Gergedan

Gergedan

Son dakika gergedan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gergedan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gergedan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gergedan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gergedan gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 gergedan haberi bulunmuştur. Tüm gergedan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Falda Gergedan Görmek Ne Demek? Kahve Falında Gergedan Nasıl Yorumlanır?
Falda Gergedan Görmek Ne Demek? Kahve Falında Gergedan Nasıl Yorumlanır? Falda gergedan görmek fal sahibinin yaşamında gerçekleşecek olan güzel gelişmeleri anlatır. Aynı zamanda güzel ve müjdeli haberler üzerine işaret eder. İstediğini elde eden ve tuttuğunu koparan bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan bir faldır. Kendi mücadelesi ve çabası sayesinde maddi manevi tüm problemlerini geride bırakacağı üzerine yorumlanır. Özellikle başarılı bir döneme girmek üzere olduğuna dair yorumlar ön plana çıkar.
22.07.2023 Gündem
Denizli'de tek tek tespit edildi! 8 milyon yıllık...
Denizli'de tek tek tespit edildi! 8 milyon yıllık... Denizli'nin Tavas ilçesinde, 8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fil, gergedan, zürafa ve karıncayiyen gibi hayvanlara ait 15 farklı fosil bulundu.
23.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Ülkede 'gergedan böceği' panik! Binlerce var, 4 kenti istila ettiler!
Ülkede 'gergedan böceği' panik! Binlerce var, 4 kenti istila ettiler! Arjantin’de son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle La Pampa eyaletinde dört kenti binlerce gergedan böceği istila etti.
16.01.2022 Dünya
Gergedan böceği istilası başladı! Belediye başkanı açıkladı, durdurulamıyor
Gergedan böceği istilası başladı! Belediye başkanı açıkladı, durdurulamıyor Arjantin’de son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle La Pampa eyaletinde dört kenti binlerce gergedan böceği istila etti.
15.01.2022 Dünya
Gergedanlarla ilgili çalışma Ig Nobel Ödülü kazandı
Gergedanlarla ilgili çalışma Ig Nobel Ödülü kazandı Harvard Üniversitesinin Nobel karşıtı geleneksel "Ig Nobelleri"ne bu yıl gergedanların ters şekilde sarkıtılarak taşınmasıyla ilgili araştırma damgasını vurdu.
10.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Zürafalardan daha uzun, nesli tükenmiş bir gergedan türü bulundu
Zürafalardan daha uzun, nesli tükenmiş bir gergedan türü bulundu Çin'in kuzey batısında fosilleri bulunan bir gergedan türünün, zürafalardan daha uzun olduğu tespit edildi.
18.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'de bulundu, dünya literatürüne girecek! Tam 7.5 milyon yıllık
Kayseri'de bulundu, dünya literatürüne girecek! Tam 7.5 milyon yıllık Kayseri'de Yamula Barajı Gölü kıyısında bulunan ve fillerin atası olarak bilinen Choerolophodon Pentelici'ye ait tam kafatası fosilinin literatüre gireceği bildirildi.
11.03.2021 Yaşam
Sibirya'da bulundu! 40 bin yıldır buzulda...
Sibirya'da bulundu! 40 bin yıldır buzulda... Rusya'nın Sibirya bölgesinde bir buzulda 40 bin yıldır korunan ve 14 bin yıl önce nesli tükenen tüylü gergedan keşfedildi.
27.01.2021 Dünya
Sibirya’da 40 bin yıldır buzulda korunan gergedan keşfedildi
Sibirya’da 40 bin yıldır buzulda korunan gergedan keşfedildi Rusya’nın Sibirya bölgesinde bir buzulda 40 bin yıldır korunan ve 14 bin yıl önce nesli tükenen tüylü gergedan keşfedildi.
27.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Balkonunda gergedan böceği buldu
Balkonunda gergedan böceği buldu Bursa'nın İznik ilçesinde, evinin balkonunda gergedan böceği bulan Mustafa Uysal (15), bu türün çok meşhur olduğunu ve evinde beleyeceğini kaydetti.
9.06.2020 Yaşam
Ankara'da ele geçirildi! Değeri 1 milyon lira...
Ankara'da ele geçirildi! Değeri 1 milyon lira... Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Ankara'da bir iş yerine yapılan baskında, yaklaşık 1 milyon lira değerinde olan mamut, balina ve fil dişi ile gergedan boynuzundan imal edilen 124 adet tespih ile 47 adet doğal taş ele geçirildi.
16.04.2020 Gündem
Nesli tükenmekte olan kuzey beyaz gergedanı kurtuluyor
Nesli tükenmekte olan kuzey beyaz gergedanı kurtuluyor Kenya’da nesli tükenmekte olan kuzey beyaz gergedanı yapay döllenmeyle çoğalacak.
