Genelkurmay Karargahı

Genelkurmay Karargahı

Son dakika genelkurmay karargahı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genelkurmay karargahı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genelkurmay karargahı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genelkurmay Karargahı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genelkurmay karargahı gelişmeleri de dahil olmak üzere 769 genelkurmay karargahı haberi bulunmuştur. Tüm genelkurmay karargahı haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 Temmuz gecesi ölümü göze aldılar: Ayağındaki alçıayı çıkarıp tankların üstüne yürüdü
15 Temmuz gecesi ölümü göze aldılar: Ayağındaki alçıayı çıkarıp tankların üstüne yürüdü 15 Temmuz kahramanları o geceyi anlattı. 15 Temmuz'da darbecilere direnirken şehit düşen isimlerden biriydi 'Selim Cansız'... O gece, ayağındaki alçıyı çıkarıp, üç buçuk yaşındaki kızını öpüp darbecilerin üstüne yürüdü. En şiddetli çatışmaların yaşandığı adreslerden birinde, Genelkurmay Karargahı'nın önünde şehit düşerek ölümsüzleşti. İşte o gece ölümü göze alan kahramanların yaşadıkları...
15.07.2023 Gündem
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu? 28 Şubat davası hükümlüsü  Çevik Bir'in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Bir'in cezasının infazı 1 yıl süreyle ertelendi. Peki, Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
2.08.2022 Gündem
YAŞ kararlarında bir ilk yaşandı! Astsubaylıktan tümgeneralliğe...
YAŞ kararlarında bir ilk yaşandı! Astsubaylıktan tümgeneralliğe... Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında tugay komutanlığı görevini yürüten ve terörle mücadele operasyonlarında görev alan albaylar, generalliğe terfi ettirilen isimler arasında yer aldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığında terfi eden Orhan Gürdal'ın, TSK'da tümgeneralliğe yükseltilen astsubay kökenli ilk isim olduğu belirtildi.
5.08.2021 Gündem
Darbeciler cezasız kalmadı!
Darbeciler cezasız kalmadı! FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından açılan 289 davadan 288’i karara bağlandı. Sona eren davalarda, bin 634 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, bin 366 sanığa müebbet, bin 890 sanığa süreli hapis cezası verildi.
15.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davasında karar açıklandı! Ceza yağdı
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davasında karar açıklandı! Ceza yağdı FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 497 sanığın yargılandığı davada TRT binasına yönelik işgali yöneten eski albay Muhammet Tanju Poshor, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Darbe bildirisini TRT'de okutan eski yarbay Ümit Gençer'e, ise "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
7.04.2021 Gündem
FETÖ'cü Serdar Atasoy, nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandı?
FETÖ'cü Serdar Atasoy, nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandı? Serdar Atasoy’un 15 Temmuz’dan 1 yıl sonra, 2017’de Erzincan’da 3. Ordu Komutanlığı bünyesinde görev yaparken FETÖ’den gözaltına alındığı, sorgusunun ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
5.02.2021 Gündem
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler'den kritik görüşme
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler'den kritik görüşme Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ganim bin Şahin el-Ganim ile bir araya geldi.
13.10.2020 Gündem
Bakan Hulusi Akar'dan net Doğu Akdeniz mesajı: Tüm tedbirler alındı
Bakan Hulusi Akar'dan net Doğu Akdeniz mesajı: Tüm tedbirler alındı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile gerilimin sürdüğü Doğu Akdeniz'de ile ilgili çok net mesajlar verdi. Akar, hak, alaka ve menfaatlerimizin korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
11.08.2020 Gündem
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) kararlaştırılan general ve amiral atamaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kardak’tan Yunan bayrağını indiren SAT timinden, Balyoz kumpası mağduru Tuğamiral Ercan Kireçtepe SAT Komutanı oldu. Kumpasın bir başka mağduru Tuğamiral Hasan Özyurt ise Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanı olarak atandı.
6.08.2020 Gündem
Kahramankazan nerede? Kazan, 15 Temmuz'da kahraman ünvanını nasıl aldı? Kazan'da ne oldu?
Kahramankazan nerede? Kazan, 15 Temmuz'da kahraman ünvanını nasıl aldı? Kazan'da ne oldu? 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi 4. yılında şehitler anılıyor. 15 Temmuz akşamı yaşananlar hafızalardan silinmiyor. O gece darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssü’nün bulunduğu Kazan ilçesi en büyük direnişlerinden birine sahne oldu. Peki, Kahramankazan nerede? Kazan, 15 Temmuz'da kahraman ünvanını nasıl aldı? Kazan'da ne oldu? İşte Kahramankazan hakkında merak edilenler...
15.07.2020 Gündem
TSK'da yeni dönem başladı
TSK'da yeni dönem başladı Milli Savunma Bakanlığınca bir süredir yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni bir uygulama hayata geçti. Diğer ordular ve yurt dışındaki örnekleri dikkate alınarak detaylıca yapılan çalışma sonrasında "karacılar", harici kıyafet olarak adlandırılan resmi üniforma ile şapka yerine bere kullanmaya başladı.
