiri analizi...
14.10.2024Ekonomi
Eylül'de en fazla külçe altın kazandırdı
Eylül'de en fazla külçe altın kazandırdıTüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde eylülde en yüksek aylık reel getiri yüzde 3,04 ile külçe altında gerçekleşti.
8.10.2024Ekonomi
Yatırım fonları arasında en fazla büyüyen para piyasası fonları oldu
Yatırım fonları arasında en fazla büyüyen para piyasası fonları olduPara piyasası fonları, yatırım fonu türleri arasında en fazla büyüme gösteren enstrüman olarak kayıtlara geçti.
29.09.2024Ekonomi
SPK’dan halka arz hamlesi! Başvuru kadar hisse senedi dönemi başlıyor
SPK’dan halka arz hamlesi! Başvuru kadar hisse senedi dönemi başlıyorSermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka arzlarla ilgili yeni düzenlemelere gitti. Bu düzenlemelerden birine göre, kurumsal yatırımcı grubu dışında kalan ve yüksek talepte bulunacak yatırımcı için, halka arz edilecek toplam tutarın yüzde 10’una kadar tahsisat yapılabilecek. Bunun ‘ne kadar çok başvuru yapılırsa, o kadar çok hisse senedi gelme ihtimalinin artması’ anlamına geldiği belirtildi. SPK ayrıca, kripto platformlarına ilişkin yeni esasları da açıkladı. Buna göre, kripto para platformlarında getiri vaadi içeren promosyon kampanyaları düzenlenemeyecek.
21.09.2024Ekonomi
Merkez karar verdi, bankalar mevduat faizini yüksek tuttu! İşte 100 bin liranın aylık getirisi
Merkez karar verdi, bankalar mevduat faizini yüksek tuttu! İşte 100 bin liranın aylık getirisiDezenflasyon süreci baz etkisi nedeniyle başladı. Enflasyon düşse de Merkez Bankası politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 50'de sabit bıraktı. Mevduat faizinin bileşik getirisi yüzde 70'e yaklaştı.. Öte yandan 100 bin liranın aylık getisiri belli oldu.
20.09.2024Ekonomi
Bankada parası olana güzel haber! Mevduatın getirisi yıllık enflasyonu aştı, bankaların faiz yarışı sürüyor
Bankada parası olana güzel haber! Mevduatın getirisi yıllık enflasyonu aştı, bankaların faiz yarışı sürüyorBankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Enflasyon oranlarındaki baz etkisi nedeniyle düşüş yaşanırken TCMB politika faizini yüzde 50 seviyesinde tutunca bankalar da mevduat faizini yüksek tutmaya devam ediyor. Faizler yüzde 50'nin üstünde kaldıkça parasını mevduatta değerlendirenler enflasyonun üstünde getiri elde etmeye devam edecek.
9.09.2024Ekonomi
Mevduat faizinde oranlar güncellendi! İşte 100 bin liranın aylık getirisi!
Mevduat faizinde oranlar güncellendi! İşte 100 bin liranın aylık getirisi!Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de korumasıyla birlikte bankalar da mevduatlarında yüksek faize devam etme kararı aldı. Liralaşma stratejisi kapsamında Türk Lirası'na olan talebin artırılması için sıkı para politikasının sürdürülmesine de devam eden Merkez Bankası enflasyonu sağlam zemine oturtmak için çabalıyor. Parasını mevduatta değerlendirenler güncel oranlarla enflasyonun üzerinde getiri sağlayabiliyor.
23.08.2024Ekonomi
Seçil Erzan davasında şok gelişme! Fatih Terim ilk kez ifade verdi: Her tavsiyesini bankanın görüşü olarak gördüm
Seçil Erzan davasında şok gelişme! Fatih Terim ilk kez ifade verdi: Her tavsiyesini bankanın görüşü olarak gördümAralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi 'özel fon' vaadiyle dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan davasında Fatih Terim de 'müşteki' olarak dava dosyasına girmişti. Türkiye'nin gündemine oturan soruşturmada Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez ifade verdi.
20.08.2024Gündem
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, yüzde 80 faiz alanlar var
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, yüzde 80 faiz alanlar varBankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50 seviyesinde tutmaya devam etmesi nedeniyle mevduatta yıllık faiz yüzde 50'nin üzerinde gerçekleşiyor.
16.08.2024Ekonomi
Adanalı sanayiciden vergi kaçağına örnek uygulama: Maaş kadar fiş ve faturaya yüzde 5 prim
Adanalı sanayiciden vergi kaçağına örnek uygulama: Maaş kadar fiş ve faturaya yüzde 5 primAdana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, ahşap işleme makinesi üretimi ve ihracatı yapan bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı olan Feti Çevik, devletin vergi kaçağı ile mücadelesine destek olmak amacıyla örnek bir uygulama başlattı. Feti Çevik, her ay maaşı kadar fiş ve fatura getiren tüm çalışanlarına yüzde 5 prim verecek.
28.07.2024Adana
Bankada parası olanlar dikkat! Bir milyon liranın aylık getirisi yükseldi
Bankada parası olanlar dikkat! Bir milyon liranın aylık getirisi yükseldiBu hafta Merkez Bankası’nın kararları piyasaların odağındaydı. Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutulurken, swaplarla ilgili iki önemli değişiklik dikkat çekti. Atılan adımların ardından mevduat faizlerinde bir miktar yükseliş bekleniyor. Peki şu anda mevduat faizleri ne durumda? İşte detaylar...
26.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Türk Lirası mevduatı destekleyecek hamle
Merkez Bankası'ndan Türk Lirası mevduatı destekleyecek hamleTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti.
