Geçici İş Göremezlik Ödeneği

Geçici İş Göremezlik Ödeneği

Son dakika geçici iş göremezlik ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geçici iş göremezlik ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geçici iş göremezlik ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geçici İş Göremezlik Ödeneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geçici iş göremezlik ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 12 geçici iş göremezlik ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm geçici iş göremezlik ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti ne oldu? 2021 asgari ücret maliyeti!
Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti ne oldu? 2021 asgari ücret maliyeti! Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret rakamı, aralık ayı boyunca süren görüşmelerin ardından tespit edildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda hükümet ve işveren heyetlerinin oy çokluğuyla yeni rakam brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Peki, Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti ne oldu? İşte 2021 asgari ücretin işverene maliyeti...
28.12.2020 Ekonomi
SGK ödüyor! Çalışan herkesi kapsıyor, 3 gün içinde bildirmek zorunlu
SGK ödüyor! Çalışan herkesi kapsıyor, 3 gün içinde bildirmek zorunlu Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor ancak birçoğu bunları bilmiyor. Ödemeleri SGK yapıyor. İş kazası, meslek hastalıkları, doğum izni gibi çok sayıda konuda haklarını bilmiyor çalışanlar. 5 günlük raporun sadece 3 gününü SGK öder. İş kazasını üç gün içinde bildirmek zorunlu.
27.11.2019 Çalışan Hakları
İş kazası sigortasından sağlanan haklar nelerdir?
İş kazası sigortasından sağlanan haklar nelerdir? Sigortalı çalışanlar, aynı zamanda meslek hastalığı ve iş kazasına karşı da teminat altına alınmış oluyor. İş kazası sigortası kapsamında kişiye çeşitli şekillerde ödemeler yapılıyor. Bir olayın hangi hallerde iş kazası sayılacağı ve bu sigortadan faydalananların alabileceği yardımların içeriği haberimizde…
24.04.2019 Uzmana Sor
Geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık süresinin en az kaç gün olması gereklidir?
Geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık süresinin en az kaç gün olması gereklidir? İşçiler, iş kazası geçirdikleri durumlarda geçici iş göremezlik ödeneği almaya hak kazanırlar. Peki geçici iş göremezlik ödeneği alabilmek için işçinin en az kaç gün sigortalılık süresine sahip olması gerekir? İşte merak edilen sorunun yanıtı.
31.01.2019 Çalışan Hakları
Binlerce kişinin sigortası iptal!
29.09.2021 Gündem
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler...
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler... SGK para ödüyor. Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. 1.831 lira ödeme yapılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir süre konusu var. Bu şartın sağlanmadığı durumda para alma hakkı kayboluyor. SGK, doğum yapan çalışanlara iş göremezlik ödeneği veriyor. Doğumdan önce ve sonraki 16 haftalık süreçte bu parayı alabilmek için bir yılda 3 ay prim ödemiş olma şartı var. Yoksa ödeme yapılmıyor. 30 gün rapor alan asgari ücretliye 28 gün üzerinden yatarak tedavide 1.373 lira, ayakta tedavide ise 1.831 lira veriliyor. Öte yandan işveren ücretsiz izne çıkarttığında nakdi ücret desteğinden de faydalanılabiliyor. Asgari ücret arttığı için nakdi ücret desteğinin önümüzdeki günlerde 1420 liraya çıkartılması bekleniyor.
2.01.2021 Çalışma Hayatı
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Corona virüs salgını nedeniyle faaliyetine ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği internette merak edilen konular arasında yer alıyor. İstihdamı korumak, çalışılamayan dönemde işçinin gelir kaybını telafi etmek amacıyla kısa çalışma ödeneğinde kolaylıklar getirildi. Peki, Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? İşte İşçiden işverenine 36 soruda Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilmeniz gereken her şey...
6.04.2020 Ekonomi
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir?
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir? İş kazası geçirip çalışma gücünü yitiren çalışanlara, bu durumlarını doktor raporu ile kanıtladıkları takdirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Bu maaşın bağlanması için çalışanın yüzde 10 ve üzeri oradan çalışma kabiliyetini yitirmiş olmasının yanında bazı başka şartlar da aranır. Peki iş gücü kaybı nasıl tespit edilir, kimleri ş göremezlik maaşı alabilir, başvurular nasıl yapılır?
11.04.2019 Çalışan Hakları
Bütün çalışanları ilgilendiriyor
Bütün çalışanları ilgilendiriyor Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden resmi duyuru yaptı. Artık iş görmezlik raporu e-devletten alınabilecek.
25.03.2019 Çalışan Hakları
Sürekli iş göremezlik maaşına nasıl hak kazanılır, başvuru nasıl yapılır?
Sürekli iş göremezlik maaşına nasıl hak kazanılır, başvuru nasıl yapılır? İş kazaları sonucu belli oradan çalışma kabiliyetini yitiren işçilere, bunu raporlar ile belgeledikleri taktirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Kişinin bunu hak edebilmesi için yasada kimi şartları yerine getirmesi gerekir. İşte sürekli iş göremezlik ödeneği ile ilgili olarak tüm merak edilenler...
10.01.2019 Çalışan Hakları
Anne adayı memurlara güzel haber!
Anne adayı memurlara güzel haber! TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tasarıyı bazı değişikliklerle kabul etti. Analık izni biten memurların birinci çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay olarak öngörülen yarı zamanlı çalışma süresi, tüm doğumlar için 6 aya kadar olacak - Doğum izni ve yarım zamanlı çalışma hakları 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek - Terör eyleminde hayatını kaybeden çocukların kardeşinin yanı sıra anne ve babasına istihdam imkanı getirildi
29.09.2021 Gündem
Devletten vatandaşa iş taahhütnamesi
Devletten vatandaşa iş taahhütnamesi Kamu hizmetlerinde "belge ve standart" dönemi başladı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Geçici İş Göremezlik Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geçici iş göremezlik ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.