Fitch

Fitch

Son dakika fitch haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fitch ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fitch haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fitch

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fitch gelişmeleri de dahil olmak üzere 726 fitch haberi bulunmuştur. Tüm fitch haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor?
Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul’da 2023 dördüncü çeyrek bilanço dönemi tüm hızıyla devam ederken, şirketler temettü kararlarını açıklamaya ve temettü ödemelerini yapmaya devam ediyor. 27 Mart 2024 Çarşamba günü 2 hisse daha yatırımcılarına temettü dağıtacak. Öte yandan Borsa İstanbul’da düşüş yaşanıyor. Peki, Borsa neden düştü?
26.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Borsada yükseliş sürüyor! 10 bin seviyesini test edecek
Borsada yükseliş sürüyor! 10 bin seviyesini test edecek Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu ‘B’den ‘B+’ya yükseltip, not görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e çıkarması sonra BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2.28 yükselişle başladı. Uzmanlar, “Hem kredi notu hem görünüm yukarı çekilince borsa yeni haftaya coşkulu başladı” yorumunu yaparken, endeksin yerel seçimler öncesinde 10 bin seviyesini test etme olasılığının yüksek olduğunu anlattı.
12.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması: Türkiye'nin sağlam ekonomi politikaları gücünü yansıtıyor
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması: Türkiye'nin sağlam ekonomi politikaları gücünü yansıtıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin notunu ve görünümü yükseltmesine yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli döviz borç notunu B'den B+'ya, görünümü ise nötrden pozitife yükseltmesi, Türkiye'nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor. Sağlam politikalar sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek?
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu artırdı. Ekonomik görünüm pozitife, kredi notu ise B’den B+ pozisyonuna yükseltildi. Not artırımı tahminlerin de üzerinde oldu. Peki karar piyasaları nasıl etkiler? Uzman isim canlı yayında değerlendirdi. İşte detaylar...
10.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması: Böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması: Böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kredi notuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
9.03.2024 Ekonomi
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
9.03.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Moody's takvimini açıkladı! Türkiye ilk sırada, 14 gün sonra not açıklaması gelebilir
Moody's takvimini açıkladı! Türkiye ilk sırada, 14 gün sonra not açıklaması gelebilir Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2024 yılına ilişkin not takvimini açıkladı. Türkiye için ilk rapor tarihi 12 Ocak 2024 oldu. Türkiye ekonomisi para ve mali alanda atılan adımlar ve reformların etkisiyle güçlenmesine devam ederken kredi derecelendirme kuruluşları da not takvimlerinde ilk sıraları belirledi.
29.12.2023 Ekonomi
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden çarpıcı Türkiye ekonomisi yorumları geldi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, "Politika değişikliğinin, yakın vadeli makrofinansal istikrar risklerini ve ödemeler dengesi baskılarını azalttığını düşünüyoruz" derken, S&P Global Market Intelligence Küresel Ekonomi Başkan Yardımcısı Ken Wattret, "Para politikasındaki bu yön değişikliği bizi daha istikrarlı bir ortama götürüyor gibi görünüyor. Para birimini desteklemek ve enflasyonu istikrara kavuşturmak için gerekli mekanizmalar şu anda mevcut görünüyor, ancak bu biraz zaman alacak" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları… Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, bugün Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne dair güncelleme yapması bekleniyor. Kurumun mevcut durumda Türkiye’ye verdiği not, Ağustos 2022’den bu yana yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe altı olan B3 seviyesinde, görünüm ise durağanda bulunuyor. Peki, Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
15.12.2023 Ekonomi
THY'nin kredi notu yükseltildi
THY'nin kredi notu yükseltildi Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın kredi notunu Fitch artırdı.
18.11.2023 Ekonomi
Türkiye'nin büyüme tahminleri yükseliyor! Uluslararası dev kuruluş revizeye gitti
Türkiye'nin büyüme tahminleri yükseliyor! Uluslararası dev kuruluş revizeye gitti Fitch Ratings, Türkiye'nin orta vadeli büyüme potansiyeli tahminini revize etti. Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3,9'dan yüzde 4,1'e yükseltti.
4.11.2023 Ekonomi
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin orta vadeli büyüme potansiyeli tahminlerini yükseltti. Önceden Türkiye'nin yüzde 3,9 büyümeyeceğini tahmin eden Fitch, revizeyle bu oranı yüzde 4,1'e çıkardı.
3.11.2023 Ekonomi
S&P İsrail'in kredi notu görünümünü "negatife" düşürdü
S&P İsrail'in kredi notu görünümünü "negatife" düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, İsrail'in kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü.
25.10.2023 Ekonomi
30 yılın zirvesinde! Krediler geri ödenmiyor
30 yılın zirvesinde! Krediler geri ödenmiyor Yüksek enflasyon, yüksek faiz ve iş gücü piyasasında istenen ivmenin tam yerine gelmemesi nedeniyle ABD'de otomobil kredilerini ödemeyenlerin sayısı 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
23.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Fitch Ratings Türkiye kararını 2 yıl sonra revize etti
Fitch Ratings Türkiye kararını 2 yıl sonra revize etti Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti, kredi notu görünümünü ise 2 yıl sonra negatiften durağana çıkardı.
9.09.2023 Ekonomi
ABD'ye kredi notu şoku: Düşürüldü
ABD'ye kredi notu şoku: Düşürüldü Dünyanın en büyük ekonomilerinden ABD'nin notu düştü. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD'nin notunu AAA'dan AA+'ya indirdi.
2.08.2023 Dünya
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! İşte benzin ve motorinde güncel durum...
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! İşte benzin ve motorinde güncel durum... Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorin fiyatlarına yapılan üst üste zamlar sonrası flaş bir gelişme yaşandı. Litresi 29 liraya yaklaşan benzine indirim gelirken, motorin fiyatlarına bu gece itibarıyla geçerli olmak üzere zam geleceği duyuruldu. İşte LPG, benzin ve motorinde son fiyatlar...
15.06.2022 Ekonomi
Fitch Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti
Fitch Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti Fitch, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika ve Polonya için büyüme tahminlerini yükseltti. Fitch, 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 2.4'ten yüzde 4.5'e çıkardı. Böylece tahmin yüzde 87.5 oranında artış yaşamış oldu.
14.06.2022 Ekonomi
Rusya'dan aralarında 2 bakanın da olduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım kararı!
Rusya'dan aralarında 2 bakanın da olduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım kararı! Rusya, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Enerji Bakanı Jennifer Granholm’ün de aralarında bulunduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım uyguladı.
6.06.2022 Dünya
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi?
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi? Rus ordusuna Ukrayna için istila emri veren Rusya Devlet Başkanı Putin, kuşkusuz siyasi kariyerinin en zor günlerini geçiriyor. Ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya için bugün oldukça kritik bir gün. İşte temerrüde düşme riski ile karşı karşıya kalan Rusya'yı bekleyenler...
16.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fitch ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fitch haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.