17.07.2024Ekonomi
Tekirdağ ve Kırklareli'de arsaya büyük talep! Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyor
Tekirdağ ve Kırklareli'de arsaya büyük talep! Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyorSon yıllarda oldukça iyi prim yapan arsalar gayrimenkuller içerisinde en çok tercih edilen yatırım aracı oldu. Özellikle konut yatırımları TÜFE’nin altında getiri sunarken, arsa ve arazilere yönelik talep artışı dikkat çekti. Peki İstanbul ve çevresinde en çok nerelere rağbet var, arsa fiyatları ne durumda? Konuyla ilgili gayrimenkul uzmanı, ‘Sizi yatırdığınız paradan da edebilir, çok karlı hale de dönüşebilir’ dedi.
16.07.2024Ekonomi
Mevduat faizleri rekor seviyede! 1 ayda 42 Bin lira faiz getirisi
Mevduat faizleri rekor seviyede! 1 ayda 42 Bin lira faiz getirisiMerkez Bankası'nın yüzde 50 faiz kararı sonrası bankalar yıllık yüzde 50'nin üzerinde faiz oranları sunuyor. 1 milyon TL'lik mevduat hesabında 1 ayda 42 bin lira net faiz getirisi nasıl elde edilir? İşte güncel faiz oranları ve stopaj kesintileriyle mevduat hesaplarından maksimum kazanç elde etmek için tüm detaylar...
12.07.2024Ekonomi
Mevduat faizleri ile ilgili dikkat çeken gelişme! Yatıran parasını resmen katladı
Mevduat faizleri ile ilgili dikkat çeken gelişme! Yatıran parasını resmen katladıBankada parası olanları doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Parasını mevduata yatıran karını katladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziranda en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) gerçekleşti.
8.07.2024Ekonomi
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeden çıkarıldı. Uzmanlar ekonomiye olan güvenin daha da artacağını, fon girişlerinin olacağını, yabancı yatırımcının kalıcı yatırım yapacağını belirtti. Kısa vadede sonuçlarının net olarak görülmese de orta ve uzun vadede ülke ekonomisi için algısal anlamda gri listeden çıkmanın başarı olduğunu uzmanlar açıkladı.
28.06.2024Ekonomi
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: Başardık
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: BaşardıkHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır" mesajını paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" denildi.
28.06.2024Ekonomi
1 ayda 2.5 milyon TL kazanç! Galericiler mesajla fırsatı açıkladı
1 ayda 2.5 milyon TL kazanç! Galericiler mesajla fırsatı açıkladıTicari taksi plaka fiyatları uzun zamandır 5.5-6 milyon lira arasında seyrederken galericiler fiyatların 1-2 ay içinde 2.5 milyon lira artacağını iddia etti. 6 milyona alınan ticari taksi plakasının 1 ay sonra 8.5 milyona çıkacağına yönelik iddiada bulunan galericiler 1 ayda yüzde 42'ye yakın getiri sağlanacağını öne sürüyor.
24.06.2024Ekonomi
Mevduat faizleri düşüşe geçti! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı
Mevduat faizleri düşüşe geçti! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandıMevduat faizlerinde son haftalarda aşağı yönlü seyir dikkat çekiyor. Bankalarda yüzde 60 seviyelerine dayanan mevduat faizleri yüzde 53’lere kadar geri çekildi. Peki faizler daha da düşer mi? Şu anda parasını mevduatta değerlendirenler aylık ne kazanıyor? Konuyla ilgili merak edilenleri uzman isim değerlendirdi. İşte detaylar...
3.06.2024Ekonomi
Bankaların faiz getirisi düşüşe geçti! 100 bin liranın aylık getirisi açıklandı
Bankaların faiz getirisi düşüşe geçti! 100 bin liranın aylık getirisi açıklandıFaiz oranlarıyla ilgili dikkat çeken değişiklik yaşandı. Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. Bir önceki haftaya göre faizlerde belirgin düşüşler yaşandı. Son oranlara göre 100 bin liranın getirisi belli oldu. İşte mevduat faizleriyle ilgili son dakika tüm detaylar...
31.05.2024Ekonomi
Faizler yükseldi, TL’ye geçiş hızlandı! Uzmanlar Eylül ayını işaret etti
Faizler yükseldi, TL’ye geçiş hızlandı! Uzmanlar Eylül ayını işaret ettiYerli yatırımcının banka mevduat hesaplarındaki dövizini bozdurup TL mevduat hesabı açma eğilimi hızlandı. BDDK verilerine göre, 17 Mayıs haftasında KKM 20.3 milyar TL geriledi. TCMB verilerine göre ise aynı haftada döviz mevduatları 1.2 milyar dolar azaldı. Gerilemede piyasanın enflasyonun kontrol altına alacağına olan inanç, yatay seyreden dolar kurunun yatırımcısına beklediği reel getiriyi sunmaması ve yüksek faizin etkili olduğu belirtiliyor.
30.05.2024Ekonomi
Gümüş altının yerini almaya hazırlanıyor! Bu yıl yüzde 45 arttı
Gümüş altının yerini almaya hazırlanıyor! Bu yıl yüzde 45 arttı2024'ün başından itibaren gram altın yatırımcısına yaklaşık yüzde 25 getiri sağlarken, gram gümüş fiyatında ise yüzde 45'lik artış görüldü.
29.05.2024Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz oranları değişti, 32 gün 40 bin TL getiri sağlıyor
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz oranları değişti, 32 gün 40 bin TL getiri sağlıyorBankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Ancak bankalarda mevduat faizleri yüzde 60 seviyelerine dayandıktan sonra düşüş gösterdi. Bankalar mevduat faizlerini yüzde 4-5 aralığında düşürdü. Peki faiz oranlarındaki düşüşün sebebi ne? Faizlerde yeniden yükseliş görür müyüz? 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu? İşte detaylar...
28.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Getiri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki getiri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.