15.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan yüzey araştırmalarında 1,2 milyon ila 9 milyon yıl öncesine ait aralarında at, geyik, gergedan ve mamutun bulunduğu farklı 8 tür hayvan fosili tespit edildi.
24.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'de 7,5 milyon yıllık yeni fosil bulundu
Kayseri'de 7,5 milyon yıllık yeni fosil bulundu Kayseri'de Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi Yamula Barajı kıyısında devam eden kazı çalışmasında, file ait olduğu tahmin edilen 7,5 milyon yıllık fosil bulundu. Uzman Antropolog Ömer Dağ (32), bölgede geçen yıl başlayan ve bu yıl 30 Ekim'de tamamlanan kazı çalışmalarında çeşitli fosiller bulunduğunu söyledi. Çalışmanın sonlandırılması ardından balık tutmaya gelen bir kişinin ihbarıyla aynı yerden yeniden çalışma yaptıklarını belirten Dağ, "Bu fosil tek bir adet file ait gibi görünüyor. Çünkü ayak, kol ve dişlerinden birer tane örnek bulduk" dedi.
15.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Kırşehir'de bulundu! Dünya literatürüne kazandırılacak
Kırşehir'de bulundu! Dünya literatürüne kazandırılacak Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Kurutlu köyünde devam eden kazılarda çıkarılan 7-8 milyon yıllık fosillerin dünya literatürüne kazandırılması için Türk ve yabancı bilim insanları ortak çalışma yapıyor.
6.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'de yeni keşif! Fosiller bulundu
Kayseri'de yeni keşif! Fosiller bulundu Kayseri'de Yamula Barajı kıyısındaki Taşhan mevkisinde bulunan fosillerin ardından, Barsama bölgesinde de 8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen at, zürafa ve gergedan fosillerine rastlandı.
14.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'deki fosiller yeni bir türe ait olabilir
Kayseri'deki fosiller yeni bir türe ait olabilir Finlandiyalı fosil uzmanı Dr. Juha Saarinen, Kayseri'de ortaya çıkarılan bazı fosillerin mamutlardan daha eski olduğunu belirterek, bunların yeni bir tür olabileceğini söyledi.
10.10.2019 Bilim ve Teknoloji
8,5 milyon yıllık fosillere 'cerrahi' hassasiyet
8,5 milyon yıllık fosillere 'cerrahi' hassasiyet Çankırı'da "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nden çıkarılan fosillerin temizliği, ameliyathanelerde kullanılan malzemeler kullanılarak gerçekleştiriliyor.
14.09.2019 Bilim ve Teknoloji
8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtası bulundu
8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtası bulundu Çankırı'da bugüne kadar fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, su samuru ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 30'un üzerinde türün kalıntılarına ulaşılan "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde bu yıl yapılan kazılarda, 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtasına rastlandı.
13.08.2019 Gündem
Vietnam'da 4 milyon dolarlık gergedan boynuzu ele geçirildi
Vietnam'da 4 milyon dolarlık gergedan boynuzu ele geçirildi Vietnam'da gümrük idaresi, ülkeye havayoluyla sokulmaya çalışan 4 milyon dolar değerinde ve 125 kilo ağırlığında gergedan boynuzu ele geçirdi.
29.07.2019 Dünya
Gerçek sonra anlaşıldı! Bir anda masaya konan böcek...
Gerçek sonra anlaşıldı! Bir anda masaya konan böcek... Bilecik ve yöresinde türüne az rastlanan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceği Osmaneli ilçesine bağlı Düzmeşe köyünde görüldü.
24.07.2019 Yaşam
'Gergedan gribi' oldu!
'Gergedan gribi' oldu! Oyuncu ve sanatçı Ayta Sözeri, cumartesi gecesi Girne’deki bir otelde bulunan eğlence mekanınında sahne aldı.
2.04.2019 Magazin
Tarihe geçti! Tam 9,1 ton...
Tarihe geçti! Tam 9,1 ton... Vietnam'ın Da Nang kentinde 9,1 ton fil dişi ele geçirildi.
28.03.2019 Yaşam
Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Lütfullah Göktaş atandı
Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Lütfullah Göktaş atandı Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Lütfullah Göktaş'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.01.2019 Gündem
Uzman isim açıkladı: Gergedan gribi...
Uzman isim açıkladı: Gergedan gribi... Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, en sık nezleye yol açan virüsün rhinovirüs olduğunu belirterek "Gergedan isimlendirmesi doğru değil. Ne 'gergedan virüsü' ne de 'gergedan gribi' diye bir şey var." dedi.
26.12.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gergedan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gergedan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.