1.02.2020 Gündem
Bakanlık duyurdu! Bugün ziyaret edecek
Bakanlık duyurdu! Bugün ziyaret edecek ABD Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Bergeson'un, Suriye'de oluşturulacak "Güvenli Bölge" için Genelkurmay Karargahı'nı ziyaret edeceği bildirildi.
10.09.2019 Gündem
Bakan Akar: Önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacak
Bakan Akar: Önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, güvenli bölge konusunda mutabakatın iyi bir başlangıç olduğunu, Birleşik Müşterek Harekat Merkezi’nin tam kapasiteyle önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacağını belirterek, "Çalışmalar kapsamında belirlenen takvim şu ana kadar aksaksız uygulandı. Bundan sonra da aynı şekilde uygulanmasını bekliyoruz. Bunu yakından takip ediyoruz." dedi.
16.08.2019 Gündem
Bakan ve komutanlar sınırda!
Bakan ve komutanlar sınırda! Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK'nın komuta kademesi, ABD ile kurulacak Müşterek Harekat Merkezi'ne ilişkin inceleme yapmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.
16.08.2019 Gündem
Terör örgütüne 'Pençe' darbesi! Sayı 143'e yükseldi...
Terör örgütüne 'Pençe' darbesi! Sayı 143'e yükseldi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadeleye yönelik operasyonların artan bir şiddet ve tempoda devam ettiğini belirterek, "27 Mayıs'tan bugüne kadar 61'i Pençe Harekatı'nda olmak üzere Irak'ın kuzeyinde toplam 143 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.
13.07.2019 Gündem
240 no’lu odadan parmak izi çıktı
240 no’lu odadan parmak izi çıktı FETÖ darbe girişiminin koordinasyonunun yapıldığı Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda bulunan 143. ‘Filonun eski üs komutanı Hakan Evrim’in dinlenme odası olarak kullanılan 240 No’lu odada bulunan belgelerle ilgili yapılan parmak izi incelemesine ilişkin rapor dava dosyasına girdi. Raporda, Evrim’in odasında bulunan bir A4 kâğıdında FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz ile Cumhurbaşkanı’na suikast suçundan yargılanan Osman Kılıç’ın parmak izi çıktı. Batmaz savunmalarında 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü’nde bulunmadığını ileri sürmüştü.
10.07.2019 Gündem
Ömer Faruk Harmancık'a 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Ömer Faruk Harmancık'a 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin "çatı" davasında eski tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, "anayasayı ihlal" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçundan birer, 139 şehite ilişkin "kasten öldürmek" suçundan da 139 kez olmak üzere toplam 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
20.06.2019 Gündem
Sudan'da ordu göstericileri dağıtmaya başladı
Sudan'da ordu göstericileri dağıtmaya başladı Hızlı Destek Kuvvetleri ile orduya ait buldozerler Genelkurmay karargahı önündeki göstericilere ait barikat ve çadırları sökmeye kalkıştı. Ancak muhalif gruplar uygulamaya karşı çıkarak askerleri geri adım atmaya zorladı.
15.04.2019 Dünya
Bakan Akar ve komutanlardan kütüphane ziyareti
Bakan Akar ve komutanlardan kütüphane ziyareti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte bakanlık yerleşkesindeki Şehit Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın Kütüphanesi'ni ziyaret etti.
28.03.2019 Gündem
Genelkurmay Çatı Davası'nda sanıkların savunması alındı
Genelkurmay Çatı Davası'nda sanıkların savunması alındı Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin soruşturma devam ediyor.
17.09.2018 Gündem
Ve O rütbeler takıldı!
Ve O rütbeler takıldı! CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim öncesinde ‘Apoletlerini sökeceğim’ dediği 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’in orgeneralliğe terfisinin ardından rütbe işaretleri Milli Savunma Bakanı Akar tarafından takıldı.
30.08.2018 Gündem
Son dakika: Bakan Akar'dan Münbiç açıklaması
Son dakika: Bakan Akar'dan Münbiç açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu telefonda görüştü. Bakan Akar ile Rus mevkidaşının görüşmesinde bölgesel güvenlik, Suriye'deki durum ve ikili işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra Münbiç hakkında açıklama yapan Bakan Akar "Yavaş da olsa ilerleme oluyor." dedi.
30.08.2018 Gündem
Çavuşluktan generalliğe
Çavuşluktan generalliğe YAŞ’ta albaylıktan generalliğe terfi eden Gürdal ve Albasan başarı hikayeleriyle dikkat çekti. Astsubay kökenli Gürdal ve Albasan’ın önce subaylığa geçiş yaptıkları ve azimleri sayesinde generalliğe kadar yükseldikleri anlaşıldı.
4.08.2018 Gündem
Bakan Akar  Orgeneral Scaparrotti'yi kabul etti
Bakan Akar Orgeneral Scaparrotti'yi kabul etti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti ile görüştü.
1.08.2018 Gündem
Yeni sistemin ilk YAŞ'ı toplanıyor
Yeni sistemin ilk YAŞ'ı toplanıyor Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından gerçekleştirilecek ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı perşembe günü yapılacak.
31.07.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Genelkurmay Karargahı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genelkurmay karargahı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.