Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu...
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu... NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını bekleyen Finlandiya için tarihi kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaya duyurdu. Finlandiya'da büyük bir heyecana ve sevince neden olan süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı. Dünya basını yaşanan gelişmeyi manşetten sundu. İsveç medyası ise 'skandal' niteliğinde bir habere imza attı.
17.03.2023 Dünya
Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Momerandum dünya basınında! 'Erdoğan eve zaferle dönüyor...'
Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Momerandum dünya basınında! 'Erdoğan eve zaferle dönüyor...' Madrid'deki tarihi NATO zirvesi dünya basınında. Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Momerandum'da "Finlandiya ve İsveç'in PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacağı" üzerinde anlaşma sağlandı. Anlaşma dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Economist dergisi, Madrid'deki NATO zirvesinde, Türkiye'nin veto tehdidini kaldırması ile sonuçlanan anlaşmayı "Erdoğan'ın zaferi" olarak yorumladı.
29.06.2022 Dünya
Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında kritik NATO görüşmesi
Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında kritik NATO görüşmesi İsveç ve Finlandiya heyetleri ile gerçekleşen NATO’ya üyelik başvurusu istişare görüşmeleri devam ederken toplantıdan görüntüler paylaşıldı. Görüşme önce Finlandiya heyetiyle sonra İsveç heyetiyle yapıldı. İkili görüşmelerin ardından ise üçlü görüşemeye geçildiği öğrenildi.
25.05.2022 Gündem
Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu
Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası canlı yayında alınan yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimiz bedelli askerlikten faydalanabilecek." dedi, Erdoğan açık cezaevlerinde kalan hükümlülerin izinlerinin uzatılması hakkında ise, "Açık cezaevlerinde 31 Mayıs'ta sona eren kovid 19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.
23.05.2022 Gündem